CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 5913|Reply: 125

[Tempatan] “Cara anak-anak B40 berhibur. Minta kkm tidur kan semuanya”.Isu Tarian ‘Moshing’, Kapsyen Pengguna Twitter Raih Kecaman Netizen

  [Copy link]
Post time 11-8-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 11-8-2022 12:23 AM



Hiburan ini muncul dalam pelbagai bentuk. Lain orang, lain cara berhibur mereka.

Begitu juga dengan kes yang tular baru-baru ini, mengenai hantaran Twitter yang mengecam cara anak muda berhibur pada zaman kini dengan melabelkan mereka sebagai ‘cara anak B40 berhibur’.

Berdasarkan video yang tular di halaman tersebut, memaparkan sekumpulan anak muda sedang berhibur dengan gaya ‘moshing‘ mereka.

Moshing merupakan suatu jenis gaya tarian di mana peserta atau penonton menolak atau menghempaskan diri antara satu sama lain.


Dan kebiasaannya moshing ini dilakukan ketika persembahan muzik secara langsung yang ‘agresif’ seperti muzik heavy metal dan punk rock.

Mosh ini juga berlaku di tengah-tengah orang ramai dan lebih dekat dengan pentas, iaitu kawasan yang dipanggil sebagai mosh pit.

Menerusi video yang dimuat naik oleh suatu halaman Twitter, memperlihatkan beberapa orang anak muda sedang moshing di sebuah gig tempatan hujung minggu lepas.

Bagi sesiapa yang sudah lali dan terbiasa dengan suasana gig secara live, moshing itu tidak asing lagi buat diri mereka.

Akan tetapi, muncul pula hantaran ini dengan kapsyennya ditulis “Cara anak-anak B40 berhibur. Minta kkm tidur kan semuanya”.

Sudah pasti, ramai peminat gig ini berasa tergugat dan geram akan kata-kata yang dihamburkan sesuka hati oleh admin halaman Twitter tersebut

Kapsyen yang ditulis ternyata membuatkan ramai pencinta muzik marah kerana admin halaman tersebut sewenang-wenangnya melabel mereka yang berada di situ sebagai golongan B40, malah page itu juga meminta KKM ‘tidurkan’ mereka.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen mengecam tindakan halaman tersebut yang sesuka hati melabel cara orang lain berhibur.

Sumber Malaysia Most Viral Twitter

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Senggol senggolan
Cubit cubitan aku menari
Kau petik gitar



Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
B40 ko kate budak2 tu? Anak Tan Sri pun sah2 ada dalam tu.

Btw apasal semua benda netizens nak terlebih sentap terlebih sensitif ni? Betul la karangan stoden form 5 akak yang bilang masyarakat sekarang terlalu sensitif. Nanti kau ya akak screenshot kasik tepek sini ya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 10-8-2022 04:40 PM

Have a liberated mind people!





(Abaikan sedikit grammatical mistake di situ. Tu pun kalau kowang perasan).
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!



Malas nak baca sampai abis, nanti gremer aku ter kontemp..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni event Atas Angin kat gamuda haritu la ni rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya admin twitter tu. done report ⚡️
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:31 AM | Show all posts
diorang semua baik2 budaknya, tak tinggal solat 5 waktu, termasuk solat sunat qobliah dan ba'diah katanya. Aminn...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 02:11 AM | Show all posts
apa punya pesen bebudak zmn skrg ni berhibur...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
liyamariska replied at 11-8-2022 02:11 AM
apa punya pesen bebudak zmn skrg ni berhibur...

Akak tak tahu kau cakap apa sister. Sebabnya in the 80’s dan 90’s pun kurang lebih gini juga dek, cuma pesyen jah lain dek.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
jiwasemangat replied at 10-8-2022 04:46 PM
Malas nak baca sampai abis, nanti gremer aku ter kontemp..

Dah lama tak baca academic paper ka sister.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 03:09 AM | Show all posts
Tarian merusuh gitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 11-8-2022 02:20 AM
Akak tak tahu kau cakap apa sister. Sebabnya in the 80’s dan 90’s pun kurang lebih gini juga dek ...

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn ade gay sudah, nanti sengaja laga2 bontot
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Socmed bukan untuk semua..... Sebab yang sepatut nya gang masjid gigih mahu comment...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
tringat aku aina abdul buat statement kata saya anak indie....dorang nganjing kan dia tanya mana abdul...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 11-8-2022 02:20 AM
Akak tak tahu kau cakap apa sister. Sebabnya in the 80’s dan 90’s pun kurang lebih gini juga dek ...

Bezanya 80's dan 90's takde internet,takde smartphone,takde fb,takde ig,takde twitter. Yang ada cuma urtv dan kemudian majalah mangga. Nak hantar komen pun kena pos surat ke editor. Kalau nasib baik keluar la next issue.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2022 12:38 AM
Have a liberated mind people!



"regardless of what your country or society says"
"whole other level"

Setuju in principle dengan pendapat student ni. Liberate your mind indeed.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 10-8-2022 11:42 PM
"regardless of what your country or society says"
"whole other level"


Spot on!
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 11-8-2022 07:21 AM
Bezanya 80's dan 90's takde internet,takde smartphone,takde fb,takde ig,takde twitter. Yang ada cu ...

Tepat sekali sisthurrr…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 03:12 AM GMT+8 , Processed in 0.085579 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list