CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Ada Iphone ada gaya : Terjerat’ Dalam Pinjaman 36 Bulan Beli iPhone, Penyewa Dedah Punca Gagal Bayar Sewa Rumah

  [Copy link]
Post time 28-10-2022 09:59 AM | Show all posts
renko replied at 12-8-2022 11:57 AM
kadang babi2 ni xfaham
line telco xde
pastu guna wifi baru ade line

Aku nyampah betul kalau org call guna wasap. Masih ada lg ke org zaman skrg guna prepaid? lagi2 yg kerja.
Plan telco paling bodoh pun ada RM50 sebulan.

Aku pun baru je tukar ipong 14. Asbab mebeng dah tak bagi transaksi guna on9, kena guna apps jugak. Sblum ni guna huawei. Apa ke susah sgt huawei nk download apps. Byk apps tak boleh download. Salah satunya apps mebeng tu lah

Ada pengguna huawei ada masalah yg sama tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mel18 replied at 28-10-2022 09:41 AM
tak menguntungkan ke klu org yg mmg pakai postpaid/plan maxis..kan ke kene bayr plan juga..i olss  ...

I baru tahu for some companies... maxis kasi 30% discount on top of bundle family package (broadband +4 mobile)... cuba u tanya your HR... syok gila
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:53 AM | Show all posts
apech replied at 28-10-2022 09:59 AM
Aku nyampah betul kalau org call guna wasap. Masih ada lg ke org zaman skrg guna prepaid? lagi2 yg ...

sbb huawei takde google apps tu kot..tu yg mybnk trace 3rd party..
maybe..hehe..i tk tau..i samsung user..dlu2 huawei..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:54 AM | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 09:59 AM
I baru tahu for some companies... maxis kasi 30% discount on top of bundle family package (broadba ...

tak..i pki stand alone..dh pki maxis  since 2008..dlu hotlink..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Amende la diaorg ni sampai berhutang piutang ikat perut beli barang yg merosot nilai lps 2-3 tahun? Nak impress sape? Org sekeliling bukan bodoh xtau menilai yg ko sbnrnya tak mampu. Kang blum tengah bulan dah pinjam duit sana sini. Menyusahkan orang sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 01:20 PM | Show all posts
mel18 replied at 28-10-2022 09:41 AM
tak menguntungkan ke klu org yg mmg pakai postpaid/plan maxis..kan ke kene bayr plan juga..i olss  ...

tak sure tp kn sign contract xleh sign up dgn telco lain tu yg buat turn off sbb terikat

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 01:23 PM | Show all posts
ni kejadian depan mata. masa meols beli ipad utk anak meols, masuk satu kapel ni, masa tu baru ip13, nak beli rasanya.. sbb deme dok soksek2 sblm meols sampai lagi

then masa nak swipe card. card x lepas.. pehtu si laki tu mcm tak keruan la kulu kilir  ntah mcm ayam berak kapor sbb duk pegang la ip13 tu mcm x nak lepas padaha cc tak lepas..

sian pulak ye nengok maknusia jenih kena ada itu ini sekadar nak dapat validation kekankawan lain.. padahal hennpon both laki and pompuan tu pun ok je lagi. janji bukan nokia 3110 gaytohhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 01:51 PM | Show all posts
mel18 replied at 28-10-2022 10:53 AM
sbb huawei takde google apps tu kot..tu yg mybnk trace 3rd party..
maybe..hehe..i tk tau..i samsun ...

mmg dia takde google playstore. huawei kata takpe, sb dia pun ada appstore sndiri mcm iphone jd takde masalah. mmg ada appstore sendiri tp tak guna kalau apps itu takde apps ni takde. membazir beli. Dulu terpengaruh sb kata kamera cantik la apa la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 28-10-2022 08:48 AM
apooooooo beli ipong pun berutang.. meols sedari dulu tapenah amek pakej maxis yg ipong tu,, dah le  ...

Sbnrnya tak rugi pun
Beza 200-300 je kalau mmg pengguna plan asal tu..
Sbb awal2 beli tu mmg maxis ada bagi rebate
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 07:47 PM | Show all posts
she replied at 11-8-2022 08:24 AM
3 tahun ke plan telco?
Bukan 2 tahun aje ke
Rasanya 3++ sebulan sekali postpaid line

ini bukan yg celcom (cth) punya plan tu kot

kak lid suami dan anak2 sokmo beli iphone kat celcom (renew plan)
tapi ambik yg bayar cash
jauh murah dari beli kat kedai epal
tapi kami tak tukar phone setiap tahun
macam kak lid now ni, masih pakai ip11 (selepas tukar dari ip6)

