CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

'Malu Dengan Bidan Nanti' - Seller Merapu Suruh Ibu Hamil Putihkan Paha Ditegur Doktor

[Copy link]
Post time 6-8-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
gelap bukan bermaksud berkerak berdaki dan putih bukan bermaksud x berdaki or bersih. kena paham bila melibatkan badan manusia ni. kulit manusia perlbagai apatah lagi kat dlm badan. asal bersih dan x berdaki tu dah cukup. apa masalahnya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 6-8-2022 10:20 AM
IPL ni boleh guna kt muka ke


Boleh utk misai, facial hair... tp i tak buat pun sbb mcm takde keperluan buang facial hair... lain la kalo nak tepek mekap sekati, kena buang facial hair nnti mekap bercapuk kata nye lah
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-8-2022 12:49 PM
Dah sarat susah skit kena suami la buatkan. Tak pun dia taktahan gatal kot, kan kalau cukur jd gat ...

Tapi ramai husband taknak atau tak persist nak menolong bila isteri kata malu, segan. Orang perempuan kan tinggi kemaluannya.. I mean.. rasa malu.

Affirmation dari suami tu penting. Kadang itu pun cara isteri "manja" dan sifat "bodoh" dia pun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 6-8-2022 10:15 AM
Kadang terfikir betul ke nurse boleh cakap mcm tu..atau sekadar nak buat content je.

I pernah dengar nurse hansuang marah exSIL i yang ckp sakit masa nak check bukaan jalan beranak dah cukup 9-10 cm ke belum...


nurse tu ckp kat sheols " oh, memantat dengan laki boleh pulak sedap, org nak check jalan komplen sakit"  

Terkejut i...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bunnyj3lly replied at 6-8-2022 01:26 PM
Tapi ramai husband taknak atau tak persist nak menolong bila isteri kata malu, segan. Orang peremp ...

Oh ada isteri yg malu ye tp iols mmg minta suami yg buatkan malah cabut bulu tiak dan ketip kuku kaki pun mmg keje beliau selama ni
Kalau dia malas or tanak buat boleh je tp hantar la bini kat bubblewaxgum ke atau mana2 salon yg ada servis buang bebulus bagai ni.
Nak bini wangi bersih cantik muluss kena laaa ada usaha skit,sama ada ko yg kena buat atau bayar je servis tu biar pihak lain buat.

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-8-2022 10:08 AM
Ketiak, poen nak putih senang je.. make sure badan tu kurus ideal BMI & sila pergi buat IPL.. bila k ...

Kawasan lipatan ni gelap sbb bulu ke atau mmg begitu?
Iols pikir sbb dia terlindung tu yg jd gelap mcm org yg ada perut berlipat2 ke apa bawah lipatan kulit tu jd gelap.
Tapi tgk ada baby la kan ada je yg lahir2 tang pepet tu lebam gelap. Dia bukan gelap berdaki tu tp warna kulit kat situ gelap sikit la.
Kalau ikut kata org tua2 sbb baby tu overdue lama dlm perut.
Btw apa fungsi bulus2 ni semua kenapa mesti tumbuh bila kita baligh, pastu satu keje plak nak kena buang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-8-2022 02:18 PM
Kawasan lipatan ni gelap sbb bulu ke atau mmg begitu?
Iols pikir sbb dia terlindung tu yg jd gela ...


Kawasan tu jadi gelap can be either sbb hormon, kulit kering daki kulit mati, or sbb gesel2 daging/ lemak, atau bekas2 akar rambut daalam tu kan jadi kelabu kan..

Bebulu tu atas kita laa nak trim ke, nak cukur ke, nak epilate ke, or nak IPL (matikan akar terus)...
Walau dah IPL, tp still kena jaga kebersihan, moisturize kawasan tu... jaga BMI...

Sebenarnya bulu2 pubis tu penting utk biakkan bacteria2 yang sihat yg jaga kesihatan vagina tu.. so kalo dah IPL, kena rajin moisturize pakai vagisan.... kena jaga kebersihan.. kena makan yoghurt utk pre/probiotic
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 03:38 PM | Show all posts
perempuan ni kena faham
kalau laki cari lain tu
maknanya cinta dah takde...

kalau cinta dah takde
jangan dipaksa, sebab cinta itu bukan paksaan
blah je la...

cuba bayang kalau orang yang korang tak suka
gila bayang kat korang
seriau...

lagi satu tanam dalam kepala tu
bila lelaki ni buat hal
itu tandanya korang layak yang lebih baik
tinggalkan je...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-8-2022 02:05 PM
Oh ada isteri yg malu ye tp iols mmg minta suami yg buatkan malah cabut bulu tiak dan ketip kuku k ...

