CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Dunia] Bedak bayi talkum Johnson & Johnson dihenti jualan bermula 2023 kerana ada saman 38k dan beralih kepada bedak bayi berasaskan tepung jagung

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 02:30 AM | Show all posts
Oiii jangan .... aii suka J&J botol warna pink yg ada di Malaysia. Di US tak ada. Rumah ni ada satu botol tapi nak habis dah.

Minggu depan aii nak beli barang dua tiga botol.


Gambar bedak yg aii suka.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 kecik yang ada masalah kulit
Tolong lah jangan lumur bedak ni
Pakar baby anak macik dulu dia cukup marah kalau nampak parents sapu bedak ni kat badan baby
Kebetulan anak macik bontot dia merekah sebab eczema
Doc kata jangan letak bedak sebab tepung bedak tu panas dan makan kulit

Sekian berita sejarah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 13-8-2022 12:03 AM
Bila chuols sebut m&s baru acik teringat nak kena pi beli suar dalam, yg ade skang ni nak reput su ...

Amboiiii size apa tuuu
Eekekekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 13-8-2022 02:53 AM
Anak2 kecik yang ada masalah kulit
Tolong lah jangan lumur bedak ni
Pakar baby anak macik dulu dia c ...

Konghajo ko macit ujong2 berita sejarah peginye
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 13-8-2022 02:58 AM
Konghajo ko macit ujong2 berita sejarah peginye

Hahahaha macik takuttttt kena keji sebab OT
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg tak gemar pakaikan anak bedak tp laki aku salu bising kononnye lps pakai baru ade bau budak puii
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
dari dulu sampai sekarang isu bedak dia ni tak selamat.sebenarnya boleh pakai ke tak?adoi pening
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Talc tu benda yg dilombong dari bumi. Secara naturalnya benda tu tak 100% pure dan ada bendasing. Batu tu dikisar maka jadilah talcum powder. Sifat talc tu menyerap air jadi sebab itu ia jadi bahan asas bedak. Bedak sekarang bukan talc semata,tapi campuran corn starch dan zinc oxide
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 13-8-2022 07:30 AM
Talc tu benda yg dilombong dari bumi. Secara naturalnya benda tu tak 100% pure dan ada bendasing. Ba ...

Bagus nyaaa uolss ada knowledge gini…

Iols pn x amek tau

Btw, iols pakai bedak J&J ni dr zaman skolah lg letak kt muka… abah iols mmg pakai bedak ni dr zmn ktorg kanak2 lg smpai lh sekarang…yg botol kaler putih tu…so otak iols mmg dh set klu bau bedak J&J putih tu bkn teringat kt baby, tp teringat kt abah je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:50 AM | Show all posts
serious la?...

bedak j&j ni aku guna dari kecik, zaman dara , dah kawin, dah ada 3 anak.. so far takde apa2 pon.

bukan yang kes saman2 ni, penyebab kanser sebab pengguna dia tempek bedak kat genital area. sape lah suruh tempek bedak kat celah kangkang tu...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun hari2 pkai bedak j&j ni....alamak kena cari bedak lain pulak pasni ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 13-8-2022 08:50 AM
serious la?...

bedak j&j ni aku guna dari kecik, zaman dara , dah kawin, dah ada 3 anak.. so far ta ...

Tp kn ada gk mak2 yg suka tabur bedak kt genital area bby mereka.. mungkinkah bila besar nnt bby tu ada masalah kesuburan
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena cari produk lain la
Anakku pon best bau
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
family iols allergic with mica ni... kalo i pakai bedak talcum, auto muka jadi gatal2 mcm ada benda merenyut kat kulit muka.... sejak sekolah rendah lg i perasan... allergy triggered terus bila buh bedak... so masa kecik mak mmg tepek tepung jagung je kalo perlu.. arwah nenek i nurse kerajaan (midwife) so dia laa yang ajar mak i jgn pakai talcum sangat...

Bila besar.. i kena hati2 sbb nak jaga kulit takmo trigger allergy.. any foundation ke apa, mmg kena baca ingredients and elak mica...  utk anak i pun, i tak pernah beli bedak utk dia sejak baby pun...

Tak sangka plak mica ni highly carcinogenic....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
epal_putih replied at 13-8-2022 10:10 AM
Kena cari produk lain la
Anakku pon best bau

is not about the brand.. is about the ingredients : mica (talc) tu...

J&J ni being responsible company terus discontinue products containing mica : baby powder (talc), so deme ganti dgn baby powder corn starch sahaja... so kalo uolz nak beli baby powder, baca label depan tu je cam dlm gambo ni.. or kalo brand lain, belek sikit kat ingredients belakang tu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 12-8-2022 09:11 PM
Inilah bedak harian d muka. Lagi2 p kerja.
Bedak apa lagi yang best tepek d muka? Tekstur lembut mac ...

Cuticura best
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 11:36 AM | Show all posts
Dah bertahun2 dah kes ni akhirnya berjaya diberhentikan juga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 13-8-2022 10:03 AM
Tp kn ada gk mak2 yg suka tabur bedak kt genital area bby mereka.. mungkinkah bila besar nnt bby t ...

Erkkk..harap jgn la..time anak2 buah aku baby, aku suka boh bedak kat bebird diorg taknak bg melecet/ruam..haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Henti pengeluaran pun diorg ni dah kaya raya..off topic sat..korang boleh tengok documentary 'Born Rich'. Jamie Johnson yg buat documentary ni. Dia ni la heir J&J ni..agak controversial documentary tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 13-8-2022 07:30 AM
Talc tu benda yg dilombong dari bumi. Secara naturalnya benda tu tak 100% pure dan ada bendasing. Ba ...

Ada asbestos sbb tu bahaya.


Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 12:42 PM GMT+8 , Processed in 0.119997 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list