ada sekali tu
staff kak lid cerita
anak dia teringin nak iphone (bapaknya tak mampu)
so, dia pun ambil la yg hutang bayar kali2 kena sign agremen
bila dapat iphone tu, dia baca agreement tu
sekali hujung2 agrement tu kata, selepas 2 ke 3 tahun entah, kena pulangkan balik kpd syarikat tu
nasib baik dia baca dan belum buka kotak iphone tu
sempat batal kan agrement dan pulangkan phone tu

hah gituuuuu
entah apa lah lebihnya  iphone tu

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
apech replied at 28-10-2022 09:59 AM
Aku nyampah betul kalau org call guna wasap. Masih ada lg ke org zaman skrg guna prepaid? lagi2 yg ...

Rasanya huawei bukan android based..kan dulu ada skandal US-China menyebabkan huawei dah xleh pakai android utk versi baru.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 28-10-2022 07:47 PM
ini bukan yg celcom (cth) punya plan tu kot

kak lid suami dan anak2 sokmo beli iphone kat celcom  ...

Laaa jadi kalau kita bayar ratus2 selama 2 tahun tu
Makna kata tak dapat kat kita ke?


Ibarat sewa ajelah ye
Eeeee ruginyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:04 PM | Show all posts
she replied at 28-10-2022 10:01 PM
Laaa jadi kalau kita bayar ratus2 selama 2 tahun tu
Makna kata tak dapat kat kita ke?

.. itu yg staff i nak ambikkan utkanak dia tu
bukan dengan celcom ke maxis ke

entah .. ada juga gituuu ghupernye
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:15 PM | Show all posts
aku buat instalment setahun je,pakai sampai 6 tahun hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:40 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 28-10-2022 10:42 PM
green~tea replied at 11-8-2022 03:04 PM
Gitu rega henpon zaman skang.. hahaha.. takpe, minat memasing.. ada kawan aku mmg rekemen iphone s ...

Yaa aampuunn sis terharu baca komen ni..suratan atau kebetulan.
Me olllss pakai samsung s10 lite thn 2019...tahan lasak nohh fon ni ..beratus kali dah jatuh.smingu katalah 2x wakakkaka.
Keliling org pakai ipon.
Last mth lalu samsung tgok s22 harga setaraf ipon...jgn kata ipon apa saja pon lebih 2k me ollsss tak mampu..cry.
Cc ada tapi i tak berani..telan ailior je
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-10-2022 10:58 PM
Meiizu replied at 28-10-2022 10:40 PM
Yaa aampuunn sis terharu baca komen ni..suratan atau kebetulan.
Me olllss pakai samsung s10 lite th ...


S10 tu the best design and size laa bagi i... skang anak i pakai henpon tu sbb henpon dia kasi kat cousin.. s10 tu tak pernah hang.. very smooth until now.. i plak baru tukor s22 sama dgn husband... sbbnya size equivalent to s10, and bukan curve screen..

Tak reti laa pakai iphone.. i hate it so much.. dulu pernah le pakai iphone5 dengan 6s.. tp itune tu menyusahkan idop... hihihi

Tadi i  tengok iphone14 rega 8k.. hihihihi merepek betol.. s22 just half of the price and great function.. siap dapat freebies smartwatch
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 10:59 PM | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 10:56 PM
S10 tu the best design and size laa bagi i... skang anak i pakai henpon tu sbb henpon dia kasi kat ...

Kadang2 jeles jugak..katanya ipon best utk camera ehmmmm nafsu2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 28-10-2022 12:57 AM
Rmh kitrg kt puncak alam xda line call
So call guna wasap wakakaaaa


Yelah kadang orang call guna wasap or tele tu sbb line telco cm gampang
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:01 PM | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 10:56 PM
S10 tu the best design and size laa bagi i... skang anak i pakai henpon tu sbb henpon dia kasi kat ...

8k oiiii matilanakk...i memang tgh aim save byk tu utk jln2 obersi next yr..
Hadaplah fon ini.please bebi sayang s10 jgn wat perangai
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 28-10-2022 10:59 PM
Kadang2 jeles jugak..katanya ipon best utk camera ehmmmm nafsu2.

Ooo semua orang ckp camni.... entah nye la i tak pakai sangat bende2 gitu haaa... kalo i beli henpon memory and ram dia kena tinggi.. sbb nya pakai install Microsoft teams, authenticator, maybank biz, mcm2 laa apps penting utk keje and bisnes.. camera tu i pakai tp setting mid-low quality je supaya tak pakai size besor sgt...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 01:36 PM GMT+8 , Processed in 0.125473 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list