CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Tempatan] Edisi Mean Girls: Majlis hari jadi sendiri disailang untuk raikan kawan yang lain. Plot twist post #100

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 02:20 PM | Show all posts
uori replied at 16-8-2022 11:06 AM
aku tak suka birthday, kejutan atau bukan kejutan. taktau nak buat muka apa time dorang nyanyi tu, t ...

sama... aku sebenarnya prefer besday dengan close family sajork... kalo nak kasi hadiah, biar yang aku sound awal2 je nak apa..contoh besday laki this year, aku tanya je nak hadiah mende, bajet sekian2 sajork... so dia ckp necktie je... ok, practical..
majlis takde pun, just keluar makan2 ngn family...
besday aku, aku ckp awal2 takmo keluar makan2.. sbb aku nak kek mahal 500 hengget +, yang ada 3 lapis perisa wahdi le chouette macaroons tu..
senang...   

leceh la kalo surprise besday party... nak kena buat muka awkward acah2 tergezut ada surprise... nak tiup lilin bagai.. malas..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 02:42 PM | Show all posts
Edited by Potpouri at 16-8-2022 02:44 PM
uori replied at 16-8-2022 11:06 AM
aku tak suka birthday, kejutan atau bukan kejutan. taktau nak buat muka apa time dorang nyanyi tu, t ...

Aku pun sama weh..

Pernah lah juga disurprise kan beberapa kali oleh kawan2, opismate, husband. Sebenarnya tak berapa suka tapi layan jelah kan menghargai orang nak celebrate kan birthday kita. Rasa malu, segan, kembang kempis hidung, pastu cakap thank you thank you..buat tepuk sama2.. terpaksa lah tunjuk happy kan.

Back to this birthday girl. Aku nampak kawan2 lebih excited celebrate birthday liana berbanding dia. Siap nyanyi kuat2. Kemungkinan dia tidak disukai sebenarnya dikalangan kawan2.. adakah dia sejenis suka flex dan nak membongak lantas kawan2 tak suka. Duduk pun terpinggir sorang2 sedangkan kawan2 lain semua dengan liana
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 15-8-2022 09:44 PM
Aku tertengok tiktok sorg akak ni. Sblm tu die maki gak budak2 tu pastu budak2 tu pm dia kasi penjel ...

Xde plot twist pun sister..
Plot masih sama juga..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah BBNU dunia ke 3
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:44 PM | Show all posts
green~tea replied at 16-8-2022 06:14 AM
untong nya u... i masa couple ngn memane zantan mmg payah nak dapat hadiah apa2... almaklum sama2  ...

pengalaman setiap org berbeza2 kot. ahahaha. tapi most boy / guy yg meol kenal mmg ada simp syndrom minta apa dpt, kadang tak minta pon dpt. masa meol masih duduk kl, 2 -3 org lelaki meol pernah befriend, tak couple pon tapi selalu la hang out sama gi makan, tgk movie, karaoke, gi riadah, setiap kali hang out tu masa balik heshe mesti selit duit kat tangan meol paling sikit RM500, buat duit beli jajan katanya. ermm meol org dah bagi meol ambil je lah. ahahaha

tapi cuols skang pon minta apa pon dpt kan. ok lah susah2 dahulu senang2 kemudian gittew
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:09 PM | Show all posts
so skrg , kawan2 dia tu dah bayar ke belum hutang ? tanya je ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 15-8-2022 11:56 PM
Akak nasihatkan pada tudung grey ni, liyana ke namanyer, tinggalkan la boipren kau yg sengkek ni,  ...

Pastu hulur bekas polisterin ek.....
Liyana pun terkinja² dpt bekas polisterin.....


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 15-8-2022 09:07 PM
rsebye bf baby tu dh keje kot.siap ade credit card...jaga2 baby, takut kene sailang lak dgn liyana ...

Oo macam tu. Dah ada duit sendiri. Patutlah mampu sewa kereta bagai, tempah makanan lagi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Brulah meriah smbut birthday sma2..kta bff
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 15-8-2022 03:55 AM
dah bayar dah n siap bayar saman sebab suruh owner turunkan video...  hahaa...  padan muka...  eh, ...

