CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Tempatan] Misteri kehilangan Nenek Painah dalam kebun sawit. Post#135 Ada ‘lembaga besar’ jaga nenek Painah selama 6 hari hilang

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-8-2022 08:52 PM
Di ambang antara dua rumpun buluh kan portal ke alam ghaib. Bamboo tunnel yg kami lalu tu menarik

N ...

sama mcm drama korea yg Lee Min Ho berlakon tu
kat opis dulu ada staff pompuan claim dia dah kawen dgn bunian..iolls speechless..bunian ni iolls percaya..kawen ni skeptikal sikit la...dgr je lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 15-8-2022 04:35 PM
Dementia ke nyanyuk ke?

tu la, umur mcm tu takut ade simtom alzheimer, tiba2 blur lupa jalan balik rumah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 14-8-2022 08:43 PM
payah nak caye benda yg tak nmpk ni. malas la asyik kene kelentong je bab2 bunian ni mcm kes acik de ...

hehe, tengku jalal dh tarik makcik tu agak nya.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 15-8-2022 09:35 PM
hehe, tengku jalal dh tarik makcik tu agak nya.hahaha

alhamdulillah dah jmp smpai kering makcik tu haaa
acik dewi senyum sinis sis
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Selamat dah nenek ni
Nek kena cari hobi lain nek, yg xpayah masuk hutan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah dijumpai dgn selamat makcik ni. Apalah kisah disebalik kehilangannya tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:49 PM | Show all posts
Org2 tua mmg mcm nilah...kalau diaorg degil tak reti duduk diam mmg anak2 terpaksa beralah...kalau budak2 tu blh la dipiat2...sabarlah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman kawan aku masa baby,kitorg ni mid80s baby.Duduk kt kampung.Kampung die masa tu banjir keliling rumah paras buku lali.Mak dia kat rumah tgh pantang. Tinggalkan kejap kawan aku ni kt bilik. Sekali tu masuk bilik takde dah babynye. Kecohla satu
rumah masa tu. Diorang cari atas rumah je,masa tu duk rumah kampung yg bertiang tu. Sekali tu jumpa baby tu kat luar rumah,atas akar pokok kelapa. Semua pun cam heran sbb kalau ada org naik atas confirm dengar punya,sbb rumah kayu pastu keliling air plak tu. Bidan kata sbnrnye ada bunian dh berkenan kt baby tu nak culik tapi tak sempat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Staf aku ni lg kesian. Staf aku ni dah tua,ada anak menantu dah. Menantu dia sorg ni asal mengandung je masuk 3 bln kandungan hilang. Hilang ye bukan gugur. Kali pertama tu doktor suspek kandungan palsu. Kali kedua tu kali ni lakibini siap scan dah dengan doktor yg sama,dh bukak buku pink pun. Sekali tu ada satu malam tu bini tu mimpi jumpa sepasang laki pompuan ni,baju muka suma mcm org melayu zaman dulu. Laki tu ckp dia suka kt anak dia,dia nak mintak bayi tu. Of course la si bini tu tak kasi. Esok paginye bangun-bangun rasa perut kempis pastu kosong. Gi jumpa doktor,doktor scan tengok mmg baby dh takde. Doktor pun pening. Lama jugak  la diorg laki bini berubat,tambah plak ngan trauma bini kan. Tapi aku dh pindah tmpt keje tak tau ape kesudahan ngan anak menantu staf aku tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jas dan eddy jalan sampai 10km masuk dalam hutan... Jauh nau jumpe wak ni.... Radius sar pon lebih kurang sama..tp xjumpe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
vecna ke yg sorok
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 15-8-2022 10:04 PM
Staf aku ni lg kesian. Staf aku ni dah tua,ada anak menantu dah. Menantu dia sorg ni asal mengandung ...

yg suka curi baby ni saka kan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku pernah citer neiber dia masa duk di Kampung Siglap di SG. Neiber lelaki, kira oku la sebab otak lembab aka slow learner. Masa umo 20an, tetiba hilang, pastu berminggu balik, berpakaian macam dalam filem melayu. Pastu hilang balik. Kendian bila balik lagi, dia citer dah kawen dengan pompuan bunian. Pegi balik jer keje dia sebab mak pak ada lagi.
Tapi last dia balik lepas dalam 5 tahun macam tu, dia cakap takkan balik dah, dah bahagia di alam sana. Macam mengarut tapi suma adik beradik mak aku (makcik/pakcik aku la) suma kompem citer tu benar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:02 PM | Show all posts
Alhamdulillah dah jumpa makcik ni.

Auntie salute survival skills dia. 6 hari hilang, mkn/minum, tidur, berak/kencing selama masa tu...
Bergelap di mlm hari, dgn nyamuk dan bunyi2an yg seram, tiada lampu, tiada tempat tidur yg nyaman.
Fuhhh.... tabik lah. Alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 15-8-2022 08:44 PM
Org bunian ni bukan suka semua org..kat Raub dl kalo ari minggu kat pekan sari ramai je deme turun ...

Serius lahhhhh... Cite benar ke main-main ni? Boleh nampak dgn mata kasar ke? Diorang menyoping pakai apa? Sistem barter ke duit RM? Kalau duit macam mana pulak diorang boleh dapak duit?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Patotlah mak bapak aku dulu x kasi aku join aktiviti melibatkan masuk2 hutan/ perkhemahan masa study dulu .mungkin la ni sebabnya..takot sesat x jumpa jalan balik ye..
Alhamdulilah..akhirnya jumpa dalam keadaan selamat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 15-8-2022 10:50 PM
Mak aku pernah citer neiber dia masa duk di Kampung Siglap di SG. Neiber lelaki, kira oku la sebab o ...

Kampung Siglap selalu jd tempat shooting filem cathay keris. Suka tgk suasana kampung tu. Sekarang ni tentu jadi hutan bandar.


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:49 PM | Show all posts
Masih ada manusia2 nilai akai 3 kupang percaya bunian ke hulu ke hilir.. jin ke sana ke sini dok jadi tukang culik ka apa kaa ... kalo p baca buku pasal student uitm hilang di Mt Tahan dahulu kala.. dia sundri tadak percaya kerja bunian kaa jin ka apa kaa..

Alhamdulillah laa selamat dijumpai.. jauhilah perkara2 khurafat yang jelas memperbodohkan nilai akai manusia yang waras..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Gara-gara penyapu lidi,6 hari di kebun sawit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 01:39 AM | Show all posts
orang2 tua memang macamni... deorang akan bosan duduk rumah lama2... tengok TV pun sekarang boring yach... plus umo macamni mana la nak reti guna phone gadget etc... yang reti reti jugak la...

memang rutin dia kot pergi kebun sawit... bukan pertama kali dia pergi... dah umo dekat 80.. maksudnya dalam 60 tahun macamtu dia ke kebun sawit tak pernah jadi apa...

harap2 lepasni jaga mak elok2 yach... cuba la cari apa benda untuk aktiviti dalam rumah supaya dia tak keluar pergi jauh2 lagi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.129505 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list