CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Saraf Salman Rushdie putus akibat ditikam, mungkin buta sebelah mata

  [Copy link]
Post time 14-8-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 11:13 PM
wow, i rasanya dah bagi penerangan kat my posting tu. kalau u tak faham , i rasa pelik pulak, seda ...


Sutir habuk ambo dok pahey
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2022 07:56 AM
Boleh tanya ber bincang secara teras itu apa?...

Teras tu isu pokok lah kiranya... Kita2 ni bincang yg superficial luaran,  dia ja yg bincang secara pokok
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 09:20 AM | Show all posts
Isu pokoknya adalah kenapa penganut sunni ahlus sunnah wal jamaah Al-Asya’irah wal Maturidiyah suka sangat dengan Ayatollah Khomeini, seorang imam besar Syiah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 10:42 AM | Show all posts
Puak syiah Iran (dituduh keluaq Isle oleh puak2 Perasan terlebih Isle dari ore lain) yang beria2 jatuhkan hukuman mati kaa upah ka apa kaaa... tapi penganut sunni ahlul sunnah wal jemaah ka jumaah kaa apa kaa dok beria2 sangat bergumbira..

Dalam negara ini pun, berpecah belah ummah Isle .. pastu ada hati nak bergumbira... selagi ummah Isle tertinggal dalam pelbagai cabang ilmu kaa teknologi kaa, selagi tu dipandang hina jijik lagi keji... baik p hapuskan puak2 "ahlul nujum" kaa quburiyan kaa capalan kaa apa kaa yg suka tunggang ugama & memperbodohkan nilai ugama & akai dgn cerita2 dongeng lagi palsu smp berpusu2 ummah Isle kununn sunni dok percaya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 11:38 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2022 06:49 AM
Dahulu ada buku the kite runner dan ada movie... Movie aku tidak tengok.... Ummah sentap juga di b ...

Biasalah jenis yg cepatt sentap ni. Apa2 skit mcm bom jangka tu ggu masa jah nak meletoppp. DNA terrorist kuat dalam badan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 14-8-2022 11:38 AM
Biasalah jenis yg cepatt sentap ni. Apa2 skit mcm bom jangka tu ggu masa jah nak meletoppp. DNA te ...

Yg banyak tembak budak2 sekolah innocent kat us tu xder dna pengganas eh?  Oh tu seni tembak2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
fortiori13 replied at 13-8-2022 09:35 PM
Two wrongs don't make a right...

This!

Anak2 aku tanya.. Siapa salman rushdie ni.. Kenapa dia kena tikam?

Utk tak tanamkan doktrin holier than thou dan balas dendam pada diorang, aku cakap la

"Walaupun seseorang tu salah sehingga sentuh/hina agama Islam, kita (merujuk pada org2 yg tak ada autoriti ya- japgi ada plak yg ckp aku tak sensitif bila agama/nabi s.a.w dihina) tak ada hak utk cabut nyawa dia.."

Harap2 anak aku blaja yg marah pada orang yg buat salah(sebab syg agama??) itu bukan lesen utk buat jahat pd diorang... Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:00 PM | Show all posts
zamzam replied at 14-8-2022 11:51 AM
Yg banyak tembak budak2 sekolah innocent kat us tu xder dna pengganas eh?  Oh tu seni tembak2...

Aku tak sokong sesiapa pun yg ganazz2 or buat perangaii saiko baik erebss or kokesen. Aku pun pikir kat emerika tu ramai org bodoh. Sheramm dgr byk tmpt kst sana org bebas ada pistol bawak ke hulu ke hilir.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 14-8-2022 10:42 AM
Puak syiah Iran (dituduh keluaq Isle oleh puak2 Perasan terlebih Isle dari ore lain) yang beria2 jat ...

Terlalu banyak generalisasi di sini.. I dont like. Sorry.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:03 PM | Show all posts
zamzam replied at 14-8-2022 11:51 AM
Yg banyak tembak budak2 sekolah innocent kat us tu xder dna pengganas eh?  Oh tu seni tembak2...

Tapi kan skrg ni kita bincang psl kes ni so aku komen berkaitan kes ni lah, jgn lah sentap
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 14-8-2022 12:03 PM
Tapi kan skrg ni kita bincang psl kes ni so aku komen berkaitan kes ni lah, jgn lah sentap

Tak sentap kalau kau xrefer dna pada satu bzngsa atau agama.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:11 PM | Show all posts
zamzam replied at 14-8-2022 12:09 PM
Tak sentap kalau kau xrefer dna pada satu bzngsa atau agama.

Ooo kira sentaplah tu, aku komen berdasarkan isu thread , sesuailah komen aku tu, n ko membuktikannya lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 01:23 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 14-8-2022 12:00 PM
Aku tak sokong sesiapa pun yg ganazz2 or buat perangaii saiko baik erebss or kokesen. Aku pun piki ...

tengokkan umur terrorist pembunuh ni pun kita dah buleh tahu bahawa dia bukan seorang yang matang dan mudah dipengaruhi...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 13-8-2022 07:38 PM
Biasalah jenis yg cepatt sentap ni. Apa2 skit mcm bom jangka tu ggu masa jah nak meletoppp. DNA te ...

Banyak sangat candu agama yang ada cerdik pandai asyik bagi excuses ... Aku tengok saja... .. Kapir dan muslims ber hujah siapa lebih ter paling  terrorist...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 02:04 PM | Show all posts
green~tea replied at 14-8-2022 01:23 PM
tengokkan umur terrorist pembunuh ni pun kita dah buleh tahu bahawa dia bukan seorang yang matang  ...

Ye kena brainwashed lah tu, tipikal sgtt. Meluap2 dlm badan jiwa terroris tu

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 02:12 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2022 01:45 PM
Banyak sangat candu agama yang ada cerdik pandai asyik bagi excuses ... Aku tengok saja... .. Kapi ...

Jiwa terrorist ni mmg tak blh kata apa dah, dia kira nak buat serangan terrorist jah. Yg jenis2 virus terrorist pasif tido dlm badan pun melompat keseronokan bila ada serangan terrorist pd sesiapa yg dirasakan perlu diterroriskan, sabo jahhh. Yg pemimpin2 berjiwa terrorist ni seronoklah tgk benda mcm ni, undang2 terrorist hutan rimba dorg berjaya dilaksanakan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 02:29 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 08:19 PM
yes, dia ingat dia terlepas kan? dia ingat dia boleh terlepas dalam realm dunia ni. Dia mengundang  ...

Seronok ko kan tgk org kena serang dgn pisau sampai parah mcm tu. Ajaran agama mcm tu ke? Jgn sampai satu hari nanti kena kat ko sndiri or family ko baru ko tahu langit tinggi ke rendah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Karma is beach?


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 02:54 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 14-8-2022 11:58 AM
This!

Anak2 aku tanya.. Siapa salman rushdie ni.. Kenapa dia kena tikam?

syukur

ko antara ibubapa yang baik


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
zamnie replied at 13-8-2022 10:07 PM
Hrp2 dia suffer lama baru mati


teringat ariel sharon..dia pun lama kan koma sbb sakit br mati...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 01:13 PM GMT+8 , Processed in 0.108202 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list