CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Profesor Dr. Mohammad Aziz Shah kata Pekerja Perlu Ambil Cuti Sekurang-Kurangnya 3 Hari Bantu Tangani ‘Stress’ Kerja.Tapi netizen bos asyik kacau bila cuti

  [Copy link]
Post time 14-8-2022 03:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 11:57 PM
huishh ...are you  OK? horror nye you baca ni...

a la The Purge
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 04:35 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 13-8-2022 06:55 AM
X payah bercuti. Weekend, duduk rumah, off fon, do absolutely nothing. Isnin pegi keje da fully rech ...

Ko mcm aku, aku suka duk rumah sebenarnya klu cuti, itulah cuti yg paling best n rilex buat aku, rumah aku bagi aku adalah rumah holiday yg paling bestt, klu lah blh mcm tu, aku pun anggap pegi bercuti penat badan. Tapi tu lah hidop ni tak semua kita dapat, tok laki kuat bercuti bagi dia cuti tu relax, nak experience tu nak experience ni, kadang2 balik keja hari jumaat dah kelam kabut nak kena pegi bercuti, bayangkan balik keja penat keja pun tak habis lagi dah kena kelam kabut siap2 nak pegi bercuti, relax apa mcm tu, stress aku, aku penah sampai pikir nak bercerai jah sbb benda ni duk sorg2 senang lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nak cuti hari rabu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 14-8-2022 12:01 AM
Iols balik kg bawa laptop.

Buat berat beg je!
Klu org wassap msa tgh cuti pn reply 3-4 jam slps tu acah2 x sedar n btau je tgh cuti nnt msuk keja blk i tgk lh sgala keja apa nk tnya. If rsa urgent sgt pegi tnya org lain.
Time cuti sgala org n grup psl keja msuk archive je
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 12-8-2022 07:06 PM
staff bujang meols rata2 cuti smua tak abes... then meols beli balik la cuti yg tak guna

hat yg kaw ...


orang sekarang untuk atasi stress sendiri pun ada pakar bagi saranan.. I rasa stress orang sekarang lebih kepada sendiri pilih untuk stress...family planning dan lifestyles..i pun sama single staffs tiada issue... Yang kahwin banyak issue mostly womens...sendiri tahu work nature bagaimana dalam sector ... Lelaki juga ada pernah bini staff call..mahu comfirm kan laki tidak keluar membirah sebab selalu kerja overtime ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
manager i jnis ssh bg cuti..raya pun dia question nape balik lama..4 hr lama ke...raya aritu i ngn sorg kakak ni melayu amik la direct 4 hr..pastu jd smgu la bila cmpur PH..dia bodoh kn dia tny why smguu..eh bodohnya nenek tua ko xmo cuti ko shadap..
dh umo 70 plus nk kerja lg..busuk ht nenek..
pastu dia approve dua hr jer tu pun kitorg kena sorg before raya..sorg kena after raya..
ingtkn sekor lg melayuu  tu nk cuti..rupanya dia xcuti..dia cuti smgu lps smgu raya..gila..
dh la i jrg cuti..mc pun xpnh..
i cuti time raya jerr.
i ikut jer dulu dia ckp dua hr jer..sbb i nk cuti 10 hari awl bln 9
.sbb dia jgk ckp kalau bkn raya ok jer nk cuti lama..
wait ya
cumanya xpnh kena kacau pun time cuti..dh hbs wktu kerja pun xpnh lg la..yg tu mmg blh puji..dh 5 lebih tu no more la nkk bkk pc..dh ttp sesiap..tp balik 5.30..
mcmnana staff nk syg company kalau company pun hanat
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually kalau nak gi jalan memana elokla 4 Hari cuti..3 hari terkejar2 dibuatnya. Sapa yg rasa 4 days tu lama sgt mmg too bad la, your company won't give a shit time dia nak kena reduce staff during tough times. So yeah, go ahead and use your leave
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca pendapat Prof ni lagi semangat iols nak gi bercuti. Itu jam, Whatsapp/ Telegram/email keje tak layan terus.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts

