CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Kajian Jurnal Nature kata Rakyat Malaysia No.3 Dicatat Antara ‘Paling Malas’ Berjalan Di Dunia.Indon no.1 paling malas berjalan.Anda terkejut?

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 10:05 AM | Show all posts
sekngucing replied at 13-8-2022 12:51 AM
aku pernah jalan kaki dari klcc ke maluri...ambil masa 2 jam

waktu siang mcm mandi..habis basah b ...

know your area lah. sape suruh jalan atas highway .. membahayakan diri
Anyway dari KLCC ke maluri tak perlu lalu highway pon... aku selalu buat.

KLCC pergi bukit bintang... head to berjaya time square... belakang time square ada short cut terus tembus ke jalan pasar...
dari jalan pasar yg kat kedai letrik, masjid alam shah tuu kau terus ke mytown/ikea... terus lagi dah sampai maluri/jalan mahkota



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 10:31 AM | Show all posts
alesandra replied at 13-8-2022 04:43 AM
Aku rajin layan video walk tour kt yt.selain panas kt sini tempat tak cantik utk pejalan kaki .ter ...

sbb mmg kita bukan negara pejalan kaki pun.. teda gunanya nak buat cecantik noks.. tu lane besikal sepend juta2 kat tengah2 kl tu pun teda sapa guna
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:28 AM | Show all posts
malaysia iklim tropika panas dia panas kepam. bukan mcm padang pasir panas dia panas hangat

bila panas kepam lembap ni. kalau tiada angin maka panas dia lain macam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
JamilBinAbu replied at 13-8-2022 10:05 AM
know your area lah. sape suruh jalan atas highway .. membahayakan diri
Anyway dari KLCC ke malur ...

highway= jalanraya
mcmana.nak pegi dari seberang sini ke sana kalau tak lintas highway?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sekngucing at 13-8-2022 02:44 PM
JamilBinAbu replied at 13-8-2022 10:05 AM
know your area lah. sape suruh jalan atas highway .. membahayakan diri
Anyway dari KLCC ke malur ...


jalan tulah aku lalu...belakang time square tu..masih kena lalu atas jalanraya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 13-8-2022 10:31 AM
sbb mmg kita bukan negara pejalan kaki pun.. teda gunanya nak buat cecantik noks.. tu lane besikal ...

iols cadangjan buat laluan motosikal.di semua higjway
senang nak bergerak..tak oayah menyibuk dgn kereta
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:57 PM | Show all posts
sekngucing replied at 13-8-2022 02:42 PM
highway= jalanraya
mcmana.nak pegi dari seberang sini ke sana kalau tak lintas highway?

dari berjaya times square menyusur hingga ke sekolah pompuan... ada sidewalk sepanjang-panjang kau menyusur tu... tak perlu jalan atas jalanraya pon..
kat sekolah pompuan tu ada jejantas nak melintas ke sebelah sana...


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:07 PM | Show all posts
masa gi perth & korea dulu mmg relax je berjalan.. cuaca x bape panas.. cycling pun sama, boleh kayuh sekali ganda jarak yg biasanya aku larat kayuh kat malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I mmg elakkn pegi tempat2 panas...berlecak tiak
Ape tah lg kalo bwk anak2
Takat gi mall ok je nak jln jauh2
Xde hal...dan sejenis jln laju

Kalau open air nak suh berjalan, mmg x la...
Berlengasss
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
JamilBinAbu replied at 13-8-2022 10:05 AM
know your area lah. sape suruh jalan atas highway .. membahayakan diri
Anyway dari KLCC ke malur ...

Kalau klcc ke bb tu selalu gak.


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-8-2022 11:28 AM
malaysia iklim tropika panas dia panas kepam. bukan mcm padang pasir panas dia panas hangat

bila pa ...

Panas lembap bila xde angin mmg kuat berpeluh melwkit.

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:49 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-8-2022 05:21 PM
Panas lembap bila xde angin mmg kuat berpeluh melwkit.

sbb tu bibik friska kepam sbb dia mahluk khalutiliswa.

kaka mahluk kokesen darah sejuk. kira kena angin tropika bau badan masih harum  punca kepam panas atau heat strok sbb panas lembap. tu je. tengok tanah kt malaysia kena hempap tayar lori banyak mendap sbb kita iklim tanah lembap bukan iklim tanah acik gersang
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Msia, Indon, Ereb Saudi tu panas la bodo
Lagi nak suruh org jalan kaki
Cuba ko suruh kokesen duk negara ada winter tu jalan2 365 days kt msia
Mesti menggelupur gak
Bodoh punya research
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabah sarawak sejuk. Subuh pukul 5pg, tengahari panas lite2 je. 6pg dah training bergulung kat rumput
Kedah betul2 panas sebab dlm ramai2 atlet diorg plg hitam
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyah malaysia ni panas
Lately ni pun panas lain mcm
Kalo cuaca mcm swiss tu xpela nyah
Cuba yg buat research ni jalan kaki dekat malaysia
1km dh mcm jalan 10km punye peluh
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya negara yg byk jalan sbb diorg mmg byk pegi station naik turun tren. I pegi HK 4mlm pon hilang 3kg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2022 06:38 PM | Show all posts
sekngucing replied at 13-8-2022 02:43 PM
iols cadangjan buat laluan motosikal.di semua higjway
senang nak bergerak..tak oayah menyibuk dgn  ...

meols sokong je noks.. tp sure abam2 grab fudpanda mendoniaahhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau berjalan pg tempat keje, mau berpeluh.sampai tempat keje mau bau busuk sudah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 12-8-2022 09:16 AM
tp mmg bro, aku pn rasa keadaan trafik malaysia ni mmg cam haram, jalan taman pn ada kereta nak bawa ...

jgnkan taman.haritu aku melintas jalan kt hospital, pakai zebra crossing, siap traffic light pejalan kaki dah hijau ade la kereta gila ni pg pecut, nasib baik pakcik yg jalan depan aku xkene tempuh.gila punya org malaysia, kalau letak cctv situ rasenye boleh nampak banyak kereta yg buat mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:51 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-8-2022 11:28 AM
malaysia iklim tropika panas dia panas kepam. bukan mcm padang pasir panas dia panas hangat

bila pa ...

yoo.... nak tidur malam2 pueh berpeluh dulu.. inikan pula nak berjalan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 08:05 AM GMT+8 , Processed in 0.114075 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list