CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Ada Iphone ada gaya : Terjerat’ Dalam Pinjaman 36 Bulan Beli iPhone, Penyewa Dedah Punca Gagal Bayar Sewa Rumah

  [Copy link]
Post time 28-10-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-10-2022 11:06 PM
renko replied at 28-10-2022 11:00 PM
Yelah kadang orang call guna wasap or tele tu sbb line telco cm gampang


Maxis je lah.. celcom unifi digi mcm hanjeng... dah le kerap travel sana sini.. mmg line tepon terpenting... kadang2 i dekat rnr paka, tiberrr masuk call for meeting online.. menangis syahdu tepi rnr sbb sepatah haram kita cakap org tak dengar....

Sbb i masih WFH, so kat terengganu pun nak ler coverage hellok....  
maxis mahal sikit la roaming... tp company ada buat offer dgn maxis bundle package ada additional billing savings 30% dari harga biasa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
apech replied at 28-10-2022 09:59 AM
Aku nyampah betul kalau org call guna wasap. Masih ada lg ke org zaman skrg guna prepaid? lagi2 yg ...

Kadang bukan kira plan prepaid ke postpaid ke murah ke mahal ke
Tp kadang servis cam celaka
Kalau call biasa cakap macam dalam air je dengar
Pastu putus
So guna la call wasap bila ada wifi

Huawei tu kan byk bnde dia tak sapot
Sbb dia mana guna google play
Mesti punya la jadi benda aneh2 je bila guna huawei tu
Tu ini sume tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 28-10-2022 11:01 PM
8k oiiii matilanakk...i memang tgh aim save byk tu utk jln2 obersi next yr..
Hadaplah fon ini.plea ...

Aaaa napesu je tu.. kalo i.. i prefer jenjalan le dari beli gadget yang function tak pakai sepenuhnya pun..  i rasa i am just a typical phone user yang only utilize 20% of the phone capability
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 11:04 PM
Maxis je lah.. celcom unifi digi mcm hanjeng... dah le kerap travel sana sini.. mmg line tepon ter ...

Rumah saya semua line telefon mak nenek tak boleh dapat clear
Area TPG kebun baru
Teruk betul service telco ni suma
No choice kena guna unipai
Nasib unipai ok sikit
Bayangkan maxis, celcom, digi, umobile, yoodo, yes suma line internet dia E
Kalau call apatah lagi serupa ckp dalam air je
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-10-2022 11:16 PM
renko replied at 28-10-2022 11:10 PM
Rumah saya semua line telefon mak nenek tak boleh dapat clear
Area TPG kebun baru
Teruk betul serv ...


Unifi mobile ke? Ooo cenggitu plak...  setahu i unifi ni sama dengan celcom je, they shared the same transmission

Rumah i ni mmg maxis broadband 6g.. kalo ahli keluarga i, adik i, inlaws semua maxis jugak.. maybe sbb kawasan kitorang mmg maxis la paling elok coverage...
Kat ofis i hatta kat level 80, 81 pun mmg maxis da best

I pernah pakai celcom and Unifi mobile.. menangis tak berlagu sepanjang pakai mobile tu...


kat resort je lah broadband unifi, cuma setting mesh wifi kena lebih 10 bijik sbb nak kasi setiap bilik dpt.... and kena support lebih 150 user... mmg heavy
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 28-10-2022 11:10 PM
Rumah saya semua line telefon mak nenek tak boleh dapat clear
Area TPG kebun baru
Teruk betul serv ...

I rasa u stick to whatever best for u.. yang penting coverage kat rumah and location yang biasa u berada...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain iphone, camera hp brand mana yang setanding? Aku pakai mi note 9, ingat nak pakai hp elok sikit untuk snap gambar/video/content etc.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 11:15 PM
Unifi mobile ke? Ooo cenggitu plak...  setahu i unifi ni sama dengan celcom je, they shared the sa ...

