CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Beli dulu, bayar kemudian cara paling mudah berbelanja.Anda setuju?

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tgh tanam lubang kad kredit sbb installment nie lah, sebulan dkt rm2k bayar nasib masih boleh bayar full statement lgi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 15-8-2022 02:00 PM
Aku tgk ramai je kawan2 aku suka bt cara ni..kah shoppee pun ada..mslhnye brg makanan pun bt mcm ni. ...

Best gak shopee pah later tu.kwn aku beli cincin habib,beli brg kemas. Aku pun nak.tp SPL ada kouta. Aku xdan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara  banyak2 tu..shopee pay later agak best..
Sebab yg lain..either kena bayar 1st payment..and paling tinggi installment 3 bulan saja..kalau nak lebih panjang kena letak kredit kad ..klu mcm tu baik guna kredit kad installment saja
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
iols biasak jaa guna shopee pay later tu tapi bilaa betoi2 terdesak laa. Macam baru nie tengah bulann duitt kering kete pulak meragam. So terpaksaa laa pakai spay later beli brg kete. Dapat gaji teruss bayarr
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
X setuju,aq hanya akan beli barang mngikut kemampuan aq...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:17 AM | Show all posts
Kena card credit kan, mesti masih memerlukan layak atau tidak, tapi bad idea, mesti ramai terperangkap dengan hutang tak berfaedah
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 15-8-2022 06:17 PM
Kena card credit kan, mesti masih memerlukan layak atau tidak, tapi bad idea, mesti ramai terperangk ...

Ada platform yang tak perlu guna CC. Aiols suka sebab tak minat CC dan tak own CC.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 15-8-2022 02:51 PM
Antara  banyak2 tu..shopee pay later agak best..
Sebab yg lain..either kena bayar 1st payment.. ...

Setuju.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 05:48 AM | Show all posts
SWORKS27 replied at 15-8-2022 02:32 PM
x payah la....kat Malaysia ni pantang ada benda mcm ni...hutang pinjam duit kawan pun x bayar.puih

Khenn, kat msia ni ramaii yg kuat menipu bab duittt



Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:02 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 15-8-2022 03:21 PM
Ada platform yang tak perlu guna CC. Aiols suka sebab tak minat CC dan tak own CC.

Wah lagi bahaya, camana nak tuntut duit kemudian? Tolak akaun bank camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Hati² lerr ngan benda macam nie... Kang gaji tiap bulan habis bayo hutang je
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau book hotel OK la. Pay at the hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:17 AM | Show all posts
Saya pakai shopee pay selalunya untuk beli makanan kucing-kucing saya. Order banyak-banyak pastu pakai sea shipment. Lambat sampai tapi berbaloi bagi saya lah. installment saya letak selalu 3-6 bulan. Awal bulan terus bayar, kadang-kadang bayar untuk 2 bulan terus kalau bajet cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 15-8-2022 06:51 PM
AKPK tersenyum sinissss

rasanya bergelak sakan sampai guling2 kut

Akpk tak leh tlg meowlyn.. dgr kat 'selamat pagi malaysia' aritu.. tadak undang2 lagi cemgitu le.. ingat2 lupa dah
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
i x pernah guna pay later tu mcm menyusahkan diri je. tp shopee hanatt ni kdg2 utk free shipping/redeem coins kene op pay later baru blh redeem. hareyyy sgguh. saje nak suruh org berhutang. tp freeshipping pun takat cut 5hengget je
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 16-8-2022 12:02 AM
Wah lagi bahaya, camana nak tuntut duit kemudian? Tolak akaun bank camtu.

Tatau la sebab aiol tak pernah miss bayar. Oya untuk registered customer aja. Deol pegang nombor IC segala so jika tak bayar barangkali kena ban sajork la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 09:28 AM | Show all posts
kalau hoolah atau atome tu mcm ok lagi..shopee paylater tu jangan la..mahal sungguh admin charge..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:29 AM | Show all posts
Sistem kredit ker? Next!
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:29 AM | Show all posts
green~tea replied at 15-8-2022 12:02 PM
Never use this kinda facilities

betul...akhirnya aku dah gunting semua CC aku...berbelanja la ikut keperluan...lega ahhaha

jngan la terjebak dgn paylater2 plak
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:40 AM | Show all posts
Rasanya tak salah guna kemudahan pay later kalau ada disiplin diri

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 08:09 AM GMT+8 , Processed in 0.098307 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list