CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Highflyer19

[Tempatan] MATTA FAIR Kuala Lumpur - 2 to 4 September 2022

  [Copy link]
Post time 1-9-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 1-9-2022 06:45 PM
Nak beli flight ticket for next year lah....

Tix flight mahal ekk namun  ketar nak g ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2022 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 1-9-2022 09:52 PM
tikusmontok replied at 1-9-2022 09:36 PM
Haah la sis. Tour package ni pergi byk2 negara pun, satu negara satu hari..mampos terkejar2 tak se ...


Hujung2 kena scam...

iols first and last amek tour package gi korea & turki.. babi lah aku kena paksa beli ginseng.. mahal gilakkk hokeh..

Oh ya ... dekat turki iols kena paksa beli karpet, ribu jugak la aku habis beli carpet

Semua tu kisah2 bodoh pembelian iols dek mengikut tour package

Lepas pada both incidentz tu mmg tobat lahum laa iols nak amek tour package.. lebih baik lah redah sendiri je even berbahasa mcm ayam dgn itik.. apa susah, pakai je google translate, ON roaming
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 1-9-2022 09:50 PM
Hujung2 kena scam...

iols first and last amek tour package gi korea & turki.. babi lah aku kena p ...

Iols g korea ambik ground tour jer sis, ramai student msia kat sana leh jadi tour guide, tp jenuh gak la menapak, turun naik subway, mintak nyawa tp puas hati byk tempat leh pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 1-9-2022 09:50 PM
Hujung2 kena scam...

iols first and last amek tour package gi korea & turki.. babi lah aku kena p ...

Jepun paling senang nak g jln redah sendiri..walaupun bercakap itik ayam dorang paling mudah membantu, nak tunjuk jalan dorang sanggup ikut jln jauh ngan kita.
Tapi kat china iols tak berani tak ikut tour package, ntah la ada rasa cam seram sikit, bekas komunis kot kurang ajar pun sama dorang, ko tanya barang harus beli, kalau tak mampos kena seranah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 1-9-2022 09:56 PM
Iols g korea ambik ground tour jer sis, ramai student msia kat sana leh jadi tour guide, tp jenuh  ...

Iols gi dulu tu sbb nak pakej ski kat yong pyeong... feb 2012.. lepas tu tahun sama bulan 10 iols gi semula, tp redah sendiri je dgn kawan2... naik subway etc... lagi puas hati.. cover satu negara terus tmasuk jeju...

Tp frust la sbb tak hensem pun oppa2 korea tak mcn dalam TV pun



Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tikusmontok at 1-9-2022 10:19 PM
green~tea replied at 1-9-2022 10:08 PM
Iols gi dulu tu sbb nak pakej ski kat yong pyeong... feb 2012.. lepas tu tahun sama bulan 10 iols  ...


Hahaha memang tak jumpa oppa2 lawa pun..turun naik subway pun ramai ahjusi ahjuma berjln in group kuat btul kedrat dorang wp dah berumur..jalan2 area gangnam pun takda oppa2, ahjuma muka berbalut banyak la..dah situ area klinik kosmetik berlambak (wonder knpa kak mah tak try kat situ, tidak kalu harus muka jessi ke)
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 1-9-2022 10:17 PM
Hahaha memang tak jumpa oppa2 lawa pun..turun naik subway pun ramai ahjusi ahjuma berjln in group  ...

U notice tak especially in summer... busuk gila subway dia... deme mmg peloh bau kimchi kan... pening aku dgn rambut2 ahjuma kerinting afro
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 1-9-2022 10:31 PM
U notice tak especially in summer... busuk gila subway dia... deme mmg peloh bau kimchi kan... pen ...

Haha aah..bau garlic pun kuat esp awal pagi tp better la sikit dorang dr china mainland, tak verak merata. Kat pokok2 renek seblh stadium olimpik beijing tu penuh taik kering.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2022 12:20 AM | Show all posts
tikusmontok replied at 1-9-2022 10:17 PM
Hahaha memang tak jumpa oppa2 lawa pun..turun naik subway pun ramai ahjusi ahjuma berjln in group  ...

