CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Profesor Dr. Mohammad Aziz Shah kata Pekerja Perlu Ambil Cuti Sekurang-Kurangnya 3 Hari Bantu Tangani ‘Stress’ Kerja.Tapi netizen bos asyik kacau bila cuti

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 05:35 AM | Show all posts
Ramai yg banyak ‘bercuti’ time keja kat msia, klu tak forum cari takkan penoh, dr pagi lagi dah penohh. So ramaii dah bercuti hari2 pun propesor oii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 10:59 AM | Show all posts
Bagi aku.. kerja 5 hari waktu pejabat tu dah ok.
As long boss xkacau selepas waktu bekerja dan sabtu ahad.
Kalau jenis nak gila kerja. Buat kerja sorang2 jangan kacau orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:05 AM | Show all posts
soalan bos aku every time aku apply leave... will u be able to answer my call..? mestilah aku jwp yeah sure, can call anytime... tp hakikat nye... ku ignore jek.. hahhahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:20 AM | Show all posts
Mary_jane replied at 13-8-2022 11:55 AM
Pergilah bercuti. Rehatkan badan, tak perlu kemas bilik, masak, tidur dengan suhu sejuk beku, mandi  ...

tapi kalau bercuti dgn anak2 duduk pula airbnb masih u kena masak baju baju bagai... kat m'sia bole dok hotel kalau gi obersi bawak pulak rombongan cikkiah mmg dok airbnb la budget. tp blk tetap rasa rejuvenated sbb tgk tmpt baru, experience tmpt baru, makan benda baru haaa gituuuu now duit mana duit i nk travelllllll
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:48 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 16-8-2022 05:35 AM
Ramai yg banyak ‘bercuti’ time keja kat msia, klu tak forum cari takkan penoh, dr pagi lagi dah pe ...

cik oren kau keje ke kat sana or surirumah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:03 PM | Show all posts

pernah kerja pejabat macam ni.2 kali sebulan makan-makan.
pantry ada mesin kopi, buah segar stok up 3 kali seminggu, oreo, biskut, OJ...


memang seronok, tapi staff pula toksik...


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:10 PM | Show all posts
aina_shaira replied at 16-8-2022 02:48 PM
cik oren kau keje ke kat sana or surirumah?

Keja sis, sepanjang tinggal sini aku mmg keja, klu jadi surirumah sepenuh masa maybe badan dah 100kg jadinya. Tapi penah jugaklah duduk rmh kejap dlm bebrapa bulan time2 kena buang keja lol kohkohkohhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:14 PM GMT+8 , Processed in 0.076796 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list