CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Harga barang naik mengeluh tapi boleh je beli kopi mahal.Betul ke rakyat Malaysia benar-benar terkesan?

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 04:26 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-8-2022 03:59 PM
Richiamo tu milah begum punya ke?

pernah baca kat benang mana ntah
kata dia punya.
banyak cawangan dah
dulu buka kat U je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 04:33 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-8-2022 03:59 PM
Richiamo tu milah begum punya ke?

matcha chocolate chip sedapppp, kalo nak tambah lemak beli sekali dgn croissant salted egg
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku paling kerap 2-3x sebulan minum mocha frappe either cbtl / sf coffee / gloria. Dari dulu sampai skrg. Kadang2 try juga kopi2 local / hipster cafe. Hari2 lain minum kopi o ais kaw kurang manis or kopi campur sedikit fresh milk. Harga barang naik pun pepandai la adjust financial sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:58 PM | Show all posts
Edited by brego at 16-8-2022 05:07 PM

alasan nak naik semua harga la tu

banyak negara dah tarik subsidi, malaysia akan ikut sama.

sekarang ni tiap negara ada satu jer pilihan,
1. sama ada teruskan subsidi, rakyat happy, tapi negara bangkrap
ATAU
2. hapuskan subsidi, rakyat marah, dan cuma rakyat saja yang bangkrap

tengok cara malaysia, nampak gaya gomen pilih yang ke 2.

sri lanka dah bangkrap, pakistan soon to be, and another 7 will follow,
tahun ni jugak jadi nya. next year 42 country will be bankrupt.

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:16 PM | Show all posts
kopi cap gantang kaw2 mmg hari2 pekena

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg duduk minum sambil makan pastries dekat starbuck sekali hadap plg kurang rm50 tu org yg sama ke yang merungut barang mahal?  Tanya je.  Ade buat survey ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam la hari2 orang yg sama beli Starbucks..duh
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
skrg aku minum teh tarik...pagi2 wajib pekena..kecik 2 hengget besar 2 setengah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
haku minum kopi kosong je tawar tp fuh Rasa mmg umphmmm walaupun pahit, pastu Ade sekali roti bakar letak majerin kaya fuh berdouble makan mmg layan syahdu... n kaopi memahai x pernah beli tp kalo tealive tu Ade la beli tp peberet green tea je...ketagih btl haku walaupun org kata Rasa mcm rumput hijau tp sedap weh....

kalo org seremban kalo nk pekene kopi bajet mur mur Ade satu bro nie Kat area ampangan die wat kopi Dlm keta je bro nie mmg pemes pernah masuk berita ke ape tah... boleh utk poket murmur kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Minum la kopi tenom cap kapal terbang yitfoh. Den dah bertahun minum sejak try2 jenama2 kopi tenom mcm2 brand. Cap kapal terbang jugak yg layan kalau minum kosong x pakai gula..cintai lah produk tempatan gituh
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:00 PM | Show all posts
no comment la, meol baru je spend RM143 kat starbucks 3 jam lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 16-8-2022 04:26 PM
pernah baca kat benang mana ntah
kata dia punya.
banyak cawangan dah

oo ye ke.. baru tahu dia punya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mengaku mmg suka g coffee beans..tiap minggu mesti ada sekali dua g beli..tp tetap hanya beli latte dan hot choc ..kdg2 je beli kek 1 slice ke..pai ayam ke..kek dia pun berbaloi dgn harga n rasa berbanding kedai2 kek biasa..beli setakat melepas gian je..tak melahap pun bende merepek yg manis2 mcm frappe ke..choc blend ke..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je once in a while kan.
Sedapnya SB iced shaken espresso.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 16-8-2022 05:50 PM
haku minum kopi kosong je tawar tp fuh Rasa mmg umphmmm walaupun pahit, pastu Ade sekali roti bakar  ...

teh hijau memang sedap, especially jadi backup kalu-kalu overdose ambik syabu, ice dengan methamphetamine, sama spesis dengan activated charcoal carbon, habis diflushnya dari badan, segar jah badan
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang bising2 tu suma puak politik, suma desperado nak menang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 16-8-2022 10:11 PM
tintin22 replied at 16-8-2022 04:26 PM
pernah baca kat benang mana ntah
kata dia punya.
banyak cawangan dah


Dia dah jual semua syer dia 20% Januari last year.


Kerap pulak keluar artikel macam ni lately. Lepas ni apa pulak.

I biasa once a week beli ice blended. Area rumah ni banyak sangat coffee house, cuaca panas best minum ice blended. Kenapa nak generalise. Ramai je yang terkesan.

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tah apa2 je kaitkan org beli sbux dgn tak terkesan dengan dgn kos sara hidup n harga barang naik..geram plak aku dgn perbandingan bodo gitu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 16-8-2022 07:25 PM
teh hijau memang sedap, especially jadi backup kalu-kalu overdose ambik syabu, ice dengan methamph ...

Selalu buat ke?


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Amende la nak samakan yang seciput pergi starbuck ke zus ke coffee bean ke, dengan yang lebih ramai cari port makan viral mur mur. Mujurlah sejak sejak semakin tua ni, I susah nak jejak ke kedai kopi mahal mahal ni. Kopi 434 atau kopi tenom juga yang sedap pada I. Teringin minum kopi yang manis sikit, bancuh kopi vietnam yang ada nombor tu. Sedap dah tu.

Pada I, kalau kedai kopi mahal ni hujung hujung minggu penuh, biasalah orang nak reward diri. Ingat tak penat ke cari rezeki. Hujung hujung, menteri juga yang kaya raya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 08:12 AM GMT+8 , Processed in 0.105188 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list