CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6155|Reply: 123

[Tempatan] Matikan Aku Dengan Tenang Dan Beriman”- Aliff Syukri Kongsi Gambar Pil Risaukan Orang Ramai.Kena buli cyber dan nak bunuh diri?

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 13-8-2022 08:22 AM


Malam ni tiba-tiba kecoh lagi tentang usahawan kontroversi, Datuk Aliff Syukri yang menaikkan satu video sedang menangis dan memohon maaf atas kekhilafannya.

Dia juga memaklumkan akan berundur dari media sosial dan telah memadam semua video kontroversi yang dilakukannya sebelum ini.

Terkini, akaun Instagram milik Aliff Syukri telah ditutup dan tidak dapat diakses oleh siapa-siapa lagi.

Bagaimanapun, usahawan berusia 35 tahun itu sempat berkongsi gambar ubat dengan kapsyen, “Matikan aku dengan tenang dan beriman”. Walaupun gambar itu telah dipadam, ayat itu masih dapat dilihat di Instagram miliknya.

Aliff nak bunuh diri ke?
Perkongsian itu sudah pasti merisaukan pengikutnya yang tidak mahu dia melakukan perkara yang tidak sepatutnya.

Kita doakan sahajalah yang baik-baik untuk Aliff Syukri agar terus diberikan hidayah dan petunjuk untuk berubah jadi lebih baik.

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : cprc@moh.gov.my

Sumber Instagram Aliff Syukri

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
desire....despair

desire....despair



sooo many monsterrsss........
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahai badut B40 ni… sudah2 lah tu. Drama tamil nadu ko org dah muak dek! Followers pun 2x5 otak semua layak flush dlm tong jamban je!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesialan tak sudah lah dia ni!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
So dah mati ke belom???? Xpayah nk acah2 sgt
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:12 AM | Show all posts

Kpd mak si Alif

Bila kenduri arwah akan diadakan? Aii nak bagi "like" pd gambar gambar yang akan diuploadkan nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Berlakon sangat. Cuba buat live telan pil tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
ramai org gila di malayaia ni

terutama suri rumah dan ibu ibu


kalaulah malaysia ni mcm india..kita heret semua suri rumah..telanjangkan di jalan raya dan rejam dgn batu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni memang lah gila
Yang pelik tu orang yang melayan gila dia

Macik ni tak koser nak folo update dari dia
Produk dia pun tak beli
Macik kijam nakkk
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sikit
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Sempat pula ambil gambar
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 13-8-2022 08:44 AM


So dah ke belum ni?
Confirm belum kan sebab pil tu pic dr google je
Dah ada tuan pya pic ngaku dia uploaded pic tu kat twitter
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:03 AM | Show all posts
ini suma kerja olang gila la... orang gila...lebeh baik kasi masuk itu tg raambutan la....teringat abe samy velu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dah kaya pun mental.dah kaya pun bodoh.pergi mampos je lah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
So dh mati dah ke? Pukul berapa kebumi nya? Ke mayatnya dibakar je ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat si badut terbangang, doa ni adalah untuk lu
'Matikan lah Aliff Syukri dengan azab sengsara dan murtad'
Ko ni badut dah melampau2 dan melebihi batas so selayaknya doa yang macam ni di Aamiin kan untuk lu badut terlampau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada pulak yg melayan. Klau tkde yg updates seriously lngsung tk tahu pasal hidup dia. Perosak bangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
oi, pegi mati je la
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by namieamuro at 13-8-2022 08:08 AM

bini tak malu ke tok laki buat perangai gini?

so ape update terlatest?masih bernyawa ke atau sebaliknye? mati dlm tenang? beriman? harkktuih
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga baik² aje ya toklif
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:05 AM GMT+8 , Processed in 0.222192 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list