Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20328
View
136
Reply

Bisnes Fotografi (untuk beginner)

[Copy link]

Author: nature-hunter       Show all posts   Read mode

Post time 26-10-2010 05:37 PM | Show all posts
kena ngan date dan lokasi, insya-Allah muncul ler aku..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 10:32 AM | Show all posts
ko arrange je la dewa. aku kalo xde aral bleh aje. santai2 family pon best gak. lg2 yg ade anak kecik. best woo nembak bdk kecik ni. tp kene sabo la. huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 11:37 AM | Show all posts
kalau dah cukup yakin buat jer... tapi kalau org kat luaq tak yakin pon tak guna gak... sekarang bukan setakat gambaq jer cantik... tapi cara edit pon org amik kira... sbb tu aku nampak ada 1 photog letak gambaq pengantin berlatarbelakangkan star wars
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 12:07 PM | Show all posts
wakakaka..baik pakai suit dark vader ngn amidala amek gmbr wedding cmtu. wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 10:35 PM | Show all posts
Good tips/knowledge for beginner photographer


Computer & Internet Basics for Digital Photographers
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 02:00 AM | Show all posts
errrr along...apa maksud ko berlatar belakangkan star war??? haku yg beginer ni x tahu...jgn mare ekkkkk......
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 02:01 AM | Show all posts
nanti agak pree haku bukak thread tt....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 10:45 PM | Show all posts
ADA SEMANGAT NAK JADI PHOTO, BAGUS LA...TAPI MESTI BYK-2 BERSABAR MENGHADAPI CABARAN DAN RINGTANGAN MDATANG.. JGN MEMBAZIR MASA HANYA KERANA SUKA-SUKA SHJ, NANTI JADI PERPATAH MELAYU HANGAT-HANGAT TAHI AYAM AYAM,,,KESUDAHAN NYE BARANG DAN PEMBOKEH TADI SEMUA MASUK STORE...JE
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 12:03 AM | Show all posts
Reply 26# dewamafia

ehhh, mu gannu maner nih?!? Mungkinkah ko Gannu si 'Kamarul Zaman'?!?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 07:25 AM | Show all posts
Fotografi untuk bisnes?

Sorry to say, kebanyakan photog baru tak banyak yang cukup skill bila sta ...
matdue77 Post at 17-10-2010 11:46

komen yang terbaikk..mujur takde butang thanks..
ikhlas dari hati penulis...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 07:51 AM | Show all posts
Reply 49# sue_cinta


    haku ganu area bukit hehehhe...kamarulzaman???? nama kawan haku tuh...satu sekolah dulu....ko kenal dia ke???
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 07:55 AM | Show all posts
semangat dah pulih......walaupon abgmat x belanja kat KFC sbb tukar lokasi last minit...tp berbaloi le untuk pulihkan semangat haku yang dihilangkan oleh abgmat....maceh abgmat kerana belanja haku air buah gelas besor bukit tok beng....beserta nasi lemak dan keropok lekornya sekali...semoga panjang umor dan dapat belanja haku lagi miaaaaahahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 11:02 AM | Show all posts
Reply 52# dewamafia

nak KFC....
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 11:18 AM | Show all posts
korg x tkot kew??? kalo ko amek upah...pastoo gmbr korg amek tu setting lari kew... ntah2 sume gmbr gegar..x chantek..x tkot ke?? aku tkot..tp rase ingin mencuba,,, yelahh... wedding moment ni mende yg x leh d undur kembali... aku x brani nk tngung risiko??
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 03:20 PM | Show all posts
korg x tkot kew??? kalo ko amek upah...pastoo gmbr korg amek tu setting lari kew... ntah2 sume gmbr  ...
spy^patrick Post at 8-11-2010 11:18 AM



Kat sini pentingnya ILMU... Dengan adanya ILMU ko akan yakin dengan apa yang ko mampu buat... Failure boleh jadi sebab SETTING (software) dan jugak peralatan (hardware), kat sini plak pentingnya persediaan 'gear' yang ko ada...

Sebagai contoh, kalau first body (DSLR) korang shutter tetiba KONG, at least ko ada backup body... Kalau tetiba flashgun ko bulb dia blow, at least ko ada second flashgun... Kat sini pentingnya persediaan... Expect the worse... Bateri spare kena bawak lebih, baju seluar kena spare - mana tahu tgh2 buat kerja tu tetiba tukang angkat lauk langgor ko dengan baldi lauk dia, kereta ko kena pastikan dalam keadaan baik - minyak cukup, tayar tak bocor, wiper ok, aircond ok (in case hujan tetiba, hawau kalau wiper tak elok, dahlah skrg ni musim hujan)...

... DAN antara yang paling aku MINTAK ALLAH JAUHKAN kalau aku sakit takleh bangun time hari nok cover majlis tu, sapa yang ko rasa boleh gantikan tempat ko DAN hasilnya setanding dengan apa yang boleh produce? Pernah tak ko terfikir sampai ke tahap itu? Aku fikir semua tu sebab aku taknak HAMPAKAN client aku... Aku tak boleh nak bagi alasan kat diorang ko takleh datang sebab ko demam! Itu bukan masalah dorang, itu MASALAH AKU! Jadi? Sediakan rakan/inform rakan yang korang percaya tentang job2 yang korang ada dan mintak jasa baik diorang gantikan ko KALAU2 berlaku sesuatu yang tidak diingini kepada ko... 


Pertimbangkan segala kemungkinan yang mungkin boleh berlaku, sekurang-kurangnya ko dah ambil semua langkah-langkah untuk atasi masalah itu KALAU-KALAU ianya berlaku... Jika sesudah buat segala persediaan ini dan KO MASIH lagi tak mampu nak atasinya, ko tawakkallah... Allah sebaik-baik Perancang...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 04:16 PM | Show all posts
Reply 55# matdue77

betul tu, jangan bila dapat job tu duk pikir $$$ je, kepuasan pelanggan tu penting dan anggap lah kerja tu sbg amanah utk kita
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2010 01:09 PM | Show all posts
yup...setuju......persediaan paling penting...

spy...klu ko x yakin ngan hasil ko......maknanya ko x leh dapatkan job lagi...klu ko kompiden ngan hasil keja ko....tapi ramai ckp hasil ko masih lom memuaskan...itu juga bermakna ko belum bersedia untuk dapatkan job.....

tatapi klu ramai puas hati bila tgk gambo ko...n ko sendiri rasa puas.....maknanya ko dah boleh mula cari job...... tapi jgn lupa...ilmu itu luas.....kene sentiasa mengejar ilmu....



masalah haku...haku masih belum puas hati ngan gambo haku....ada sesiapa yg sudi ajar haku x????.....bila le haku leh dapat job nih huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2010 02:08 PM | Show all posts
huuuu...panas gak topik nih....sue tak berani nak mek job lagik...equip berterabur and tak cukup...ilmu di dada dan ilmu di tangan nie...haaa, ciput lagik...takat berani nak nyibuk time member kawen..kezen kawen...event saner sini...berani laa...and, pelan2 wat portfolio sendrik...gaining exp sangat penting...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2010 02:52 PM | Show all posts
jadi....
sue sesuai ambil job basuh pinggan.... heheheeee...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2010 04:50 PM | Show all posts
dan job sembelih ikan miaaaaahahahahahah....

ishhh ko ni ketam...ilang semangat waja sue kang....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105907s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list