CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 3593|Reply: 75

Nora Danish Selalu Fikir Kematian, Sampai Takut Naik Pesawat

[Copy link]
Post time 10-8-2022 11:30 AM | Show all posts |Read mode
Nora Danish mendedahkan dia kini mengalami masalah anxiety dan selalu berfikir buruk tentang sesuatu perkara.


Peningakatan usia antara faktor berlaku perubahan pada diri Nora, 40, dan disebabkan itu dia selalu terfikir tentang kematian sehingga ada ketika perasaan yang datang menyebabkan dia takut menaiki pesawat.




Foto: IG




“Saya memang ada anxiety dan stage fright. Baru-baru saya dapat rasakan perubahan itu. Mungkin sebab faktor usia sekarang ini membuatkan saya sentiasa fikir tentang kematian.


“Saya sendiri seorang yang terlalu emosi dan sensitif, jadi apabila sesuatu perkara terjadi ia menyumbang kepada overthinking.


“Bagaimanapun saya tidak mahu anggap ia sebagai satu yang negatif, sebaliknya fikir apa yang saya alami ini sebagai satu superpower yang boleh saya salurkan kepada perkara positif. Dengan cara ini saya akan lebih menghargai orang sekeliling,” katanya kepada mStar.




  



Bercakap tentang masalah tekanan, kata Nora pencapaian dalam kerjaya juga boleh membuatkan perasaan itu datang secara tiba-tiba.


Bagaimanapun Nora bijak mengatasi tekanan dan dia selalu mengingatkan diri sendiri supaya melakukan lebih baik di masa akan datang.




  



“Saya tidak terkesan dengan kata-kata orang kerana tahu tidak semua sukakan kita. Namun dari segi kerjaya apabila kita meletakkan satu sasaran dan tidak tercapai ia akan jadi tekanan.


"Saya selalu bayangkan di usia 40 tahun akan capai pelbagai perkara namun masih ada yang belum dikecapi.


“Tidak salah untuk menangis jika rasa tertekan. Saya ingatkan diri sendiri supaya jangan mudah berputus asa dan menjadi lebih baik esok hari,” jelasnya.


  



Sementara itu bercerita tentang filem yang bakal ditayangkan di Astro First itu, Nora memberitahu dia cukup bersemangat menerima tawaran kerana merasakan mesej yang ingin disampaikan cukup dekat dengan masyakarat ketika ini.




  



“Apabila terima tawaran ini saya berkobar-kobar untuk terlibat sama kerana masalah yang ingin disampaikan cukup dekat dan sering berlaku dalam kalangan masyarakat.


“Saya ingin sampaikan kepada penonton bahawa masalah kesihatan mental ini perlu diambil berat dan ia boleh bawa maut jika tidak dikawal dari awal,” ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh eh.. ye ke? Kalau betul2 fikir mati... Dia x mcm ni... Hurmm.. semoga dia mendapat hidayah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinggi batang... hidung baru ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:57 AM | Show all posts
dah semua nak mengaku mental pulak sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:02 PM | Show all posts
gambar baju ungu mcm acuan tok bida
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tua pun nak acah comel ke pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:29 PM | Show all posts
penipuan apakah ini.. ko nie nowa.. ye2 jer.. mcm apa ko ckp x sama ngn pbuatan ko..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:31 PM | Show all posts
ingat takut sebab apa..

tapi takut2 pun know,know je nanti sampai jugak oversea..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 12:36 PM | Show all posts
yelahhhh nextttt. org yg kena anxiety je tau mcm mana rasanyaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by namr at 10-8-2022 12:41 PM

acah la ko phui..
kalo dah takdir ko mati jatuh lubang jamban takdanya ko mati naik kapal terbang tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:48 PM | Show all posts
yelah..aku percaya je..tapi kan nora..kalau tengah bergelek tiktok pun kalau dah smpai ajal... jalan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru2 ni aku Ade terbaca, kite x perlu takutkan kematian..sbb nak tak nak setiap dari kite ttp akan hadapinya..tp kite kene pikir apa amalan yg kita akan bawak bile dah mati kelak ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
tasha: Tinggi batang... hidung baru k ...


Patut nampak pelik
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la.makin tua ni aku rasa hati aku makin kecik.byk benda yg dulu berani skrg jd takut.cth naik kapal terbang.tp aku tkde la nk declare anxiety ke apa.mungkin sbb ada pengalaman tk best naik kapal terbang.dulu suka bawak kete laju skrg ni rasa cuak pulak.takut mati tu mmg selalu rasa tambah2 bila makin ramai rakan sebaya pergi
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 01:04 PM | Show all posts
kalau dah fikir kematian elok la tu...
ke fikir macamtu sebab takut pembunuh ada dekat sebelah je...

tengah hint untuk orang selamatkan ke macam mana..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 01:06 PM | Show all posts
post gambaq selpiee tetiba caption i miss casper.. tk kaitan lgsung..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
You better don’t be in the plane I’m due to fly on…I will make sure I have you report to the airlines… bad fengshui to have you to be among the rest of the inflight passengers….
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah la buat muka cacat mcmtu dah mcm level gadis cendol dah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 01:27 PM | Show all posts
acik ajet terpaling cute nora ni udoh2 le selpie mcmtu stuck kat mesin masa zaman puteri ke tu. retis bab statement x selari dgn pemakaian berpisah tiada. cenggitu rupa org yg igt mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 01:33 PM | Show all posts
nampak tua dah dia ni. udah udahlah tu menggedik nak berlawan dgn budak2 muda
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:29 AM GMT+8 , Processed in 0.131412 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list