CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7417|Reply: 111

Kedah Je, Bukan Milan- Model Muncul Tak Pakai Coli, Tayang Dada Tersembul Di KFW22

[Copy link]
Post time 10-8-2022 09:47 AM | Show all posts |Read mode
Penganjuran acara Minggu Fesyen Kedah atau Kedah Fashion Week 2022 (KFW22) baru-baru ini dicemari dengan kehadiran seorang model yang kelihatan seperti wanita berpakaian menjolok mata.


Individu berkenaan mencuri tumpuan warga maya selepas dia tampil memakai sut potongan formal serba hijau tanpa kemeja atau blouse.


Lebih menggemparkan apabila individu berambut panjang itu juga dilihat tidak mengenakan pakaian dalam atau bra hingga menampakkan bahagian dadanya.


Foto: Twitter




Bagaimanapun selain menegur tentang isu pakaiannya, netizen dilihat lebih berminat untuk mengetahui status jantina model berkenaan.


Rata-rata netizen mula 'mentafsir' bentuk fizikal individu tersebut kerana menurut mereka dia tidak kelihatan seperti seorang wanita selain begitu berani tampil sedemikian di acara yang berlangsung di sebuah pusat beli-belah di Alor Setar, Kedah itu.







“Minah copy ori ni. Miss danok.


“Tengok gaya macam pondan S*jat saja pun.


“Aurat bang. Seluar naikkan sikit. Tutup pusat tu.


“Jantan ke original ni? Dia dekat karpet merah Kedah saja tahu, bukan Met Gala,” tulis beberapa netizen di media sosial.


Netizen meragui status jantina individu itu.






Sementara itu, seorang lagi pelayar turut memberikan respons setelah terkejut melihat penampilan model itu kerana pada mulanya beranggapan gambar tersebut di ambil di Milan Fashion Week dan bukannya di Kedah.


Selain itu, terdapat satu tangkap layar dipercayai milik tuan badan yang memuat naik gambar asal sebelum menjadi tular.


Dengan menggunakan nama Ina (Ny@h), individu itu memaklumkan dia hadir ke KFW22 pada hari ketiga dengan tema Theme Of Stylo.


Untuk makluman, antara jenama yang turut serta ialah Icahfa, Qaira Hijab, Fana Couture, Carl Rino, HLA, Parkson, Nuway, Teva, Birkenstock Studio, Steve Madden dan Swarovski.


Susulan itu Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Kerajaan Tempatan negeri Kedah, Datuk Dr Mohd Hayati Othman berkata, pihaknya akan mengambil tindakan terhadap penganjur KFW2022 termasuk memanggil pihak berkenaan untuk memberi penjelasan tentang penampilan berkenaan.


Hasil semakan awal, pihak penganjur didapati tidak memohon permit dan tidak mendapat kelulusan pihak berkuasa tempatan (PBT).


"Saya menerima aduan mengenai penganjuran Kedah Fashion Week yang menampilkan model dengan pakaian yang menjolok mata.


"ihak saya akan memanggil penganjur, meminta penjelasan dan mengenakan tindakan sewajarnya," katanya dalam kenyataan di Facebook. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 09:49 AM | Show all posts
mb depa nk respon apa tah


Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 09:51 AM | Show all posts
MB habaq ni semua punca akibat hujan berlebihan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 09:56 AM | Show all posts
mb suka niii
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:00 AM | Show all posts
MB dok cari nk muhung apa lak...

memalukan kedah darul paddy la dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:01 AM | Show all posts
wahhh kelassss..kedah fashion week
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain machiam dada dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Spesies sajat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 10:26 AM | Show all posts
uii melawan graviti noks
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Transgender ke? Sbb tek nya nampak keras kung tak berat ke bawah.
Supermodel je lawa pakai gitu sbb tek dorang original dan bersaiz normal sesuai ngn bentuk badan depa tu.
Konon acah2 stylo ala2 retis hollywood kat red carpet  lerr tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg xde ek marah2 menteri agama semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:36 AM | Show all posts

bapok ni kotttt
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke kedah antara negeri islamik selain kelantan dan terengganu. Boleh ye fashion show pakai macam ni dibenarkan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:51 AM | Show all posts
Alahhhh, ponen jer pon ngkaw nak amazed sangat hapenyer
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:55 AM | Show all posts
x riso ke baju tu terselak..hahhaa tertarik ke tepi ke..

aihh macam2  la..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
geng sajat ke ni lain maciam aje bentuk breast tu
curlastt kedah ada KFW, kaka igt salah eja td tertinggal L rerupanya mmg betul FW dibuat di negeri jelapang padi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 10-8-2022 10:33 AM
Skrg xde ek marah2 menteri agama semua tu

Sejak paspispus pegang terus smua dimaafin
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:00 AM | Show all posts
Apa takrif aurat  spesies pondan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Bapok tayang tits lebai diam saje ke? Kan ke menjolok mata tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Negeri di bawah Pas
Beria
Karang kena hashtag setepek dek Ayah Rani
#BodohMacamSanusi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.119536 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list