CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Profesor Dr. Mohammad Aziz Shah kata Pekerja Perlu Ambil Cuti Sekurang-Kurangnya 3 Hari Bantu Tangani ‘Stress’ Kerja.Tapi netizen bos asyik kacau bila cuti

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 10:24 AM
Betapa hinanya ofis yang open concept

bos munafik babi nakharom suka office open concept ni sup ...

Mmg hina jgk la
Bos kaki control staff mmg suka sgt
Yg acik2 plk bersembang mcm rewang kenduri dh
Sama naik semua pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 11:06 AM | Show all posts
staff bujang meols rata2 cuti smua tak abes... then meols beli balik la cuti yg tak guna

hat yg kawen2 cuti mesti habis.. anak demam, bini demam . sendiri demam.. ulang3  sampai AJM

sebenonya yg tak kawen takde anak bini ni la golongan stress free..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 10:24 AM
Betapa hinanya ofis yang open concept

bos munafik babi nakharom suka office open concept ni sup ...

Jimat space rental je sebenaqnya...  letak laa segala benda alah jargons hujung2 ko nak jimat OPEX je sbnrnya...  dari bilik senior manager sorang satu, dah jadi cubicle cenonet je, silap2 ofis workstation tu level hotdesk je, meaning sapa2 masuk ofis boleh pakai tempat ko...  

Dengan open concept ni floorplan jimat.. kalo dulu satu level muat 50 staff, now satu level muat 150-200 staff.. jadi cost per head bertingkek2 dpt dikurangkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya Weekdays cuma 4 hari je and Weekend mesti 3 hari
Tp kapiralis lancau bodoh samdol pi set weekend 2 hari je...2 hari mana sempat nk buat apa2 la babiiiiii..
nk balik kampung jmpe family/nak pi holiday wiken pun terkejar2 dlm ms 24jam
Bangsat punya rules ciptaan manusia
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:35 AM | Show all posts
green~tea replied at 13-8-2022 11:32 AM
Jimat space rental je sebenaqnya...  letak laa segala benda alah jargons hujung2 ko nak jimat OPEX ...

Lucukan semua nak jimat, open concept begitu jika ada orang nak kentut pun susah juga,
bayangkan jika orang kentut bau satu pejabat... allohuakbar


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 13-8-2022 11:06 AM
staff bujang meols rata2 cuti smua tak abes... then meols beli balik la cuti yg tak guna

hat yg kaw ...

True..iols kawen lambat
Dan iols tak nafikan, mmg geng lambat kawen dan takde anak ni ekceli mmg stress free
Sunyi? Takdenya life aku penah sunyi
Dr sblm kawen smpi dh kawen, stp masa happening sbb kawan2 sibuk cari aku bagai
Agak2 aku malas nk layan diorg, aku off je phone

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Now ofis meols dah buat rules 3 hari seminggu je masok ofis... tp meols masih unpaid leave setahun, sbb nak test keberkesanan my retirement plan, bergantung sepenuhnya pada passive income.... hamdalah masih selamat my financial management...

  nervous pulak nak masuk ofis rasa nya ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 11:35 AM
Lucukan semua nak jimat, open concept begitu jika ada orang nak kentut pun susah juga,
bayangkan j ...


Lagi lucu bila renovation ofis open concept baru siap 2019.. tiberrrrrr 2020 datang covid, terus ranap semua planning safety & health ofis open concept... dah kena bubuh dinding plastik di mana-mana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 11:38 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2022 11:33 AM
Patutnya Weekdays cuma 4 hari je and Weekend mesti 3 hari
Tp kapiralis lancau bodoh samdol pi set we ...

Kapitalis memang bodoh piang dik,
golongan ini juga yang bising2 kerana tempat2 bercuti sesak..
mana lah tak sesak, semua orang pun cuti 2 hari sahaja, gasak..

akak doakan kapitalis minded hidop tak lama

hallelujah !
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:55 AM | Show all posts
Tengok lifestyle orang tu juga, kalau jenis serba-serbinya serabut bagi cuti 4-5 hari pun balik office semula tetap akan serabut.  Tak selesai masalaah juga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Pergilah bercuti. Rehatkan badan, tak perlu kemas bilik, masak, tidur dengan suhu sejuk beku, mandi buih, jalan2 tengok2 tempat orang, makan sedap2 santai2 tak kejar masa. Kalau boleh bilik jauh dari swimming pool. Seronoknya.

Tak sama dengan cuti weekend dok rumah. Sebab still kena buat house chores. Layan movie bagai.

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:57 AM | Show all posts
green~tea replied at 13-8-2022 11:36 AM
Now ofis meols dah buat rules 3 hari seminggu je masok ofis... tp meols masih unpaid leave setahun,  ...

Raya bila? raya dipavali atau raya krismas
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 11:57 AM
Raya bila? raya dipavali atau raya krismas

Kenapa raya plak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje lek2 sudah lah..ni kalut weekend pun buka laptop apahal
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:05 PM | Show all posts

Tadi adik GT kata nervous nak masuk ofis raya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 12:05 PM
Tadi adik GT kata nervous nak masuk ofis raya nanti

Rasa sis... rasa...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 12:07 PM | Show all posts
syaz_lina replied at 13-8-2022 12:01 PM
Keje lek2 sudah lah..ni kalut weekend pun buka laptop apahal

Kena tunjuk dik ,.. TUNJUK... kalau tak buka laptop nanti akan dicop pemalas dan tak ada komited

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita boleh keje around the clock tak cuti sampai 8 bulan to 1.5 tahun. Selalunya new enterprenuer tengah high with serotonin buat macamni
Tapi body balas dendam lelap dua kali ganda lebih lama. Asyik tido 1-2 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan x blh nk amik cuti bagai time stress....... HR akn nilaikan prestasi korang hujung tahun nti, staff yg kurang cuti/mc, yg layan boss baeekk punya, yg pandai bodekk boss sure dpt bonus lebih, naik gaji lebih, nsik pangkat lebih.....iols pun klau tgok staff muka muncung, kerja lembab mmg xde la nk bagi bonus lebih2
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 13-8-2022 11:38 AM
Kapitalis memang bodoh piang dik,
golongan ini juga yang bising2 kerana tempat2 bercuti sesak..
m ...

Iya sis...kapitalis sume ni la sebenarnya perosak bumi ni...mmg akak cashkan je kapitalis sume ni ms cobid hari tu..memasing merintih bisnes merudum tp dlm yg sama, the earth is healing ms tu..no pollution dr asap2 kilang etc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 01:12 AM GMT+8 , Processed in 0.104176 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list