CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Ada Iphone ada gaya : Terjerat’ Dalam Pinjaman 36 Bulan Beli iPhone, Penyewa Dedah Punca Gagal Bayar Sewa Rumah

  [Copy link]
Post time 11-8-2022 03:24 PM | Show all posts
teringin nk pakai iphone..
tp end up, bila nak beli phone baru i choose anroid..hukhuk...
pakai samsung je..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Staff machines tersenyum simpol
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi bodoh tak boleh diajar..beli phone biasa2 je 1, 2k pun dah puas hati k. Nak bayar sewa pun tak mampu, pegi duk bawah jambata sana dgn epal ko tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 11-8-2022 09:02 AM
Haish.
Aku ni selambe je gi kedai beberapa bulan lepas, terus je mintak nk tgk Xiaomi 11T.
Jenuh de ...

Sama la.. i beli xiaomi 11s tu pon promo.. beli ikut kemampuan.. byk lg duit tu nk digunakan.. beli susu anak ke makanan ke.. ni beli iphone nk menunjuk je.. sudahnya sakit nk byr bulan2
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Da x mampu, buat cara x mampu dik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tempat keje aku kurang kurang pun iphone 11 android jarang jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
adik bongsu haku ade pakai ipong mata tiga nie tp die beli oakai cash la kumpul duit pastu dlm bape bulan pinjam HP second mak haku coz ipong die ade prob ape tah...haku ngan adik badik lain gelak kan je
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:28 PM | Show all posts
ooo...td aku tgk maxis plan ade sampai ikat 36mth..ingtkan selama ni 24mths je..
36 mth tu pon monthly rm3++
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mel18 replied at 11-8-2022 04:28 PM
ooo...td aku tgk maxis plan ade sampai ikat 36mth..ingtkan selama ni 24mths je..
36 mth tu pon month ...

Ikat jgn tak ikat… at the end of your contract ko bayor lebih byk harga phone ittew dr rega asal…mmg celahanat telco msia dek dr dulu dasar tel aviv.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:49 PM | Show all posts
Kak-Rohana replied at 11-8-2022 04:37 PM
Ikat jgn tak ikat… at the end of your contract ko bayor lebih byk harga phone ittew dr rega asal ...

hahaha..idokla weh..bila pikir2 balik..rm5k bli phone tu..
klu beli perkakas rumah ie dryer machine + washer machine + set meja makan..
haa..complete dah..hihi (dpt bykkkk brg compare tu phone seketul)..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:52 PM | Show all posts
biar pape, asala begaye yeeaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:03 PM | Show all posts
green~tea replied at 11-8-2022 03:04 PM
Gitu rega henpon zaman skang.. hahaha.. takpe, minat memasing.. ada kawan aku mmg rekemen iphone s ...

dulu iols pakai samsung...  pastu asyik la pecah sebab anak...  hahaha...  pastu bila iphone 7 plus keluar, adik propose beli...  pakai la iols phone tu bertahun2 sampai la bulan lepas...  ni beli baru pun sebab phone tu dah out...  kenot help dah...  tapi memang iphone kalau amek gambar n video cantik...  hubby iols memang suma amek video pakai phone iols...  pastu iols suka safety n security features apple...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:04 PM | Show all posts
Kak-Rohana replied at 11-8-2022 04:37 PM
Ikat jgn tak ikat… at the end of your contract ko bayor lebih byk harga phone ittew dr rega asal ...

dari amek dengan telco, baik la buat cc 0% interest installment...  tapi make sure boleh bayar bulan2 la...  jangan jadi cam adik dalam cerita ni...  hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:05 PM | Show all posts
acikhan replied at 11-8-2022 04:17 PM
adik bongsu haku ade pakai ipong mata tiga nie tp die beli oakai cash la kumpul duit pastu dlm bape  ...

kalau baru beli, masih under warranty n pegi je hantar centre untuk check...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:11 PM | Show all posts
mel18 replied at 11-8-2022 04:28 PM
ooo...td aku tgk maxis plan ade sampai ikat 36mth..ingtkan selama ni 24mths je..
36 mth tu pon month ...

eh mahal nya.. itu mcm dah lebih 10k? ke dia include skali internet charge masuk skali package?

sorry iols tak pernah pulak beli phone dengan telco.. lebih elok ke???
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:14 PM | Show all posts
green~tea replied at 11-8-2022 05:11 PM
eh mahal nya.. itu mcm dah lebih 10k? ke dia include skali internet charge masuk skali package?

s ...

ya..sekali ngn plan maxis..
phone + plan internet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tak paham btol la beli hpon pun pakai installment..
tp serius akak tak phm nape bdk2 muda giler ipong ni termasuk la bdk2 skolah yg berhingus..
nmpk cikgu pakai ipong teruja nk mampus depa..
kalo makcik cleaner skolah pakai logik la nk heran pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:17 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 11-8-2022 05:19 PM
eyansss replied at 11-8-2022 05:03 PM
dulu iols pakai samsung...  pastu asyik la pecah sebab anak...  hahaha...  pastu bila iphone 7 plu ...

iols sejenis tak minat nak bergamba apa sangat... so samsung dah menepati function i pakai... beli tak sampai 3k masa launch tu sbb ada rebate...

iols rasa phone ni takleh le lebih dari 4k, mcm over plak rega...

husband i beli s22 tu pun ritu dapat free gift galaxy watch.. heols jenis jog pakai gps segala so tinggal je phone and connect dengan watch tu utk workout.. senang notification buleh masuk tanpa risau phone tercicir ke apa.. sambil2 monitor heart beat, calorie burn, route running, pace etc...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 11-8-2022 11:02 AM
aku baru je tny anak aku, knp bebudak muda suka ipong...best sgt ke atau nak flex je...dia kata mm ...

Kalau mampu nak pakai, apa salahnya kan. Tapi ada kazen aku yg tak brpa muda flex pakai ipong terbaru ni, dia antara terawal beli. Tapi sedehh sebab dia guna basic features je setakat call, whatsapp, n tgk socmed haha. Sayang tak fully utilise telepon tu. Rugi je baik pakai phone biasa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 11:45 AM GMT+8 , Processed in 0.127424 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list