CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Ada Iphone ada gaya : Terjerat’ Dalam Pinjaman 36 Bulan Beli iPhone, Penyewa Dedah Punca Gagal Bayar Sewa Rumah

  [Copy link]
Post time 12-8-2022 11:19 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 12-8-2022 10:26 AM
Laju nak roam henpon je, bab buat keja hakiki tehhhhtap la lembap mcm hape

iollss pun x pakai...ipong ni berat sangat...
my son kat uni byk buat video untuk presentation class mmg mantap kebaboom katanya....



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
semua benda berhutang...umah, kereta mmg almost 99% ummah mesia berhutang, air/tilam pun berhutang smpai 5 thn(coway bagai), belum lagi htg2 lain, ni pakai phone pun nak berhutang jugak. smpai mati la dok byr htg
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 11:55 AM | Show all posts
bangang2 aje budak2 skang ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 11:57 AM | Show all posts
anony-mous replied at 12-8-2022 05:18 AM
Ada yg beli dari telco sbb katanya lg murah. I dah puas kira celah mana murah. Mgkin sbb plan data ...

kadang babi2 ni xfaham
line telco xde
pastu guna wifi baru ade line
so apa masalahnya tah call guna wasap
dasar puak babi
padahal yang mengata tu pun sama je guna call wasap
xpun misscall orang je mtak call balik
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 11-8-2022 10:08 AM
Citet pasal photografi skills ni iols teringat kat azlita masam.manis...sheols mmg pandai ye ambik ...

Nak pic cantik mmg kene belajar. Guna hp capuk pon xpe. Meols masuk kelas potografi. Kelas berlangsung kt telegrem. Dia ajar cara lighting, styling..patu ajar cara nak cantikkan warna guna apps..ye lah kdg2 lighting yg ada tu buat gmbar kelam. Meols masuk belajar sbb masa tu baru mula niaga online.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-8-2022 05:18 AM
Ada yg beli dari telco sbb katanya lg murah. I dah puas kira celah mana murah. Mgkin sbb plan data ...

Kalau org call kita guna ws, if kita pickup, data kita tolak tak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
whimsicalmusic replied at 11-8-2022 02:50 PM
Iphone kalo pakai long term mmg berbaloi..blh tahan 5 tahun, battery maybe kena tukar sekali mcm tu. ...

Iyer dekat switch dgn machines ada offer 0% interest free up to 36 months jika guna cc
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 02:11 PM | Show all posts
Edited by brego at 12-8-2022 02:14 PM
renko replied at 12-8-2022 11:57 AM
kadang babi2 ni xfaham
line telco xde
pastu guna wifi baru ade line

orang tak suka wasap call sebab voice line lagging teruk babi,
suara putus putus babi,
dan tak suka layan babi caprut yang guna wasap call
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 12-8-2022 01:03 PM
Kalau org call kita guna ws, if kita pickup, data kita tolak tak?

Tolak la kot. Tp now kan unlimited data dah & whatsapp call xguna byk data pon
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 12-8-2022 11:57 AM
kadang babi2 ni xfaham
line telco xde
pastu guna wifi baru ade line

Eh ni betul pernah jd. Apehal entah line telefon xde, dia jd 1 bar, so terpaksa guna wifi utk call
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 12-8-2022 12:44 PM
Nak pic cantik mmg kene belajar. Guna hp capuk pon xpe. Meols masuk kelas potografi. Kelas berlang ...

Uols belajar dgn siapa? Kalau x keberatan share. I tgk org duk ajar baju or makanan je. X reti nk apply utk brg lebih besar mcm perabot n pinggan mangkuk
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 02:44 PM | Show all posts
makita replied at 12-8-2022 12:44 PM
Nak pic cantik mmg kene belajar. Guna hp capuk pon xpe. Meols masuk kelas potografi. Kelas berlang ...

u niaga online jual apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Skang nk tggu ipon14 kluar n tgk hrga ip12 n 13 jd brapa je… kita kna bijak berbelanja klu bleh kurang tggu je hrga turun. Nk kejar teknologi apa sgt stakat beza sikit je pn
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 10:35 AM | Show all posts
buruknya colour iphone hijau atas tu

kadang-kadang amaze tau yang pakai iphone ni, even aku pun iphone 11 jer, itupun beli time iphone 12 dah keluar, sebab murah sikit

haritu tengok cleaner yang pakai iphone pro max (tak tahu version mana)

gigih betul ya iphone harga 2-3 bulan gaji
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 12-8-2022 11:57 AM
kadang babi2 ni xfaham
line telco xde
pastu guna wifi baru ade line

Rmh kitrg kt puncak alam xda line call
So call guna wasap wakakaaaa

Pkai internet fixed line Time
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli handphone pun nak berhutang
Pelik bethol pemikiran
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 15-8-2022 10:35 AM
buruknya colour iphone hijau atas tu

kadang-kadang amaze tau yang pakai iphone ni, even aku pun  ...

Itu pkai yg 2nd hand je
Dpt 700-800 ipon lama
Kualiti ok juga
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat kes opismet iols nak apply kad kredit semata nak beli 13 promax. Iols bilang kalau cash kau tak mampu toksah la nak berhutang pulak benda bukan keperluan pun.

Sebab nak upgrade phone… kawan2 tiktok pakai promax. Iols yang gaji lagi besau ni pun masih pakai 7+. Apa barang hp mahal tapi takde iCloud pastu menggelabah storage penuh, lagi teruk pakai iphone pastu prepaid abis mintak orang on hotspot ????

Macam2 gaya manusia ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 08:48 AM | Show all posts
apooooooo beli ipong pun berutang.. meols sedari dulu tapenah amek pakej maxis yg ipong tu,, dah le kena sign contract 2 years ke apooo utk ipong seketoi

cam hareyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 09:41 AM | Show all posts
Kitty_catz replied at 28-10-2022 08:48 AM
apooooooo beli ipong pun berutang.. meols sedari dulu tapenah amek pakej maxis yg ipong tu,, dah le  ...

tak menguntungkan ke klu org yg mmg pakai postpaid/plan maxis..kan ke kene bayr plan juga..i olss tnye je..sbb mcm murah skit harga device..tp postpaid/plan mmg kita pakai sedia ada kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.124699 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list