CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ultra78

[Tempatan] Pengunjung Program Permotoran Gagal Uruskan Sampah

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tngok negeri mana dh bole agak.. bkn sikit2 ye sampah, dh mcm dataran sampah. Betul2 low class punya org
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-8-2022 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Program pengotoran...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 14-8-2022 10:48 PM
tak payah la buat sebarang program untuk rakyat pengotor macam ni

B40 mmg cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
adm7 replied at 15-8-2022 12:02 AM
Terkejut ke?
Kita perlu banyakkan lagi program hiburan biar rakyat terutama orang melayu terus han ...

Kwn aku ade pi laki bini.. suke beno.. aku nengok status video mcmmm emmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ada yg singgah kedai janda tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sikap yg susah dah nk dibentuk sbb sebati dlm diri masing2 dan masyarakat.. tak de rase tanggungjwb. Yang boleh kita buat, kena ajar keluarga sendiri supaya sampah buang ditempat sepatutnya.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Euww teruknya masyarakat pantai timur. Kalo ye pun x de tong sampah, ko angkutlah sampah ko tu bawa blk buang kt umah. Masa sekolah cikgu x ajar ke kalo x jumpa tong sampah, simpan dlm poket atau pegang dulu sampah tu smpi jumpa tong sampah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:43 AM | Show all posts
apa nk heran
yang ramai2 kat situ pun SEBAHAGIANNYA sampah gak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 09:13 AM | Show all posts
agenda pemotoran memang x lari dengan sampah, sebab mentaliti sampah mereka tu memang x dapat dibendung
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:52 AM | Show all posts
apa2 event besar pun mmg akan tinggal sampah....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:05 AM | Show all posts
tak ada atau tak cukup tong sampah tu janganlah jadikan alasan. sendiri punya sampah, ko masukkan je la dalam plastik & bawak balik!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:58 AM | Show all posts

si pengotor yang kreatif
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Pegi pantai
Pantai penuh sampah
Pegi panjat gunung
Atas gunung pun tinggal sampah
Pegi sungai
Kat sungai pun siap sampah
Pegi dataran pegi padang
Punnn tinggal sampah
Mmg pengotor
Pdhal kebersihan sebahagian dr iman
Itu pun fail
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:16 AM | Show all posts
pittjie replied at 15-8-2022 10:05 AM
tak ada atau tak cukup tong sampah tu janganlah jadikan alasan. sendiri punya sampah, ko masukkan je ...

Kannn sendiri punya sampah tong sampah tak ada pulak disalahkan.  Gi Jepun baru tahu senang ke tak nak jumpa tong sampah, walaupun begitu susah nak jumpa sampah bersepah macam ni.  Rata2 umat sana bawak balik rumah sampah mereka tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:16 AM | Show all posts
Edited by matseh at 15-8-2022 11:19 AM

Mmg akan jadi mcm tu sbb org yg terlampau ramai dlm satu masa. Cukup ke tong sampah. Yg datang lebih 50k org. cramp di satu tempat di masa yg sama. Lagi pun sure penganjur dah buat byrn kpd Bandaraya KT. Bikers week few month ago kat Pantai Batu Buruk x jadi ke mcm ni?
.
Apa pun program ni mmg happening. Dgn asap 2 T mcm peristiwa jerebu 1998. Business makan. Stesen minyak sampai jem. Homestay seluruh Trengganu penuh. Itu blm kira beribu2 saman oleh polis dan jpj yg akan di kutip. Kata nya lebih dari 230 biji RXZ kena curi. Menangis..
Respect Member RXZ.
Mcm gathering di Sturgis Harley Davison
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:24 AM | Show all posts
budaya buang sampah memang pekat dalam darah daging rakyat malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde common sense....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa nak diharapkan daripada pemilik2 besi buruk.  Program pun adalah program besi buruk. Besi Buruk Members 4.0. kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 15-8-2022 06:30 AM
Tngok negeri mana dh bole agak.. bkn sikit2 ye sampah, dh mcm dataran sampah. Betul2 low class punya ...

Yg dtg situ satu mlysia kot.
Tp sah la mat rempit je yg dtg
Bole agk la minded mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 12:06 PM | Show all posts
matseh replied at 15-8-2022 11:16 AM
Mmg akan jadi mcm tu sbb org yg terlampau ramai dlm satu masa. Cukup ke tong sampah. Yg datang lebih ...

owh...  event ni la yang kawan den tepek pasal rxz kena rembat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.128516 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list