CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] “Cara anak-anak B40 berhibur. Minta kkm tidur kan semuanya”.Isu Tarian ‘Moshing’, Kapsyen Pengguna Twitter Raih Kecaman Netizen

  [Copy link]
Post time 11-8-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada org buat report polis penghinaan ke atas B40?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 11-8-2022 12:38 PM
Ini fakta ye..yg layan gig ni mmg majoriti b40,m40pun.anak2  t20 x layan lagu rock apatah lagi pun ...

Fakta? Serious? Uols pernah pergi gig? Or fakta ni berdasarkan your own research? Apa kawan-kawan T20 uols semua kaki clubbing je ke? Sepanjang hidup i bergaul dengan macam-macam level manusia… gig, metal n clubbing ni sebenarnya takde specific t20, m40 or b40 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
apa jadah la bebudak ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah tau ada mcmni. Tak bahaya ka..kot jatuh mati terpijak ka ..rusuk patah ka..isk isk
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 08:17 PM | Show all posts
Aku tak kisah budak2 muda nak berhibur menari segala mak nenek, asal tak beri bahaya pada diri sendiri dan orang sekeliling sudah, itu saja. Klu rasa boh dedahkan diri dan org sekeliling pada bahaya jangan buat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-8-2022 04:32 AM
dont drag religion into this...

the question now is, does liberal suck dicks?

Eh, kau yang dulu2 mention menda berkaitan dengan religion?

Ifanonline, sedeh la kau dengan lobainita Mbhcspght tu kerana minda kau orang terlalu enclosed sebegini. Mungkin kerana hasil didikan. Coba kau luaskan sedikit pemikiran kau itu. Kau ingat tanpa wujudnya liberated minds negara kau ini mampo merdeka? Budak pompuan mampo pergi sekolah belajar tanpa takut ditembak macam yang kau nampak hari ini? Aku tak faham mengapa kau berdua ini nampak liberated mind dalam karangan stoden aku tu dalam satu sudut saja pehtu kaitkan dengan liberals suck dick bagai. Syukur la kau berdua ini bukan cikgu. Kalau kau orang jadik cikgu confirm jadik cikgu tak berkualiti melahirkan pelajar jumud pemikiran macam yang ko selalu kutuk2 itu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-8-2022 12:02 PM
Islam, Al-Quran, hadith dan sunnah

Kau ikut benda ni tapi otak kau masih sangap 24 jam apesal nyah
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde yang berbunuhan pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Effect dia smp sekarang rasa lagi. Kena terajang kat belakang dgn boot masa gig in the 90s Ramai kalangan kami dari kalangan t20 spt anak2 ocpd, businessman, makpak ada klinik sendiri, anak politician, etc. Mcm2 latar belakang yg ada dlm gig tu. M nasir pun penah turun gig punk rock.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 11-8-2022 08:51 AM
makin menjadi2 pulak penggunaan ala kasta kat malaysia, b40 dah disinonimkan dgn golongan bawahan yg ...

Eh btl....seolah2 ada yg x kene je... attack b40...ntah apa2 statement gini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 10-8-2022 10:14 PM
itulah tu...aku bermain sosial.media sejak late 90s lagi..masa tu mirc...kemudian lama2 berpindah  ...

Late 90s aku busy urusan duniawi... Dunia cyber aku rasa tidak fit dengan hidup ini sehingga sekarang tiada socmed.. Pernah ada FB saja...the rest cuma ada apps guna untuk communicate... Mirc..my space... Friendstar etc aku tahu ada but tidak pernah interested.... Cousin aku guna mirc untuk cari girlfriend
Sebab itu aku berani hencap socmed bukan bukan untuk semua... Sehingga keluar comments yang depa sendiri tidak tahu.... But semua bebas bagi pendapat... Kita tengok kental atau tidak saja
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:05 AM | Show all posts
masalahnye yg dok kutuk B40 ni bila tengok tangga gaji la die pun B40 gak sebenarnya.  byk dah aku jumpe mcm ni. rider mencilok sana sini gaji rm8k takde plak M40 nak claim
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:06 AM | Show all posts
Takde plak org twit pasal tinvivy scam duit kerajaan smpi RM10juta 'T20 kaki scammer' ke hape ke nak tgk gak ape reaksi T20 nih
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dovahkiin replied at 11-8-2022 01:22 PM
Effect dia smp sekarang rasa lagi. Kena terajang kat belakang dgn boot masa gig in the 90s  Ram ...

90s punk rock... Ada mohawk?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 11-8-2022 09:08 AM
lah. apo B40 gini? B40 bukan mostly rempit, hisap gam ke? tu cara berhibur mereka.

kalau join gig n ...

Yup, in fact ada sorang ex ceo subsidiary media prima ni dulu (AIO), dia sendiri join gig sume ni zmn muda smpi la buat muzik bagai
His motto 'roll out the sleeves and join d moshpit'
He's one of d best ceo utk MP's subsidiary masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-8-2022 05:15 PM
Yup, in fact ada sorang ex ceo subsidiary media prima ni dulu (AIO), dia sendiri join gig sume ni  ...

Ada blueblood juga... sekarang jadi crown prince join gig... Sebab dia ter lalu low profile pergi gig orang tidak kenal... Socmed tidak wujud lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 09:47 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 10:50 PM
Eh, kau yang dulu2 mention menda berkaitan dengan religion?

Ifanonline, sedeh la kau dengan loba ...

aku ckp, kau tak ikut jln yg diredhai oleh tuhan kalau berfahaman liberal...Islam adalah jawapannya...knp liberal bengap sangat ni? itulah akibtanya kalau banyak suck dick...

cikgu liberal ramai yg suck dick kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:48 AM | Show all posts
aijinmisaki replied at 11-8-2022 11:16 PM
Kau ikut benda ni tapi otak kau masih sangap 24 jam apesal nyah

umat islam bernafsu, kristian bernafsu, hindu bernafsu...awak manusia ke atau binatang?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 11-8-2022 05:56 PM

Gigih lobai ipan melucah.... Beza manusia ber nafsu dan binatang.... Tahu lucah dan menbirah di mana.... Di forum pun boleh merembes seperti dia saja ada penis dan lendir.... Way too much
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
amende laa melalut smpai ke b40 m40 t20 bagai ni. agak2 benda tu meruntuhkan akhlak ban je la. kalau setakat langgar2 badan sesama depa tak patah riuk lantak p la sana.
dah acik2 forum bergasak pasal kasta dgn kenangan jaman muda2 plak dah.
yg pasti acik forum sume level t20 kayangan, mana ada b40 ni sume
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 02:25 AM GMT+8 , Processed in 0.135104 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list