Untung lah yg keje offic
Org yg keje kt site mana ada cuti

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:42 AM | Show all posts
kdg boss tak kacau, kelig yang kacau tny itu ini..bodo betoi..dia cuti aku tak kacau pun..geram dengan kelig keling iol
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
i mc arini..sbnrnya bkn rajin sgt nk g klinik..tp nk mc punya psl..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:41 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2022 08:48 AM
orang sekarang untuk atasi stress sendiri pun ada pakar bagi saranan.. I rasa stress orang sekaran ...

tu takpo lagi.. staff laki meols ritu kantoi buat surat kata heols bujang utk bagi ke pejabat agama, kebenaran bernikah, pakat2 dgn admin

dua2 kena semburrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

tang surah tu dah satu hal, tang  tiru my singature tu la buat haru.. mmg both kena DI, meols buat report polis terus sbb tiru signature.. mmg cirit ijau staff pompuan tu, berenti terus nyah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 06:42 PM | Show all posts

best ke cuti tengah2 minggu? tu kalo urusan bank ke apa, mmg best rabu tu

salu org cuti senin or jumaat, boleh 3 day weekend gituh
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:15 PM | Show all posts
edayildiz replied at 14-8-2022 10:56 PM
i mc arini..sbnrnya bkn rajin sgt nk g klinik..tp nk mc punya psl..

Sama kita tapi sebab me ada covid simptom so cuti walaupun test négatif sejak Khamis lepas..

So me dah bagitau me cuti terus besok dan lusa koser test memanjang..

Jadi plus minggu ni dan 2 minggu cuti yang dah plan, 3 minggu cuti terus...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 15-8-2022 09:15 PM
Sama kita tapi sebab me ada covid simptom so cuti walaupun test négatif sejak Khamis lepas..

So  ...

slmt bercuti sis
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:34 PM | Show all posts

Mekasih dik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 14-8-2022 07:21 AM
Buat berat beg je!
Klu org wassap msa tgh cuti pn reply 3-4 jam slps tu acah2 x sedar n btau je  ...

Sentiasa on standby kalau ada problem sistem
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 16-8-2022 12:30 AM

Ai kekadang jeles tgk staff spm je hidup sederhana main hp main game basikal tgk movie astro tv tanpa memikir hal berat. Kekadang mau hidup spt abis graduate hanya pergi kerja balik kerja dan jarang keluar rumah kerana gaji kecik. Apabila jadi senior lain hal pula, sibukkan hal parent shopping lah hospital lah, sibukkan kebun lah, tanggunjawab kpd company lah,  hujung2 kena hadkan masa spt masa bersama parent hanya 1 jam,  masa berkebun 1 jam,  jogging 1 jam, tidur 1 jam,  sbb kita hanya cuti ahad. 3 tahun juga x travel ke mana2 pun x sempat tgk movie. Aiol juga marah juga family x faham kita cuti ahad utk rehat bukan utk pi sana sini.   seolah2 x bercuti ahad,  mereka menganggur senang lah monday-saturday x buat apa. hujung2 berkebun depan ofis bos,  jogging sekitar ofis, balik kerja malam
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Haih indahnya klu blh cuti. Aku mc pun bos asik kol je. Nk cuti? Mimpi jela
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kt tmpat iols org jepun je yg x reti2 nk cuti
My manager, bos2 lain mmg gila keja blk pkul 8 hari2 tp bila dorg cuti straight seminggu dua g oversea trus lost contact… so ktorg blum smpai level manager ni stakat cuti straight 3-4 hari bekerja dorg x kisah pn.. my manager yg back up my job sume…
Cuma nya klu nk cuti 7 hari bekerja straight tu kena apply 2 bln lebih awal…
So kita kna pndai lh pilih cuti long weeknd public holiday+ 4 hari AL ckup dh klu stakat nk g negara2 jiran/asia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.104738 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list