Haha.. ya sis.. mmg ada wanita yang malu dengan somi sendiri bila dah "sober". Kalau time high tak malu sgt.. hihi.

Itu yang jadi kes nak pi check poen for pap smear pun segan campur takut. Padahal dah beranak ni ye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu la seller jenis anak didik miki mos & jibon assdog suka bebenor guna ayat2 copywriting menjatuhkan maruah orang..kalau chuollss nak tau skang yg terpaling rajin promot ayat2 sentap konon nk bagi jualan laris tu si jibon assdog..pergh semak sial dengar iklan dia kat radio..boleh terus humban radio kambus belakang rumah bak kata kaka @dudaberhias
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 6-8-2022 11:27 AM
ahahaaha...teringat ms nak bersalin anak first dulu tp i czer la. misi dtg suh husband keluar igtk ...

Kalau nak czer lagila better buang bulu ari2 cuols. Ni kalau nak bersalin ada yg bulu dasat nau bawah tu. Kalau dapat misi nakal dikatanya dah mcm rambut.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-8-2022 12:49 PM
Dah sarat susah skit kena suami la buatkan. Tak pun dia taktahan gatal kot, kan kalau cukur jd gat ...

Ckap pasal cukur tu iollss punya pengalaman la kan masa bersalin anak 2nd ni banyak jahit sampai lgi 1 inci nak ke lubang bntot pastu dktor kat labor room tegur iollss cakap dik len kali kasi somi cukurkan bawah ni ye ni akak tau awak cukur sendiri sebab x sampai belakang..kali ni bersalin anak 3rd aku cam segan nak soh somi aku cukurkan..eh x pandai la aku nak soh orang len buatkan ni..haishhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 07:11 PM | Show all posts
Macam staff pernah cerita dulu, dia tak tau kena cukur bawah tu sudahnya misi yang tolong cukurkan sebelum deliver. Tak dan nak malu sebab layankan sakit nak beranak. Macam2 hal.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
"Ketiak hitam nanti suami lari, tak takut ke?”


Ateee yang lelaki tu pun asyik la penjual produk sebut pasal perempuan...yang laki ketiak hitam, celah kangkang hitam, perut boroi.....idak pulak dia pikir...

Ni la masyarakat kita...x de pikir benda lain gamaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 6-8-2022 08:14 AM
Halikatnya memang malu jugak la kalau celah kangkang dan cik poen hitam. Nak hilangkan tu memang tak ...

Yg laki pulak elok sgt ke celah kangkang?ketiak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha!
I ols suka la bila doctor ckp "...boleh terajang je. tak diperlukan dlm kkm."

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2022 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-8-2022 01:23 PM
Boleh utk misai, facial hair... tp i tak buat pun sbb mcm takde keperluan buang facial hair... lai ...

Berapa harga benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 6-8-2022 10:15 AM
Kadang terfikir betul ke nurse boleh cakap mcm tu..atau sekadar nak buat content je.

Tu la pasal.....seolah2 nk bagi putih khas nk tunjuk kt Dr yg yg nk sambut bayi dia gamaknya....helloooo hari2 ko beranak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 7-8-2022 05:38 AM
Berapa harga benda tu

IPL machine kalo brand philips lumiere RM1700
IPL cikai made in china RM200-300

IPL kat salun bubblegum wax RM6800 untuk 2 tahun package skali arm, leg & brazillian termasuk vagina rejuvenation

So pileh sendiri yang mana suit your pocket...
IPL ni kena ada knowledge nak buat.. takley kerap, kena gap 1 bulan in between IPL, takut terbakar kulit

I sendiri amek pakej kat salun je, walau i ada beli philips lumiere jugak.. i rasa better biar professional yg buat, sbb depa ada SOP uang selamat
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-8-2022 01:26 PM
I pernah dengar nurse hansuang marah exSIL i yang ckp sakit masa nak check bukaan jalan beranak da ...

that is fact. betul la tu make love takleh compare nk cek bukaan nk beranak. beranak tu tgh bersabung nyawa. nurse tu patut masuk skolah balik. nk compare n contrast pun fail. kepada semua nurse tolong la berempati ye kepada ibu mengandung n nak beranak ni. anggap la awak ni tgh membantu org nk berjihad, awk juga dpt pahala. bukan dgn diherdik di maki atau kasar layanannya. ade je org jd x nk mengandung lg sbb treatment yg teruk from nurses tau!! haaa tanggung la dosa tu. dari kerja yg mulia ladang pahala, dah jd ladang dosa dah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.093504 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list