CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Tempatan] Misteri kehilangan Nenek Painah dalam kebun sawit. Post#135 Ada ‘lembaga besar’ jaga nenek Painah selama 6 hari hilang

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
JamilBinAbu replied at 15-8-2022 03:17 PM

Alhamdulillah, sebak pula rasa. Warga emas 6 hari x mkn x minum, x tau apa yg dilalui.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-8-2022 03:41 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah dah jumpa makcik ni. Buat apa lama2 dalam kebun tu makcik? Alahaiiii... Kesiannya.. tak makan tak minum tidur entah kat mana.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:54 PM | Show all posts
alhamdulillah.... jarang berita org hilang ni berakhir good news. tahniah pihak berkuasa dgn masyarakat setempat yg x putus asa walau dah 6 hari hilang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 15-8-2022 07:30 AM
BATU PAHAT: Painah Siwan, 79, wanita yang hilang sejak Rabu lalu selepas keluar ke kebun sawit ber ...

Syukur dah jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:33 PM | Show all posts
Syukur dah jumpa.
6 hari survive dalam kebun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dementia ke nyanyuk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 05:12 PM | Show all posts
sekngucing replied at 14-8-2022 11:14 PM
nama Painah Siwan

anak anak mesti nama mohd rosdi...mohd ramli...

anak dia nama Sadiah, umur 42 tahun most likely dwi-bahasa dan suka makan goreng pisang cicah kicap.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 15-8-2022 03:41 PM

Maknanya kawasan sawit ni portal upside down. Makcik termasuk ke alam sana. Padu anak2 makcik ni boleh nampak alam ghaib siap selamatkan mak
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:03 PM | Show all posts
brp jauh dari rumah tempat jumpa tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 15-8-2022 08:13 PM

Nak kongsi jugak pengalaman sesat dlm rumpun buluh. Aku pandai baca peta, satu pagi team aku buat latihan on the ground. Keluar 7pg sampai 7mlm team paling lewat. Org lain dah balik tengahari
7pg tu aku tengok peta bgtau lg kita masuk kat mana. Male teammates tak puas hati pompuan baca, diorg nak baca peta jugak tunjuk tempat lain. Sesat barat kau, makan buah kat dusun orang tak minta izin. Pastu menyeberangi kolam kumbahan babi. Paling penat masuk hutan buluh, ya rabbi tau dak tebalnya hutan buluh rapat ni sampai boleh hadang peluru meriam. Budak2 yg byk cengkadak tadilah kena tebas buluh2 dia jantan. Habis trnaga lelaki time tu. Merangkak biawak dalam gegelung made from buluh berbaris. Pastu dah petang makanan pun habis
Masa rehat tu kawan yg riak td offer nak bawak beg aku. Guest what aku bawak tin aluminum biskut saiz 2kg supaya sekut aku tak penyek. Dalam 10 minit terus jumpa jalan keluar hutan. Time maghrib

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-8-2022 06:09 PM
Nak kongsi jugak pengalaman sesat dlm rumpun buluh. Aku pandai baca peta, satu pagi team aku buat la ...

patut salai je dorang tu kalau makanan abes
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah dah jumpa..apa lah agaknya cerita makcik tu masa hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 15-8-2022 07:39 PM
patut salai je dorang tu kalau makanan abes

Kalau tau nak kena usik, iols tumbalkan member kat apai rumah panjang bunian boleh balik awal
Time tu siap azan sebab pusing2 tempat yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti dah lalu area tu byk kali tapi tak jumpa.

Pasni beli jelah penyapu lidi tu. Rehat2 je kat rumah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 14-8-2022 01:42 AM
I ada tgk bideo anak dia nk tarik2 mak dia tu tp mcm susah nk percayalah
Bukan i x caya alam ghaib t ...

Org bunian ni bukan suka semua org..kat Raub dl kalo ari minggu kat pekan sari ramai je deme turun menyoping kat pekan sari tu .ade yg terlepas waktu balik meraung2..ade pokcik tua ckp dia kn tunggu senja la br dpt blk..dia nye waktu.. pakaian mcm zmn purba dl .org perempuan pakai ala2 baju kurung Kedah tp berpoket kat depan..aku tgk beberapa thn lps pernah viral fesyen ni..

Sblm ni dah cr ke makcik ni kat tempat tu... Kat kwsn kebun kelapa sawit ni biasa merimbun sampah nye.. tkt dia dah terjatuh..x daya nk menyahut..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah dah jumpa. Sayu nye tengok, umur dah 79 tahun. Lepas ni rehat kat rumah je lah, layancucu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 15-8-2022 08:04 PM
Kalau tau nak kena usik, iols tumbalkan member kat apai rumah panjang bunian  boleh balik awa ...

sesungguhnya kena usik tu benar...
kena sorok pun benar.....
iolls aritu pun penat explain kat anak bujang psl perkara2 mistik ni..kawan2 dia gatei ajak panjat bukit kat beranang tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Di ambang antara dua rumpun buluh kan portal ke alam ghaib. Bamboo tunnel yg kami lalu tu menarik

Natural tunnel sebab batang buluh ranap antara satu sama lain. Panjang jg terowongnya. Bahagian lantai  tunnel bersih boleh crawl takda runcing tajam. Atas kepala ni buluh ranap batang⁰ tebal secekak
Aku tak rasa babi buat passage kat situ

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 12:20 PM GMT+8 , Processed in 0.162823 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list