CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Kajian Jurnal Nature kata Rakyat Malaysia No.3 Dicatat Antara ‘Paling Malas’ Berjalan Di Dunia.Indon no.1 paling malas berjalan.Anda terkejut?

  [Copy link]
Post time 12-8-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X terkejut pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 06:39 PM | Show all posts
berjalan is for basic bitches. akak catwalk hokehhh. Acik RuPaul pernah berkata, the world is your runway.


Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-8-2022 11:54 AM
Tak payah Scotland, kat Brighton beach selatan England tu pun campur dengan angin ya hampon. Aku t ...

Hahaha .adeh la angin mmg sejuk giler tepi pantai eh .sampai berlari tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols wfh ari ni hanya 2.5k step sib baik esok cuti nak gi berjalan2 sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 07:10 PM | Show all posts
1) panaih lit2 sapooo  nak jalan noks..

2)  chances kena langgo dgn abam grabfood fudpanda tinggi

3)  henpon henbeg kena ragut
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
JamilBinAbu replied at 12-8-2022 05:05 PM
Ada aku cemuh orang berpeluh ke? aku sendiri ada hyperhidrosis. duudk dalam aircond pun berpeluh t ...

Iol takde pun cakap uols yg mencemuh..tu general stmnt saja sb ramai yg tak faham condition org lain, antara lain akn cakap "itu alasan semata" or " kalau org tu org ni bolfh buat, knp kita tak boleh"
Tp mcm chuols cakap lah u do what's best for you

Btw..kak tipah sihat ke en jamil?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 07:16 PM | Show all posts
KIM.K replied at 12-8-2022 06:23 PM
Aku banyak jalan kaki. Ada tanda kat tapak kaki

orang tua2 slalu cakap camni kann..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 07:19 PM | Show all posts
dani-rox replied at 12-8-2022 06:39 PM
berjalan is for basic bitches. akak catwalk hokehhh. Acik RuPaul pernah berkata, the world is your r ...

curlasttttttttttttttttttttttt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 12-8-2022 07:16 PM
orang tua2 slalu cakap camni kann..

I seriously thought maksudnya banyak mengembara. Ke negara luar. Tepuk dahi
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 11:23 PM | Show all posts
nak keluar rumah pun malas
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau cuaca mcm rusia aku gi kedai 5km pon snggup jalan
Cuaca mcm msia ni kedai 500m pon aku start keta hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
yg malas berjalan semua.negara panas

negara panas yg berjalan jauh adalah negara afrika sebab miskin dan takda kemudahan

aku pernah jalan kaki dari mon kiara ke dataran merdeka

asyik dihon kereta sebab jalan tepi highway

masa sampai di lrt masjid jamek..baju dah basah mcm mandi
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 12-8-2022 02:16 PM
Comparison singapore dan kl ja, bukannya satu malaysia..

Malah kau sendiri dah bagi jawapan kenap ...

aku pernah jalan kaki dari klcc ke maluri...ambil masa 2 jam

waktu siang mcm mandi..habis basah baju

waktu mlm bahaya..kereta asyik hon saja aebab aku jalan atas highway

aku pernah jalan dari mon kiara ke masjid jamek lrt...pun ambil.masa 2 jam

dgn panasnya..baju tak payah ckp..mcm.mandi

tapi kereta asyik hon suruh aku ke tepi..padahal aku jalan tepi highway ja..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
JamilBinAbu replied at 12-8-2022 12:02 PM
yang bagi alasan panas tu macamlah kau jalan 1 jam waktu tengah-hari, waktu matahari terpacak atas k ...

jalan waktu malam pun panas..apatah lg waktu siang

masa zaman sekolah dlu..balik jalan kaki bawah panas terik..jalan tepi jalan dgn debunya lg

sekolah ke rumah dlm 4km
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 13-8-2022 01:09 AM

Aku banyak jalan kaki kat kampus. Masa ni dah kuat travel for adventures kerna adopted by extroverts. Balanced je my intro-extro verts kena cari matahari sekali sekala
Time keje pun banyak interstate travels selalu stay hotel. Skrg bermusafir tak boleh lelap sampai pagi sebab chilling
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:40 AM | Show all posts

Setuju dgn komen korang yang kata cuaca panas sebab utama orang tak nak berjalan. Aii kalau di Malaysia cari parking spot yang dkt dgn pintu masuk mall (punya la malas nak melangkah). Panas berbahang di Malaysia. Sehari 5 kali mandi .... doa hari hari supaya hujan sampai ke malam. Syok sejuk dingin jer.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 12-8-2022 08:56 AM
Malaysia x selamat utk pejalan kaki,  byk peragut, van putih kidnap, anjing gila gigit, pejalan kaki ...

Ya. Ada jugak yg sekepaka dengan aku. Aku kalau boleh nak bawak katana sb takut la penyamun.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa org kata singapore tu x panas.?last time aku pegi panas mcm neraka.kl pun tak sepanas itu kot?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 12-8-2022 07:10 PM
1) panaih lit2 sapooo  nak jalan noks..

2)  chances kena langgo dgn abam grabfood fudpanda tinggi

Aku rajin layan video walk tour kt yt.selain panas kt sini tempat tak cantik utk pejalan kaki .terkejut gak antara top 10 greece masuk sekali
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:55 AM | Show all posts

hebat...

Aku kalau datang rasa gian nak berjalan tu kadang berjalan balik kerja dari office sampai ke rumah...  boleh dapat more than 15K steps. Tapi tak buat in one setting lah... singgah masjid, singgah makan..

Dulu aku macam kau jugak... everyday, every week check berapa banyak steps dah jalan... and make sure at least achieve target.
Sekarang aku just join fun walk kat apps... end of the month tgk lah berapa byk steps.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.108697 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list