CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Agenda untuk melatih anak menjadi robot?Tak mampu ajar anak darjah satu jawab soalan matematik, Ibu ini rasa mahu bakar ijazah matematiknya!

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 02:26 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 16-8-2022 09:58 AM
Aiol lagik la sekolah kampung ja. Pehtu turun bawah bukit tepi bangunan kelas darjah 4 hada sungai ...

wahhhh bestnya
jakun sat org takde kg nie
tapi bab bi tu
ramai je yang belajar kat kg
lagi terer then yg duk bandar
tergantung pada muridnya
ai plak mmg duk kg di pinggir bandar
so ada advantage & disadvantage la
sbb sekolah pinggir bandar
org selalu dok compare dgn sekolah bandar
kalau pandai pun mcm tak pandang je
sbb ngk nama sekolah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 02:34 PM | Show all posts
juruterra replied at 16-8-2022 01:59 PM
i jaman penilaian djh5...ancient gila rasanya hahaha tp dpt la score stret As masa tu 4A... sekola ...

wahhh excellent tu
ai zaman UPSR 4A
dapat 3A1B
itupun tak paham masa tu
yang UPSR tu penting
sekolah ai 7 org kot 4A
3 daripadanya dpt offer stf & tkc
tapi tbh ai mmg masuk tution la
sbb zaman tu parents mmg tak pndai ajar
jadi dorang concern lebih
hantar gi tution
ambik subject math & bi
seronok sbb jumpa kawan2 dari sekolah lain
luas skit pergaulan
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:38 PM | Show all posts
juruterra replied at 16-8-2022 02:00 PM
kan bodo betul rasanya...patut djh 1 setakat ajar plus minus udahhh basic math 101 gitu
nanti2 nai ...

ai tak berani nak ngk betul2bila belek2 pun ai dah
dahlah add math ai 7
even math ai A1
mmg tak confident tul
nak ajar anak sndri
takut ai yang kemurungan nanti


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:53 PM | Show all posts
bakawali_04 replied at 16-8-2022 02:34 PM
wahhh excellent tu
ai zaman UPSR 4A
dapat 3A1B

pandai masa sekolah, then end up u jadi apa skrang?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:49 PM | Show all posts
ultra78 replied at 16-8-2022 01:45 PM
Cara ni utk budak-budak visualize nombor. Takde lagi carry over nombor. End goal dia adalah murid  ...

cara ni dengan mudah boleh dpt jawapan,tapi nk terangkan tu yg x mudah,
walaupun cara ni memudahkan utk dpt jawapan
tapi nampak byk jalan kerja ,
kena bundarkan,
tolak,
dan tambah baru dpt jawapan,

metode lama jalan kira no kena naik atas hanya main dengan kerja tambah,

setengah jam aku perati baru faham nk dptkan jalan kira,
ko bg  contoh baru aku faham kemudahan metode ni,
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:55 PM | Show all posts
bakawali_04 replied at 15-8-2022 03:32 PM
kita sezaman kot
UPSR 4A
sains takde

rasanya sejaman... abg iols amik peksa masa deme darjah 5.. lain generasi..
jaman hangpa dgn iols ni yg senang kott.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:02 PM | Show all posts
bakawali_04 replied at 15-8-2022 03:36 PM
ai ada 4 org anak
masing2 dah fasa berlainan
so dah nmpk lah mcm mana

mak pak tatut anak2 tak dpt cari mkn kalau masuk klas bkn sains.. sbb tuh gigih paksa anak masuk sains.. tapi ada jahh anak2 yg nak jadi youtuber instafemes influenza bagai.. takde laa gigih nak berusaha masuk klas sains..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:05 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 15-8-2022 05:01 PM
Zaman lejen. Nak fotostat pun masih manual guna mesin mimeograph (baru google tadi).  Memang  ...

arwah cikgu iols habaq menda tu kena saiklostail..
siap wat adegan gelek2 tangan..
sbb kami dlm klas dok bising dan main waktu dia takde..
so dia bebel la yg dia penat2 saiklostail soklan2 utk kitorang, tapi kami dok hepi2 dlm klas main dan bising..

dak skolah rendah... wat du u expect?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2022 09:07 AM | Show all posts
aina_shaira replied at 16-8-2022 02:53 PM
pandai masa sekolah, then end up u jadi apa skrang?

takde lah pandai sgt
biasa2 je
kerja pun biasa2 juga
penjawat awam badan berkanun
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 09:09 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 16-8-2022 08:55 PM
rasanya sejaman... abg iols amik peksa masa deme darjah 5.. lain generasi..
jaman hangpa dgn iols  ...

hang bukan kawan cheq kan
manalah tau upanya
kawan2 zaman dolu2 kala
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 09:12 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 16-8-2022 09:02 PM
mak pak tatut anak2 tak dpt cari mkn kalau masuk klas bkn sains.. sbb tuh gigih paksa anak masuk s ...

realitinya yang kelas sains lah paling susah cari makan
kita put aside doktor engineer bagai tu
berapa banyak jobs sains pun ada kat Malaysia nie
kalau ada pun tak banyak
bukan masing2 mengeluh underpaid
plus dari zaman ai pun
berapa ramai budak sains
yang ended kerja bkn bidang sains
takyah ngk jauh2
ai sndri salah sorang
hujung2 kerja bidang sains sosial
even depan dia sains juga la
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:06 PM | Show all posts





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 17-8-2022 09:09 AM
hang bukan kawan cheq kan
manalah tau upanya
kawan2 zaman dolu2 kala

Iols tak rasa.. paling utagha iols pernah blajaq, kat taiping nun..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 17-8-2022 09:12 AM
realitinya yang kelas sains lah paling susah cari makan
kita put aside doktor engineer bagai tu
be ...

Iols kenal sorang ni... dolu2 grad degree biologi.. pastu keje bank.. last2 jual produk.. la ni dok spanyol jadi personal shopper..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2022 08:12 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 19-8-2022 01:21 AM
Iols tak rasa.. paling utagha iols pernah blajaq, kat taiping nun..

betullah tu
ai pun tak pernah keluar area jb
melainkan U
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2022 08:15 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 19-8-2022 01:23 AM
Iols kenal sorang ni... dolu2 grad degree biologi.. pastu keje bank.. last2 jual produk.. la ni do ...

ai SPM 1997
kalau ikut 50%
classmates yang ambik science computer
ai tak ambik sbb mmg tak minat
now yang masih bertahan di bidang itu
adalah 2 org
sorang dah jadi TNC kat satu U di pantar timur
yang sorang masih lagi di Senai
ini 2 org je yang dlm bidang
yang lain ada gi makmal, ada kastam
ada yang jadi tokey insurans
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 21-8-2022 08:12 AM
betullah tu
ai pun tak pernah keluar area jb
melainkan U

Iols voley kira dgn jari kott baper kali turun jb..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 21-8-2022 08:15 AM
ai SPM 1997
kalau ikut 50%
classmates yang ambik science computer

Hang lagi kertu drp iols..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 10:58 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 22-8-2022 11:01 PM
Hang lagi kertu drp iols..

aduhhh sentap kejap
yesza kira ai kakak2 senior la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 23-8-2022 10:58 AM
aduhhh sentap kejap
yesza kira ai kakak2 senior la

Tak perlu sentap.. kalau rupa pun dah kertu, voley la sentap..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 11:15 PM GMT+8 , Processed in 0.123147 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list