CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Saraf Salman Rushdie putus akibat ditikam, mungkin buta sebelah mata

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 01:48 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 15-8-2022 01:48 AM
Hadi Matar yang serang si Salman tue bukan penganut agama Syiah ker? Napa tetiba dia jadi penganut I ...

pada pandangan dunia (in general) sunni, shia, kawarij adalah islam tapi different main branch gittew.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 01:51 PM | Show all posts
_blackbird replied at 14-8-2022 05:48 PM
pada pandangan dunia (in general) sunni, shia, kawarij adalah islam tapi different main branch git ...

Itu betul tapi pada pandangan JAKIM, syiah tue kapir harbi kan? Tahun 2015 dulu bukan main bergasak lagi sampai dalam media pun ada ceramah2 syiah kapior. Ai pun dengar yang itu, yang itu lar dia tapi bila isu macam gini timbul bila syiah sembelih ateis Indian tue. Boleh pulak yang muslim sunni al maturidi syariah apa tue lupa pendirian syiah kapir menyembah orang, maki sahabat nabi, maki isteri rosululloh sume?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:53 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 15-8-2022 05:47 AM
Esok bergasak pulak isu hari asyura, syiah bukan islam bagai. Hari salman ateis tue kena tikam, bo ...

td ada nampak poromer comment "tak kisah kapir ke islam, yg penting objective tercapai" gittew mentality nya. at the same time tech, ilmu, konspirashit semua pon duk kaji & guna dari kapir
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 01:55 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 15-8-2022 05:51 AM
Itu betul tapi pada pandangan JAKIM, syiah tue kapir harbi kan? Tahun 2015 dulu bukan main bergasa ...

asal kan objektif tercapai gittew kekdah nya chuollsss... kurlassss mentaliti tahap negative
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 14-8-2022 10:09 PM
Redskin replied at 14-8-2022 09:45 PM
Mengaku atau Tidak, that's not the point.
Kalo pesalahnya adalah seorang Kisteaa, Hindu kaa, Buddh ...


Sama saja KKK dan few gangs organization pun di panggil terrorist... Terrorist itu term... Ko suka atau tidak di panggil terrorist memang definition nya... Rushdie civilian.... Ko lupa yea ini berlaku di america..bukan di stan stan or malaysia. Ko ber cerita tentang 1st and 2nd amendment... Masing masing ada rights selagi tidak break the law tiada issue... But issue nya pergi tikam or tembak orang salah di undang undang...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 15-8-2022 11:04 AM
Rangila rasool..May 1924. Author Pandit M. A chamupati

rangila rasool= colourful prophet?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Buku2 heols ada je jual murah2 kat Bookxpress. Sempat grab dua.


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:23 PM | Show all posts
pya lah lama lebih 30 taon org dok ugut nk bunuh dia, tetiba kau muncul kat public.. haa tu diaa. kat dunia dah kena azab balasan, kat sna ntah laa camne.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru tau ada fatwa halalkan Salman ni dibunuh. Buduh.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan main lobai pedo gumbira.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:48 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 15-8-2022 11:04 AM
Rangila rasool..May 1924. Author Pandit M. A chamupati

iols xprnh dpt baca pun sbb tak prnh jmp yg english version, dok byk tayang bhs urdu. nak google pun dah tak reti camne nk dpt kn version english, kot ada link bak mai sini k. tq tq.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:20 PM | Show all posts
alesandra replied at 14-8-2022 06:26 PM
Pembunuhan abe bukan bermotif kan politik pun.mak penembak tu bankrup sbb derma duit kt gereja.dia ...

kalau dendam peribadi jelas lah bukan terrorism.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:22 PM | Show all posts
padan muka pakcik salman...akibat menghina rasul...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:22 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 15-8-2022 02:27 PM
Aku baru tau ada fatwa halalkan Salman ni dibunuh. Buduh.

kalau salman hulur dick, awak nak suck tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:24 PM | Show all posts


boleh tahan playboy salman ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:28 PM | Show all posts
harizs replied at 14-8-2022 06:36 PM
pengajaran utk yg nak cuba jadi mcm salman rushdie. hidup ketakutan berpuluh-puluh tahun sampai mati

Kapir barat takde religion macam kita tapi ada kepercayaan yang tidak kalah sacred in their eyes, salah satu ialah free speech. Violence akan hanya membuatkan people like Salman kelihatan seperti martyr.

It's a holy war, same consept.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 03:33 PM | Show all posts
Mukanya ada iras2 pelakon Bollywood kertu nama Anupam Kher. Set2 kashmiri gak muka deme memang sepaten yea
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:40 PM | Show all posts
zamzam replied at 14-8-2022 07:25 PM
Xpayah penghasut.  Yg tikam tu boleh jer google saper salman tu.

takde maknanya takde angin takde hujan bbnu tiber2 nak Google Salman Rushdie.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rasain loh..byk2 benda nak tulis y tulis agama islam n memburukkan islam.y bitter sangat.sejenis gila.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 03:52 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 15-8-2022 03:33 PM
Mukanya ada iras2 pelakon Bollywood kertu nama Anupam Kher. Set2 kashmiri gak muka deme memang sepat ...

hihihi dah asal keturunan cik kelly juga kan, ada lahh iras2 pelakon hindustan. cuma beza heols dah ke arah atheist, pdhal isle jugok ler lahir2 tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 07:25 AM GMT+8 , Processed in 0.127835 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list