Unifi mobile pun sama
Kan tumpang line celcom
Kena guna unifi wifi tu je
Memang teruk coverage area2 TPG,jenjarom tu sume
Xtau kenapa jadi cmtu
Bila dekat dgn area2 pencawang
Baru lah ok sikit line
Stres betul hidup
Kadang buat apa2 transaction, tac pun xleh dapat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2022 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 11:17 PM
I rasa u stick to whatever best for u.. yang penting coverage kat rumah and location yang biasa u  ...

Baik
Thanks info yang lain2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-10-2022 11:38 PM
renko replied at 28-10-2022 11:25 PM
Unifi mobile pun sama
Kan tumpang line celcom
Kena guna unifi wifi tu je


I tak biasa area jenjarom tpg.. huhuhu.. i have to google what is tpg.. huhuhuhu

esok nak attend kenduri kat rawang... nnti i test line maxis kat situ..  
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 12:31 AM | Show all posts
baca kat sini baru tau ada org tak suka call guna whatsapp yer....iols slalu jer guna whatsapp sebab kadang tgk message org kita terus call, terus tekan call jer, takyah nak carik kat contact.

line phone guna maxis dan digi...maxis company punya...

iols tak pnh guna iphone, belikan my bro jer....dah 3 Iphone iols belikan dia, last beli Iphone 12, 2 tahun lps. Bukan Iphone jer, ipods, ipad, beat headphone, apple watch...ada beli kat sini, ada beli overseas....

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2022 11:37 PM
I tak biasa area jenjarom tpg.. huhuhu.. i have to google what is tpg.. huhuhuhu

esok nak attend  ...

Telok panglima garang sis
Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:01 AM | Show all posts
mejaputih replied at 28-10-2022 07:52 PM
Rasanya huawei bukan android based..kan dulu ada skandal US-China menyebabkan huawei dah xleh paka ...

Entah la meja. Skendel US China tu dah lama. Tp dah dia dok jual lag fon kata takde masalah, ingatkan dah ok la. Rupanya.....nan hado.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:04 AM | Show all posts
renko replied at 28-10-2022 11:05 PM
Kadang bukan kira plan prepaid ke postpaid ke murah ke mahal ke
Tp kadang servis cam celaka
Kalau  ...

lagi cilaka umobile terkemut2 line dia. nasib baik iols pakai digi.
Entah la. dulu rasa maxis celcom plg ok coverage. Tp skrg emm....maxis plg tinggi kena saman.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:06 AM | Show all posts
gile la BBNU zaman la ni....
bio pape ase begaye....


bygkan tiba2 ribut solar tu jadi kenyataan....
semua barang2 eletronik mampos....
mau ramai yg bunuh diri kot...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:08 AM | Show all posts
she replied at 11-8-2022 08:24 AM
3 tahun ke plan telco?
Bukan 2 tahun aje ke
Rasanya 3++ sebulan sekali postpaid line

Rasanya ni bukan pelan telco. Ni loan ambik dari kedai phone rasanya. Kalau telco biasa bayaran bulanan skali dengan pelan termasuk sekali kan? Tapi tak tau la..tak biasa buat..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2022 10:10 AM | Show all posts
di negara2 luar pun
iphone tu dh dianggap satu gaya hidup
lagi2 sambil2 lepak Starbucks

apa2 pun salah diri sendiri
kenapa part tu pun tak mampu kawal diri
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 29-10-2022 12:31 AM
baca kat sini baru tau ada org tak suka call guna whatsapp yer....iols slalu jer guna whatsapp sebab ...

Bro chuols ada medical condition apa2 ke sister?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 31-10-2022 10:30 AM
Bro chuols ada medical condition apa2 ke sister?

Alhamdulillah sihat jer dia.

Dia dah biasa guna Apple product, kalu tukar android nanti tak link pulak dgn gadget yg lain. Jd teruskan jer lah pakai apple product.



Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 10:41 AM | Show all posts
apech replied at 31-10-2022 10:04 AM
lagi cilaka umobile terkemut2 line dia. nasib baik iols pakai digi.
Entah la. dulu rasa maxis cel ...

celcom tu pasal ramai sangat menumpang kot
tu yg lembab
meksis sial tu plak mmg celaka je dr dulu
hanjing sume telco2 ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 07:12 PM GMT+8 , Processed in 0.128547 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list