CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Ada Iphone ada gaya : Terjerat’ Dalam Pinjaman 36 Bulan Beli iPhone, Penyewa Dedah Punca Gagal Bayar Sewa Rumah

  [Copy link]
Post time 11-8-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa iphone baru keluar hp 3 mata ni mmg terkejut ramai budak muda pakai. Yg kerja biasa kat kfc pizza pun pakai 3 mata ni. Aku dlu lepas dua tahun kerja baru mampu nak beli smart phone biasa. Skrg tmpt suami kerja ada allowance banyak utk bill phone, so boleh beli phone baru guna allowance tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 11-8-2022 10:33 AM
I see
Tqtq atas infonya..
Iols tak.tau sebab tak.pakai iphone..umah semua pakai samsung..huhu..

Ya gitula harganya sbb tu hati2 kalau ada jumpa iklan hat murah  ke apa.

Betul kalau mmg utk keperluan ok je, lagipun konsepnya alah membeli menang memakai.
Hat guna utk buat duit mmg berbaloi la kan tp kalau semata utk call/whatsapp, main game bagai mmg membazir je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah knapa Molayoo isele gigih nau mengagungkan produk kapir Zionis ateis Lgbt. Produk Asia macam Sucksung kan ada
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:55 AM | Show all posts
pakai iphone tapi internt mintak kat org yg pakai vivo on hotsopt...
rasa nak pang je sekali...nasib la kawan kan...hahhaa...on jugak la hotspot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:56 AM | Show all posts
kucingitam replied at 11-8-2022 08:54 AM
ramai bebudak muda skrg pakai iphone sebab adanya ansuran scheme dr pihak telco ni la.. beli cash dr ...

kalau banding inst kat kedai + line sendiri, dgn telco pny inst mmg telco lagi mahal...bebudak ni mana reti...



Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:02 AM | Show all posts
nirose replied at 11-8-2022 10:39 AM
Masa iphone baru keluar hp 3 mata ni mmg terkejut ramai budak muda pakai. Yg kerja biasa kat kfc piz ...

aku baru je tny anak aku, knp bebudak muda suka ipong...best sgt ke atau nak flex je...dia kata mmg best...laju dll tak mcm Samsung...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:03 AM | Show all posts
seri_mawr replied at 11-8-2022 10:55 AM
pakai iphone tapi internt mintak kat org yg pakai vivo on hotsopt...
rasa nak pang je sekali...nasib ...

Kah kah kah. Aku pulak paling anti bila orang call pakai Wasap. Terasa macam, kau ni duduk zaman bila, sekarang mostly telco ada plan bwah rm40 sebulan kot boleh dapat unlimited call, unlimited internet. Orang call pakai wasap, sanggup aku tak angkat, letak balik call dia, call biasa je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 11-8-2022 08:25 AM
Iphone 13 256gb baru RM4399 tu pun skrg murah skit dlm RM4049.
Tak berbaloi buat loan pun, kenapa ta ...

Kena amek dgn telco dpt la diskaun dlm 1k. Tp bulan2, 4-5 ratus gakla kena byr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 11:08 AM | Show all posts
monreyes replied at 11-8-2022 11:02 AM
aku baru je tny anak aku, knp bebudak muda suka ipong...best sgt ke atau nak flex je...dia kata mm ...

Sebab ipong ni banyak apps contoh macam IG tu dia fully optimised. Kalau upload story ke apa ke jadi tak pecah. Tu yang budak-budak nak ipong, plus boleh lah flex mampu pakai. Tapi tak tahulah sekarang kot selain ipong pun dah cantik kalau upload story.
Dulu kalau nampak IG story tu lembut je video dia, tak pecah, ipong lah tu. Kalau tersekat-sekat, gambar pecah, bukan ipong la tu. Benda ni jangan buat main dengan budak-budak ni, ada kasta dia sesama diorang.

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:14 AM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 11-8-2022 11:08 AM
Sebab ipong ni banyak apps contoh macam IG tu dia fully optimised. Kalau upload story ke apa ke ja ...

ooo ada kasta bagai....


Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:16 AM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 11-8-2022 11:03 AM
Kah kah kah. Aku pulak paling anti bila orang call pakai Wasap. Terasa macam, kau ni duduk zaman b ...

kannn....
kebabian sungguh....
padahal data unlimited....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:21 AM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 11-8-2022 11:03 AM
Kah kah kah. Aku pulak paling anti bila orang call pakai Wasap. Terasa macam, kau ni duduk zaman b ...

hahhaa...
ex boss aku suka call una wasap...hahahaa...

tapi call wasap klu internet xde...xleh call kan..?

aku kadang x perasan ngt call jenis apa org guna...main angkat jek....
klu x clear aku lak siap bg tahu...aku call ko balik la...hahahaaa...
dah call skrg kan unlimited...free jek klu dah bayar bulan2...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:26 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-8-2022 10:32 AM
but kawan i pernah kira, instalment telco ni murah dari beli hutang or cash plus dapat line sekali ...

ya betul. beli under telco but go for cash.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:29 AM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 11-8-2022 11:03 AM
Kah kah kah. Aku pulak paling anti bila orang call pakai Wasap. Terasa macam, kau ni duduk zaman b ...

yg guna wasap call tu biasanya malas nak cari2 no kita kat contact tu..
especially kalau kita yg teratas dlm list msgs dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham apa yg isu nya? Dah tahu harga Iphone tu sekitar 3.5k ke atas and kau sanggup beli, bayar bulan2 baru seratus sebulan selama 36 bulan. Apa yg sengkek sgt sampai nak kena mengadu dgn tuan rumah bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 11-8-2022 11:35 AM
Tak paham apa yg isu nya? Dah tahu harga Iphone tu sekitar 3.5k ke atas and kau sanggup beli, bayar  ...

Mungkin nk bg hp tu tolak duit sewa rmh kot..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 11:50 AM | Show all posts
Tak faham nya bbnu sanggup hutang phone semata nak keep up dengan trend. Phone & line sekali tu dah berapa sebulan. Esok dah ada rumah, segala furniture pun nak kena hutang ke? Dengan cc nye, boleh sesak nafas fikir.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 11-8-2022 12:03 PM
pekanwoohoo replied at 11-8-2022 11:08 AM
Sebab ipong ni banyak apps contoh macam IG tu dia fully optimised. Kalau upload story ke apa ke ja ...


Masalah ig story pecah tu disebabkan internet slow masa post tu.
Instagram akan auto reduce kualiti video tu, iols post igs guna iphone pun sama je lelagi kalau buh muzik padahal dah set video 4k.

Kena resize laa kalau file berat sangat mmg masalah.
Tp kat status whatsapp lagu teruk kualiti video sakit hati tgk.


Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
i mmg suka guna ipon sbb i mcm makcik. bg i ipon ni pon makcik2. sbb die mcm tahan lasak sikit la. cuma i x gila nk beli keluaran yg terbaru. i suka beli iphone yg minimum je function dia sbb i x suka smart phone yg terlalu complicated. cukupla sekadar yg perlu. dan i bukan beli sbb nk jaga imej or apa tp sbb dah terbiasa pakai dari dulu. mmg i beli yg mur.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Napa beli tepon mahal dik....akak ambik je tepon dgn sykt telekomunikasi yg offer smartphone free...dah 2 dpt satu samsung satu oppo..janji blh wat keje dan msk forum cari  oklah..hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:59 AM GMT+8 , Processed in 0.142186 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list