CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Dunia] Gempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK bakal 'turun pangkat' kerana terjerumus dalam pelbagai krisis ,jadi negara membangun semula.Anda terkejut?

  [Copy link]
Post time 10-8-2022 02:44 PM | Show all posts
kerja di sebalik belakang tadbir adalah kerja russia.  baca buku pasal putin.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 02:46 PM | Show all posts
generasi mat salleh masa kini memang sangat la pemalas berbanding atok nenek mereka...tamadun barat akan jatuh soon
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dunia berputar gitu jadi tak terkejutlah jika berlaku. Negara kita pun boleh dijajah semula jika salah pengurusan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 10-8-2022 02:59 PM
Dunia berputar gitu jadi tak terkejutlah jika berlaku. Negara kita pun boleh dijajah semula jika sal ...

Bila masa negara kita merdeka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 10-8-2022 02:46 PM
generasi mat salleh masa kini memang sangat la pemalas berbanding atok nenek mereka...tamadun barat  ...

Gen melayu pun sama gak..
Senang cite gen skrg mmg pemalas...yg dulu rajin ..perhaps dibesatkan dlm kesenangan menyebabkan subur sifat pemalas...rasa nak hempuk je yg pemalas2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga2 GBP merumdum yach, nk tuko dhuet nehh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 06:09 PM | Show all posts
silencekiller replied at 10-8-2022 09:15 AM
Apa kata UK ni p hire jaa abang rapiji kaa Nuar Berahi kaa apa ka... especially rapiji terkenal dgn  ...

last year aku kata UK akan jadi negara dunia ke 3..

NUJUM?!


Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sengaja kot tukar klasifikasi ni...

Bila jadi emerging country, gomen buleh tukar polisi and implement subsidi dan tarik pelabur...

UK ni strength dia education and financial services
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
The biggest mistake is actually brexit....

Trade disruptions tu mmg hazabedah.. nak kena buat balik/renegotiate semua trade agreements.. thousands of line items,
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm zmn kegemilangan tamadun Yunani. Sekarang Greece dah tak gemilang.


Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 10-8-2022 03:08 PM
Gen melayu pun sama gak..
Senang cite gen skrg mmg pemalas...yg dulu rajin ..perhaps dibesatkan dl ...


Yang rajin sanggup redah seberang tambak secara halal untuk buat kerja2 3D.


Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 08:52 PM | Show all posts
rasa2nyalah zmn kegemilangan UK ni start malap atau stagnant masa  thn 80an...industri2 diaorg dah mula hilang kuku...tambah dgn brexit lagi teruklah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 10:57 PM | Show all posts
adakah ini semua salah acik Lizzy? semoga heshe aman2 melahap adenochrome iya
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 10-8-2022 10:57 PM
adakah ini semua salah acik Lizzy? semoga heshe aman2 melahap adenochrome iya

Di mana sheols? Commonwealth games tak nmpk muka? Ada ke kat closing ceremony?


Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:21 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-8-2022 01:16 AM
Di mana sheols? Commonwealth games tak nmpk muka? Ada ke kat closing ceremony?

tak pasti pulak sister sebab komanwel kali ni meols betul2 terlupa nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 11-8-2022 01:21 AM
tak pasti pulak sister sebab komanwel kali ni meols betul2 terlupa nak tengok

Charles ada masa opening. Closing tak perasan bila. Tgk2 atlit dah pulang ke tanah air.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 10:16 PM GMT+8 , Processed in 0.261061 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list