CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Harga barang naik mengeluh tapi boleh je beli kopi mahal.Betul ke rakyat Malaysia benar-benar terkesan?

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh ready esok nk beratur kt starbucks pkul 5-8pm? Buy 2nd at rm6.50.. yg sebenarnya dorg pn cerdik okeh beli time promo je sbb tu nmpk beratur pnjang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 16-8-2022 09:34 AM
inilah kebodohan rakyat malaysia.. bukan kopi jaa... tengok tempat2 makan kaa percutian kaa sesak +  ...

Savage.. aku setuju dgn pandangan ko
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:34 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-8-2022 11:36 PM

starbucks tu dia punya iced lemon tea dia sedap , raspberry juice kurang manis pun OK. bukan coffee je. kat O'Brien KLCC i suke iced lemon tea dia. so bukan coffee je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada org bodoh justify balik apa yg forumer sebut konon terlalu selesa la, tak reti nak upgrade diri.. Haish kenapa la kau di lahirkan sbg manusia.. Sepatutnya jd anjir sebegini bengap

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 05:43 AM | Show all posts
fazzrules replied at 16-8-2022 05:59 PM
Minum la kopi tenom cap kapal terbang yitfoh. Den dah bertahun minum sejak try2 jenama2 kopi tenom m ...

Yitfoh pun dah slow2 naik harga dari tahun lepas kalau di semenanjung Sudahnya saya minum kopi kampung sai kee aje. 100 uncang rm25+.
Tak sanggup nak minum kopi rm20+ sechawen macam acik2 t20 & adik2 bbnu  
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak leh minum certain2 kopi. Kalau minum latte confirm Lepas tu kepala sakit, perut memulas2.. Pastu jadik mcm org mabuk.

Kalau Nescafe o tu OK je minum.

Tapi most of the time pon aku suka beli teh. Even kalau lepak dgn kengkawan kt setabak dulu2, aku akan order mint tea or juice botol tu je. Even air coklat hazelnut setabak tu pon aku x suka. Hazelnut dia pahit gila.

Skang mmg tak lah nak lepak2 kt setabak. Baik aku buat makan duit tu.


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata self-made millionaire, cut purchase on starbucks takdenye menjadikan kau kaya
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah mana2 kajian berdata yang mengesahkan bahawa orang yang mengeluh harga barang naik dengan orang yang minum kopi mahal tu rata2nya orang yang sama? Jika tidak, sukar untuk kita buktikan kebenaran kenyataan seperti 'kata takde duit, penuh je restoran mahal'. Boleh je jadi pengunjung restoran mahal tu kebanyakannya T20 yang tak berapa terkesan harga barang naik. Lagipun, dah tentu kalau dikumpulkan jumlah orang yang berkunjung ke semua restoran seluruh negara pada satu2 masa, mereka tidaklah berjumlah sebanyak 32 juta rakyat Malaysia pun. Tidak dinafikan memang ada laporan tentang kes2 orang berhutang kerana beli iPhone sehingga tiada duit nak beli barang keperluan asas tapi perkara ni tak dapat justify premis tajuk thread ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2022 08:46 AM | Show all posts
delia3003 replied at 16-8-2022 08:03 PM
Dia dah jual semua syer dia 20% Januari last year.

oooo pernah ada syer ye.
pernah try area kd dan puncak alam
biasa je latte nya
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 09:05 AM | Show all posts
hari tu ada beli Gigi Coffee,panda pick up
ada 40% off
2 kopi dpt rm16
rm2 caj cointainer fee
panda ni tgk la company mana,ada yg caj cointainer fee.
ada yg tak de caj.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 16-8-2022 03:05 PM
Ms keje 10thn dl..level2 construction manager pun x berani p beli kopi kat Starbucks ni..duk kata  ...

Tu belum masuk bab makan, pakat viral pakat nak makan, belum kawin lagi badan masing2 tong dram
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Pergi hotel setahun sekali meraikan keluarga apa salahnya? Itu bukan lambang kemewahan pon. Kopi pon sama, entah2 yg beratur tu pon takat minum sebulan sekali. Bukan semua jenis yg hari2 minum Starbucks. Xkan la langsung x boleh reward diri bagi membuktikan kita terkesan dengan kenaikan harga barang?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 11:34 AM | Show all posts
tapi purchasing power malaysian still sangat kuat aku rasa. necessities tu memang kena beli la kan, tapi yg bukan keperluan pun sama banyak. tengok la courier service macamana..hari2 pack deliveries. belum lagi benda2 viral ni..bayar cash ke, pinjam ke hutang ke tu lain kira janji beli

kalau mampu even sebulan sekali boleh je la kan..tapi kalau tak mampu memang kena beringat la. barang2 bukan murah now. nanti muda2 dah kena declare muflis. sedeh..

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
xlah saja duk whining
masih lg mkan ayam dan black thorn
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gaji minimum dah naik
bos nk kekalkn popit klu xdpt naik popit
misti mau naik halege maaaahh
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 17-8-2022 11:08 AM
Tu belum masuk bab makan, pakat viral pakat nak makan, belum kawin lagi badan masing2 tong dram

Kan budak2 skrg ni..seram tgk .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 17-8-2022 08:46 AM
oooo pernah ada syer ye.
pernah try area kd dan puncak alam
biasa je latte nya

I biasa order ice blended biscotti cappucino je, latte kurang gemar sebab light sangat rasa coffee. Hot coffee sana pun belum pernah try.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 01:30 PM | Show all posts
ramai je yg masih  berdhuet.. meols beli tix pi london pun tinggal 4 seat yach for oct ni

tix pun bukan murahhh.. rm5K-rm6K/tix return yach

cam gampengggg
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 02:05 PM | Show all posts
delia3003 replied at 17-8-2022 01:07 PM
I biasa order ice blended biscotti cappucino je, latte kurang gemar sebab light sangat rasa coffee ...

caramel latte dia x sedap.
syrup caramel dia x sedap kot.
manis sangat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 12:28 AM GMT+8 , Processed in 0.095889 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list