CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: ultra78

[Tempatan] Pengunjung Program Permotoran Gagal Uruskan Sampah

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 12:22 PM | Show all posts
eyansss replied at 15-8-2022 12:06 PM
owh...  event ni la yang kawan den tepek pasal rxz kena rembat...

Ya. Ada cerita 5 biji sekali depa angkut.
Geng2 RXZ ni duduk homestay ramai2. Dtg pencuri ni pecah pagar, lps tu depa pad lock grill pintu homestay supaya budak2 ni x boleh keluar.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa punya perangai lah mcm ni... Aku kalo x jumpa tong sampah, aku angkut sampah bawa masuk keta.. Kat umah buang.. Selesa ke buang dan tinggal sampah camtu.. Buruk perangai.. Pengotor, pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 12:36 PM | Show all posts
umbut replied at 15-8-2022 12:35 PM
Apa punya perangai lah mcm ni... Aku kalo x jumpa tong sampah, aku angkut sampah bawa masuk keta.. K ...

agaknya sbb dorg bwk motor kot...takde bakul nk sumbat..pdhal boleh je sumbat dlm backpack...xnak kotorkan backpack la tu...sanggup kotorkan alam...

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 12:38 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 15-8-2022 08:20 AM
Euww teruknya masyarakat pantai timur. Kalo ye pun x de tong sampah, ko angkutlah sampah ko tu bawa  ...

Event location di Pantai Timur. Tapi participants all over Malaysia ye.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:09 PM | Show all posts
matseh replied at 15-8-2022 12:22 PM
Ya. Ada cerita 5 biji sekali depa angkut.
Geng2 RXZ ni duduk homestay ramai2. Dtg pencuri ni pecah ...

perghhh...  keji gila pencuri tu...  ni memang nekad habis ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:13 PM | Show all posts
tengok bahana tangan2 manusia. tu pun KERAjaan masih teragak2 kaa kecut teloq kaa nak hapuskan subsidi petrol.. tak tahu kaa donia makin nazak.. dok teruih lepaskan CO2 dengan activity takda faedah di samping sampah sarap..

benda2 camni patot diharamkan.. malaysia ni belom nazak kena climate change.. sebab tu teruih bergumbira .. di kala banyak negara2 donia kena kemarau... kita hujan mencurah2 lagi.. tu masih tadak kesedaran diri..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 15-8-2022 01:29 PM
apalancut replied at 15-8-2022 02:11 AM
hujung2 pihak pengurusan dah sediakan tong sampah secukopnya atau tidak.. kalau letak setiap 1 tiang ...


Betul...ntah2 dia letak tong sampah saiz tong kecik je kt bbrp tpt so espek org bawak balik sampah memasing utk buang kt tong sampah rmh diorg ke.. Penah gi bbrp event yg mmg penganjur x reti nk letak tong sampah yg byk... Dlm tong sampah yg bole kira dgn jari tu pun penuh ngan smpah siap jatuh2 keliling tong sampah tu... And lg satu xyahla buat2 event bodo camni...and to pak mail dpd ko sibuk nk buat litar2 tu sume (xsemua org beli moto nk merempit or berlumba)..baik ko pikir utk buat jln motor dan basikal separately kt jln raya...jgn pikir mcm mooo sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:38 PM | Show all posts
uori replied at 15-8-2022 10:58 AM
si pengotor yang kreatif

Samada penganjur tak sediakan tong sampah yg mencukupi ataupun, memang dasar tabiat semulajadi pengunjung permotoran dasar pengotor takdak sibik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentaliti apa nih....Kita nih dah nak masuk 2023 dah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mantan budak kelas belakang..biasa lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:59 PM | Show all posts
kot mcm ni tahun dpn xyah la buat...mengada2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 02:11 AM GMT+8 , Processed in 0.099840 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list