CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 2142|Reply: 60

[Tempatan] Beli dulu, bayar kemudian cara paling mudah berbelanja.Anda setuju?

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 15-8-2022 11:58 AM

PETALING JAYA – Keghairahan orang ramai untuk membeli barangan dengan cara mudah dan segera menyaksikan syarikat-syarikat e-dagang kini berlumba-lumba menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada pengguna. Bagaimanapun, kaedah Beli Dahulu Bayar Kemudian atau Buy Now Pay Later (BNPL) dilihat berjaya mendominasi pasaran maya selepas tampil dengan idea yang memberi ba­nyak kelebihan kepada pengguna, terutama yang bermasalah dari segi pemilikan wang tunai. Perkhidmatan BNPL turut menjadi pilihan orang ramai, le­bih-lebih lagi ketika ekonomi negara mula berkembang selepas terjejas teruk akibat pandemik.


https://www.kosmo.com.my/2022/08/15/beli-dahulu-bayar-kemudian-cara-paling-mudah-berbelanja/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Never use this kinda facilities
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara mudah untuk membenankn diri dgn hutang.

Penyudahnya
Barang dah hncur
Hutang Masih bertepek
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak...cara mudah utk menambah hutang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok what haha.. kecuali utk food. Kalau utk barang y not. kalau kat Shopee ambik yg sebulan tu je, dia xda interest. Tp kena ukur baju jg la
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk ramai je kawan2 aku suka bt cara ni..kah shoppee pun ada..mslhnye brg makanan pun bt mcm ni..brg takat x sampai rm100 bt shoppee pay bayar sampai 6bulan.. aku tgk je la..dah jd taik pun utang msh x abis bayo.. lps tu duk bising2 bl seller x bg tangguhkan bayo..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni gali kubur sendiri namanya.

Shopback pun gigih nak shop now pay later.


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:32 PM | Show all posts
x payah la....kat Malaysia ni pantang ada benda mcm ni...hutang pinjam duit kawan pun x bayar.puih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 02:34 PM | Show all posts
Nak galakan lebih ramai berhutang akhirnya bangkurp sendiri juga yang susah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:34 PM | Show all posts
Nak galakan lebih ramai berhutang akhirnya bangkurp sendiri juga yang susah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
bersepah dh kan offer mcm ni. berani la tanggung risiko susun hutang byk2. sng chite dh tau tak mampu, toksah beli. cukup duit beli je la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:55 PM | Show all posts
cara nak habiskan duit, beli beli beli dan beli.. nak nampak mewah sampai sanggup berhutang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
jangan galakkan berhutang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:50 PM | Show all posts
Beli... Beli... Beli.. pastu tak bayar.. Duit tarak.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 15-8-2022 01:01 PM
Ok what haha.. kecuali utk food. Kalau utk barang y not. kalau kat Shopee ambik yg sebulan tu je, di ...

Kalau Grab food ada coupon khas yang boleh redeem with less points kalau pakai pay later option. Kalau pakai ni terus bayar balik. Kalau takde option coupon tu toksah lah pakai pay later.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah pakai sebab barang kecil kecil pun tak mampu beli, apatah lagi nak berhutang. Grab pun ada buat macam ni. Semua benda nak dihutangkan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 06:51 PM | Show all posts
AKPK tersenyum sinissss

rasanya bergelak sakan sampai guling2 kut
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahulu ada seorang forumer perempuan penyokong PAS di board local politics selalu menyeru orang supaya berpegang kepada tali Allah. Sekali kantoi kat board jenaka lain dia kata Tarzan menjerit sebab Jane berpegang kepada tali Tarzan...... Wah, kah, kah, kah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:16 PM | Show all posts
ini gali lubang
tanam diri sendiri ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tgh tanam lubang kad kredit sbb installment nie lah, sebulan dkt rm2k bayar nasib masih boleh bayar full statement lgi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.089271 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list