Setuju. boleh kata majority dorang tak ensem/ tak lawa
Aku pergi taun 2011.. puas hati jalan sendiri tengok pemandangan best. First jumpa snow kt korea lah hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 08:18 AM | Show all posts
SPACENUT replied at 1-9-2022 07:41 PM
Wah airlines mana tu? Saya pun nak beli for middle October jugak

MAS .. direct flight, rasa MAS je direct.. tamo transit le.. kematu montot

baru nak beli keww? baik la cari cecepat.. masa meols beli  last month pun seat dah tak banyak.. sbb pegi weekend , balik pun weekend.. pegi ada tix lagi, balik tu mmg tinggal 4 seats saja .. even org kata oct ni off peak kan.. but ekceli not so.. sbb byk itl school ada mid term break in oct

meols amek yg flexi tu, incase nak tuka tarikh ke kensel ke tak burn nokksss, jejaga beli hat matta fair ke apa2 fair ni, make sure read the fine print. Masa meols beli tu MAS ada 3 options, satu tu mmg baggage pun takde, and tak boleh push date, kalo flight kensel kira burn , no seat booking, 2nd option sama mcm 1st cuma bagi baggage allowance.. 3rd option mcm meols tu ada 35kg check in +7kg hand luggage then fast boarding, free seat booking, etc2  flexi apa tah dia panggil

kwn meols beli tix pi jepun masa fair ni la just before cobid, burnt teros even dia bagi push date until this month, since japan is still limiting the number of tourist and semua kena arrange via tour agent, takde la dia pegi, so redhooo la tix ribu2 burn mcm tu je,

ramai gak my friends yg tak suggest beli masa fair, unless you baca the fine print tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 09:39 AM | Show all posts
Edited by SPACENUT at 2-9-2022 09:41 AM
Kitty_catz replied at 2-9-2022 08:18 AM
MAS .. direct flight, rasa MAS je direct.. tamo transit le.. kematu montot

baru nak beli keww?  ...

A'ah baru nak beli...Kononnya nak tunggu Matta Fairlah tu. Nak pergi sebab nak tengok Autumn. Insya Allah nak pergi Matta Fair nak tengok dan thanks for your tips on the fine prints. Oh I tak boleh straight 12 jam atas kapal so mmang nak ambil transit...at least bolehlah jalan jalan sikit dan pergi toilet dengan...selalu naik Qatar tapi tulah harga pun boleh tahan. I punya budget less than RM 3500 lah tapi macam kena naik kan bajet je hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 02:10 PM | Show all posts
SPACENUT replied at 2-9-2022 09:39 AM
A'ah baru nak beli...Kononnya nak tunggu Matta Fairlah tu. Nak pergi sebab nak tengok Autumn.  ...

fair2 ni smer nak juai hat tak terjual,, but yes plane tix price is insane skang ni,,, due to post covid and russia-ukraine war,, kan minyak canak2

tix MAS  one way LHR - KUL  on saturday, last month was rm5K/pax tau.. a week before was rm4k, itu pun hat 9.35pm depart.. following week naik rm5K, guna lappy sama pc, cleared cache & browsing history pun sama je result dia   tu yg meols cecepat je beli, malas nak godek2 dah , lelain smua transit plg kurang pun 16hrs.. no way jose!

then Heathrow limiting nos of tourist/day due to short-staffed . meols dengo banyak citer luggage ilang luggage tak sampai masa peak season early summer tu hari, and  fingers crossed le my luggage selamat pegi and balik ,bukan meols je selamat pegi and balik

last min arrangement pun, tu sbb anak meols sibuk nak check out the unis , most of her friends dah pi summer ritu... maka berangkat la kami pi oct ni, iti pun tak siap2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 02:54 PM | Show all posts
Ha itulah banyak betul cabaran nak pergi travel post covid ni. Itu belum lagi harga hotel pun at least RM 400 per night. Saya pulak jenis tak boleh duduk hostel....semoga sis dan saya punya luggage selamat pergi dan balik. Amin!
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 03:46 PM GMT+8 , Processed in 0.243163 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list