You tahu cemane?
Baca kat mana?
Share laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 16-8-2022 11:06 AM
aku tak suka birthday, kejutan atau bukan kejutan. taktau nak buat muka apa time dorang nyanyi tu, t ...

u mcm anak sulung i tp dia lelaki la. celebrate birthday dia dari umur setahun smpai remaja ni fmly kecik kami je bertiga sejak 3thn lepas je baru muncul adiknya. everytime weols nyanyi lagu smbil hulur kek nati dia tnya, sy nak kene buat apa??lama sgt lagu nak habis cepat la sikit, sy malu ni
sejak ada adik ni la meriah sikit sbb adik lg excited nyanyi+tiup lilin. yg birthday boy tegak smbil kipuk2 muke tatau nak react
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread birthday... Dan kebetulan esok birthday I..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 16-8-2022 07:07 PM
Thread birthday... Dan kebetulan esok birthday I..

Happy birthday in advance

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 16-8-2022 07:15 PM
Happy birthday in advance

Ouchh....thank you.. Org pertama wish tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2022 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 16-8-2022 07:17 PM
Ouchh....thank you.. Org pertama wish tau

Haha...you're welcome
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:20 PM | Show all posts
green~tea replied at 16-8-2022 02:20 PM
sama... aku sebenarnya prefer besday dengan close family sajork... kalo nak kasi hadiah, biar yang ...

kan! nak kata faktor usia ke apa, tak juga.dari kecik memang tak suka. perasaan terkulat2 tu menjengkelkan.
aku pun suka terus terang cakap nak apa, dorang bagi dan belanja makan, tu je.
nyanyi2 takyah  

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 07:26 PM | Show all posts
Potpouri replied at 16-8-2022 02:42 PM
Aku pun sama weh..

Pernah lah juga disurprise kan beberapa kali oleh kawan2, opismate, husband. Se ...

mungkin aku jenis tak pandai nak tunjuk emosi sangat, sebab tu tak suka. sama macam pujilah. bukan tak suka, tapi tak tahu macam mana nak tunjuk reaksi, hujung2 awkward gila. dapat bayangkan mesti muka terkulat2 senyum terkemut2, muka minta lempang.

pasai birthday girl nih, bila dah saling menjawab, memasing nampak tak bijak sangat. tak faham dengan bebudak sekarang dengan media sosialnya, dengan contentnya, memang tak faham. aku dedulu kalau gaduh, bersemuka dan bagi penjelasan dengan orang yang aku gaduh je, bukan justify kepada satu rakyat malaysia.

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:29 PM | Show all posts
syamzana replied at 16-8-2022 07:06 PM
u mcm anak sulung i tp dia lelaki la. celebrate birthday dia dari umur setahun smpai remaja ni fml ...

tahu takpe. susah tau nak tunjuk emosi kalau memang asal pemalu


bukan tak suka, tapi tak tahu nak bagi reaksi. serba salah rasa semuanya.
dapat bayangkan muka masa orang menyanyi tu mesti muka minta lempang

rasanya kalau ada di tempat birthday girl dalam thread nih,
mesti sujud syukur sebab perhatian dan beralih arah pada si kawan dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:42 PM | Show all posts
uori replied at 16-8-2022 07:26 PM
mungkin aku jenis tak pandai nak tunjuk emosi sangat, sebab tu tak suka. sama macam pujilah. bukan ...

Sama sis. Rasa awkward sangat.

Aku suka celebrate birthday family sendiri..birthday anak2, husband. Aku nak dorang rasa dihargai.. aku jadikan birthday, aktiviti yang wajib disambut oleh semua orang dalam family. Time semua get together. Harap2 berkekalanlah sampai dorang dah beranak pinak nanti.

Family aku dulu, takda semua tu.. semua buat tatau je. Sekarang ni okay sikit ada jugak wish kt whatsapp. Lagi satu yang pelik, adik beradik yang sambut birthday pulak kena beli kek, dan belanja orang lain makan2.. Pelikkan tapi benar

Opismate, kawan2 semua ni, macam dh jd budaya kat opis akan celebrate birthday setiap orang pastu buat makan2. So takkan nak tolak, lama2 terima jelah biarlah senyum terkulat2 pun. Kita hargai jelah.. lagipun ku tengok majoriti malu2 dan reserve je dapat surprise, tak pernah jumpa lagi yang terkinja2 happy sangat2.. So semua orang sama, malu2 taktau nak react camna pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by telracs at 16-8-2022 12:03 PM
AbukRokok replied at 15-8-2022 02:08 PM
masalah sgt besar ni
org xpnah sambut bday aku
sedih taw


Dalam banyak-banyak komen, ini je la yang menghiburkan hati saya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 12:57 AM GMT+8 , Processed in 0.110697 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list