CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Harga barang naik mengeluh tapi boleh je beli kopi mahal.Betul ke rakyat Malaysia benar-benar terkesan?

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 02:03 PM | Show all posts
tanya manager2 f&b sales sama tak macam jaman sebelum covid..?

engkauorang sedap bekerja dalam ofis memang lah nampak kedai kopi penuh, kedai baju penuh...engkau cuba masuk industri retail atau f&b, tengok sendiri sales mereka..hat boleh hidup sekarang cuma shopping mall besar ja..hat shopping mall sendu kau ada pergi? mall saiz sederhana pun susah dapat customer jaman ni..

punde betul nampak kedai kopi 50 customers terus assume rakyat malaysia tak terkesan ekonomi..50 rakyat malaysia lain yang kena buat sampai 2 pekerjaan tu kau tak tengok pulak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 02:08 PM | Show all posts
neskepe kopi kedah pun dah mahaiii
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:16 PM | Show all posts
Benda2 ni senang nk di dapati. Dulu nescafe saja. Atau Indocafe.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:19 PM | Show all posts
adoi starbuck semua tu org minum hari2 ka...mmg semua naik weh. aku biasa lunch nasi campur RM10, this month naik RM15, same lauk same portion. naik 50%, ko rasaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:23 PM | Show all posts
Org yg sama ke beli kopi mahal pastu mengeluh..?? Dan represent semua rakyat?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 16-8-2022 07:51 AM
Yg beli kopi mahal tu bbnu, x beli barang dapur pn..dorg gna duit elaun blaja
Yg bergolok gadai maka ...

Dah jadi lifestyle
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:34 PM | Show all posts
Ni yang dipanggil pukul rata...yang mengeluh orang lain...yang beli orang lain...Jangan pandai2 buat konklusi sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:47 PM | Show all posts
Dah lama ada
stabak
kopibin
gloria jeans kopi?x byk outlet
SF Kopi,kat midveli je ada ice blended latte buy 1 free 1(xtau la sekarang)

baru?
gigi kopi
zus kopi
richiamo
kopi2 hipstur byk lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 02:48 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 10:22 AM
minum kopi mahal sebulan sekali je..skrg ni iols suka aik cheong cappucino or latte..sedap gak

3 in 1 ke uolz?
ada gula tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:52 PM | Show all posts
i pun memang berusaha berjimat cermat berhenti minum kopi mahal
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:59 PM | Show all posts
tintin22 replied at 16-8-2022 02:48 PM
3 in 1 ke uolz?
ada gula tak?

yup 3 in 1..ada gula tapi tak manis pun..pastu kencing pun tak busuk macam minum nescafe

tengok kat sini sis
https://shopee.com.my/AIK-CHEONG-Cafe-Art-3in1-300g-(25g-x-12-sachets)-Cappuccino-with-Choco-Granule-i.38469540.1507494232?xptdk=621821f2-46cb-4053-8fb4-eb99b13767e4
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni kalo x minum kopi mmg sakit la jdnye.. tp x de la nk beli kopi mahaii..bl kat Lotus tu je.. sedap gak perisa hazelnut tu..rm9 1 pek ade bape sachet2 tah..tahan la seminggu dua.. sbb kecanduan kafein kan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 16-8-2022 10:14 AM
i think ramai muda mudi kat starbuck ni kan? or kalau level kita yang tua ni maybe coffee bean or ma ...

Ms keje 10thn dl..level2 construction manager pun x berani p beli kopi kat Starbucks ni..duk kata mahaii..p melepak kat mamak je.. site kat KLCC bl Subway pun deme kata mahaii..pdhal level2 construction manager.. alih2 deme mengeteh kat mamak tepi jalan,makan cendol tepi jalan..tgk skrg ni bbnu yg ramai dgn benda2 ni..hipster katanya.. air nak tealife.. kalo x Starbucks.. tkt gak tgk cara pemakanan budak2 skrg ni.. rsnye x sampai 10thn banyak la kes potong kaki..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 02:59 PM
yup 3 in 1..ada gula tapi tak manis pun..pastu kencing pun tak busuk macam minum nescafe

tengok k ...


Aku lupa sama ade jenama apek ni atau apek satu lg ade tuk coklat..sedap anak2 ckp..sedap dr Cadbury.. tp payah benau nak jumpa.. tp aku bg 1 sachet2 shared 2 org anak..sbb 40g kan..kira banyak tuk seorg anak minum
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:14 PM | Show all posts
ina_na replied at 16-8-2022 03:07 PM
Aku lupa sama ade jenama apek ni atau apek satu lg ade tuk coklat..sedap anak2 ckp..sedap dr Cadbu ...

aik cheong pun ada coklat jugak..memang sedap pun..rega pun ok..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 03:14 PM
aik cheong pun ada coklat jugak..memang sedap pun..rega pun ok..

Aku lupa nama pe..aku ingat muka apek tu je..ade 2 apek kan muka hampir sama kat plastik tu..ni aku mencari la ni sbb stok tuk anak2 dah abis..bg minum sblm p sekolah je.. Naya kalo bg malam..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yg beratur kt stabak tu AKU..yn minum kopinya tu..BOOSSKU....AKU mampu beratur dan cium bau jer..itu pon ko kata AKU kaya......................
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 16-8-2022 02:47 PM
Dah lama ada
stabak
kopibin

Richiamo tu milah begum punya ke?


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:01 PM | Show all posts
Selagi masih ada golongan biar papa asal bergaya, tak nak kalah dengan orang, hidup dalam mimpi selagi tu ler business jalan as usual walau ada kenaikan harga
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:04 PM | Show all posts
Kita selalu dengar orang mengeluh barang mahal, gaji sikit. Bil2 services pon naik. Pastu kita baca pulak ramai je rakyat yg dapat beli kopi mahal Starbucks, bercuti ke resort mahal2 sampai fully booked, makan dekat restoran mahal, butik LV baik Pavi atau MidV beratur panjang. Maka percayalah kita selalu dengar keluhan tu sebab circle kita ramai golongan tu. Kalau kita tak dengar keluhan tu tapi kita dengar kawan2 kita asik bercuti ke resort mahal, tiap2 minggu makan dekat restoran T20, maka circle kita adalah golongan T20 lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 10:30 PM GMT+8 , Processed in 0.146714 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list