CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] “Cara anak-anak B40 berhibur. Minta kkm tidur kan semuanya”.Isu Tarian ‘Moshing’, Kapsyen Pengguna Twitter Raih Kecaman Netizen

  [Copy link]
Post time 11-8-2022 10:17 AM | Show all posts
_blackbird replied at 11-8-2022 10:14 AM
kenapa nak offend org label b40 ke t20. ntah lah, meol personally tak kisah pon org nak label meol b ...

manusia ni suka mengkasta-kastakan puak2 mereka...ia berlaku semenjak ada Nabi Adam lagi....nothing new...ia merupakan sfiat semulajadi manusia...you can it racism, discrimination, feminism, etc and whatever western shit ideology...tapi hakikatnya utk melaga-lagakan manusia...so suck it up...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 10:33 AM | Show all posts
tu sbb aku x minat heavy metal ke punk ke...lain mcm cara berhibur derang....
hardcore betul...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:37 AM | Show all posts
Mengapa ramai malayu ya?

oh ya, kaom lain sedang mentelaah pelajaran, belajar new skill,

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 11-8-2022 09:00 AM
mujur zmn 80' 90' dulu takdak twitter..

Akak bersukurrrrr sistah! Kalau tak, habis ummah acah bagus cerca akak 7 keturunan masa ittew sis! Kohkohkohkohkoh sis.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Udah rupa beruk kena belacan
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
lantak korang la...nak hempas2 tolak2 badan pun yg sakitnya korang. bergasak-gasak manja serupe acik forum jugak jgn smpai report mereport balai sudah
sekali pandang igt depa merusuh apa dah la music giler kuat sakit telinga.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:07 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 11-8-2022 11:23 AM
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!

having liberated mind keeps you on the right track tu tak betul jugak.
bahaya kalau mengiyakan secara buta tuli

dalam konteks penjajahan fizikal , yes ia betul.penjajahn imperialisme memang mengekang apa jua bentuk kemajuan fizikal and minda. tapi  bila dia kata prinsip tu i tertanya...

so bila kite semak essay , kita tak mengiyakan tapi dengan ilmu yg kita ade  dan kita belajar kita boleh filter

tapi tak semestinya liberatedmind tu - in what sense will keep you on the right track and be a righteous person
sekarang ni penjajahan pemikiran dalam secularisme  yg gunakan falsafah ini membuatkan benda liberal ni tak salah pun,
tapi saya bimbang pada  yg berfikrah seprti anda akan menyatakan itu betuldan ini bertentangan dengan falsafah pendidikan negara.saya  gusar dengan dia kata, walaupun ... apa nilai society and bla2

oh kalau begitu apa guan undang2, apa guna sistem NILAI?   so apa guna pihak liberal dulu dok highlight  rukun negara? kesopanan dan kesusilaan.so kalau begitu kenapa ada suatu puak ni lantang nak tekankan rukun negara sangat?

student tu tidak menyentuh sistem nilai yg merupakan satu  benda kena ditimbangkan  atas - kesan having liberated mind.

bahaya kalau  mengiyakan secara okay i setuju dengan pandangan itus ebab i begitu.

pad secular yes. pada guru yg tahu falsafah islam, pemikiran and sejarah wow ini menunjukkan something..

budak ni tak matang lagi yeslah kalau dikatakn form 5, tapi peranan pendidik pada student yg boleh berfikiran seprti itu untuk meluaskan daya analitis dan kritisnya, bukan mengiyakan sesuatu, tetapi   ialah untuk memprlihatkan sintesis taxa bloom yg lebih tinggi ...you can see the  forest as well as the trees. budak ni kalau i lihat boleh dikomen di tepi - untuk cetuskan pemikiran kritisnya



itu bahayanya,
how about falsafah yg mendasari liberalisme itu, balik kepada sejrah pulak.







Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:13 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!

liberals usually suck dicks...can you suck my dick?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 11-8-2022 03:18 AM
mbhcsf replied at 11-8-2022 03:07 AM
having liberated mind keeps you on the right track tu tak betul jugak.
bahaya kalau mengiyakan seca ...


Ntah la kak. Ko tak boleh ke celebrate diversity in thinking? Ada 3 porumers lain yang agree dengan extract esei takat 1 perenggan ni, ko sorang ja yang gusar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-8-2022 03:13 AM
liberals usually suck dicks...can you suck my dick?

Ah. Level kau memang dickhead aje la Ifanonline.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sedap je label sume bdk dlm tu b40. elok admin tu yg ditidurkan je. anyway i rela lagi bebdk mude penuh kt situ dari dorg memenuhi jalanan setiap malam sambil preng preng motor memasing ganggu org nk tidur. belom lg kalau tpakse balik umah memalam  pastu bebdk rempit muncul celah bedah mane tah. sakit hati. ko nak mati, mati la sorg2. jgn nyusahkan manusia lain
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lucu pula akak ghasa. Bersunggoh2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:21 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 11:18 AM
Ah. Level kau memang dickhead aje la Ifanonline.

its up to you to suck, the dick or the head...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:22 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!

ni karangan studen kaka ke..
not bad point of view beliau
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-8-2022 03:21 AM
its up to you to suck, the dick or the head...

Tahniah sebab berjaya menunjukkan sikap tipikal jantan Melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!



tajuk pasal mental health ke ni? ke ulasan psl acik shashikala bunoh diri itu? eh tiber. iols bru abis bace trid. penulisan student uols ni mcm kene dgn trid tu. i agree dgn point yg student u tulis ni. kalau diri tak kuat, mmg struggle la nak hadap duniya tipu tipu ini

anyway grammar bdk ni bole dipolish lagi. takdela level terok bebenor smpi sakit mate nk bace
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 11-8-2022 03:22 AM
ni karangan studen kaka ke..
not bad point of view beliau

Iya. Tapi ada yang gusar membacanya sampai kutuk2 cikgunya idok sejajar dengan falsafah pendidikan nugara.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:25 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 11:23 AM
Tahniah sebab berjaya menunjukkan sikap tipikal jantan Melayu.

you said you are liberal...and technically, most liberals suck dicks...you dont suck dicks?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 10-8-2022 06:33 PM
tu sbb aku x minat heavy metal ke punk ke...lain mcm cara berhibur derang....
hardcore betul...

Genre lain juga ada mosh pits cuma tidak intense seperti heavy metal or punk.... Btw moshing ini if not mistaken ber mula dari metallica
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-8-2022 03:25 AM
you said you are liberal...and technically, most liberals suck dicks...you dont suck dicks?

Umur dah 40 plus sekadar begini saja pemikiran kau ya Ifanonline. Berbanding dengan pelajar akak yang membesar di kampung, bersekolah di sekolah pedalaman P1, kau ni memang sedih la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.208298 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list