CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Profesor Dr. Mohammad Aziz Shah kata Pekerja Perlu Ambil Cuti Sekurang-Kurangnya 3 Hari Bantu Tangani ‘Stress’ Kerja.Tapi netizen bos asyik kacau bila cuti

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 13-8-2022 02:13 PM

Cuti 3 hari perabis wang saja, 1 hari jalan soping  mall,  1 hari piknik negeri sebelah,  1 hari pergi balik kg,  brp byk duit habis.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 02:50 PM | Show all posts
ninja boy replied at 13-8-2022 02:11 PM
Cuti 3 hari perabis wang saja, 1 hari jalan soping  mall,  1 hari piknik negeri sebelah,  1 hari per ...

Inilah sebuah pemikiran yang bodoh lagi piang,
cuti 3 hari tidak semestinnya perlu dihabiskan untuk berbelanja pulang ke kampung dan berjalan di mall,
ini cara pemikiran orang tidak cerdik,

orang yang cerdik akan pertingkatkan portensi diri,
belajar bercucuk tanam, jaga tanaman,
belajar new skill, bukan duduk rumah merintih bosan bosan bosan,

tapi kalau dah bodoh tu, belajar apa pun tetap bodoh juga
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2022 11:36 AM
True..iols kawen lambat
Dan iols tak nafikan, mmg geng lambat kawen dan takde anak ni ekceli mmg s ...

berapa umo kaka cmf nie? 30an atau awal 40 an? kahwin lambt ke kahwin awal janji hati manyak senang...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Insha Allah nk try gak la ambek 3 ari ni.. dah keje 24 thn tp bos tukar ganti yg baru mmg menyampah.. cerewet mcm bagusss jek.. hrp2 la berkesan ambek cuti 3 ari ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Propesor Kangkong
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:40 PM | Show all posts
shida81 replied at 13-8-2022 10:28 AM
Klu case ak.. Time cuti mmg x de org cari.. Tp msuk je opis.. Email ko berpuluh2.. Ari pertama masuk ...

mesti keje besar ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:51 PM | Show all posts
aku sblm covid sure pegi holiday 2,3x sethn...thn ni baru sekali gi bercuti tu pun 3 hari...bln 10 ni baru lama sket semggu...adoi xsabar nk cuti....sbnrnye hr ni nak golek2 dkt rumah je...tp laki dok ajak mkn sushi..mls betul la nak bersiap...lutut masih sakit teamuilding hr tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:25 PM | Show all posts
Me ollss cuti 3hari start hari ni...sabtu ahad isnin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 13-8-2022 05:40 PM
mesti keje besar ni

Idoklerr.... Kuli je
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:11 PM | Show all posts
tak kuasalah nak off lama-lama, better keje je, nanti lemau
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
3 hari seminggu? 3 hari sebulan? 3 hari setahun? Apeni apeni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 13-8-2022 07:11 PM
tak kuasalah nak off lama-lama, better keje je, nanti lemau

Klu iols, sebulan sekali kna ada cuti 3-4 hari yg smbung dgn weeknd ckup lh… kpi bulanan reach target je apply cuti g berjalan… kdg cek in hotel kt KL je pn xda g jauh2…
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aiol jadik bos,

aiol akan berusaha gembirakan pekerja selepas peras keringat mereka habis2an.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 13-8-2022 05:25 AM
Me ollss cuti 3hari start hari ni...sabtu ahad isnin

3 hari kerja minggu depan lepas tu cuti berbayar 19 hari yea hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by orkid_amani at 13-8-2022 11:00 PM

Company aii kalau nak ambik cuti 3hari kena kapit..cth..jumaat sabtu ahd.. sabtu ahad isnin
sbb aii punya waktu kerja flexible..5hari seminggu 2hari cuti..sendiri arrange la nk kerja bila..cuti bila..yg hanatnya semua tu kena submit 1months before
.once time table dah kluaq no amendment..dah la nk tgu approval kat HRIS system tu pun berchenta gak..sbb kena tgu HQ yg approved..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:19 PM | Show all posts
Actually, kalau xde group whatsapp atau telegram yang ganggu luar waktu bekerja, ok je rehat.
Tp disebabkan bos2 dah tau orang boleh buat kerja dari rumah semenjak MCO hr tu,
Lagi rancak deme mintak segala mende nk urgent.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 11:56 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 14-8-2022 12:08 AM

hmm...cakap  bolehlah Prof, u know..cakap bolehlah...dapat boss yg micromanage hmm...hakikatnya  HAHAHA jelah.alahai macam tak tahu pulaksss kan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:57 PM | Show all posts
sekngucing replied at 13-8-2022 02:39 AM
pergilah bhnuh boss kau tu

huishh ...are you  OK? horror nye you baca ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 13-8-2022 07:43 AM
Ada org weeknd pn gigih nk buat keja ngadap laptop bagai… sbnarnya kita je yg berkuasa ats diri s ...

Iols balik kg bawa laptop.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2022 11:33 AM
Patutnya Weekdays cuma 4 hari je and Weekend mesti 3 hari
Tp kapiralis lancau bodoh samdol pi set we ...

Betul tu, hotel pun tak anggap Jumaat tu hari biasa, rate mahal sama mcm wiken.
Bila la nak buat cuti 3 hari ni, tak perlu dah la nak amik cuti extra sehari bila nak blk kg or tunggu ada public holiday.
Jumaat tu elokla cuti, org lelaki takde la terkejar2 nak solat jemaat.
Jalan sesak teruk waktu tghari ngn budak2 sekolah pun semua blk serentak, kalau yg keje drebar bas sekolah ntah sempat tidak solat berjemaah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 12:33 PM GMT+8 , Processed in 0.213693 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list