CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Kadar kelahiran Malaysia mencapai tahap krisis

  [Copy link]
Post time 6-8-2022 12:43 PM | Show all posts
cmf_ctrl replied at 4-8-2022 06:01 PM
adakah faktor pemakanan jadi kurang subur?? atau ubat pelik2??? atau kadar stress tinggi buat sukar  ...

Kadar stress tinggi tu memang salah satu faktor. You perasan tak, sekarang ramai  pompuan jadi andartu. Tu pun menyumbang kpd kurang kelahiran. Bukan soal tak laku, tapi soal tak ada lelaki yg sesuai bagi mereka, katanya. Org tuduh mereka terlalu memilih tapi sure lah nak pilihkan kalau bab nak hidup dgn lelaki tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 4-8-2022 02:37 PM
iollss pun nak stop dulu preggy ni..cukup dulu la termasuk yg kat dalam perut ni haa..doakn iollss s ...

Bestnyee nak dapat baby lagi. Semoga dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 6-8-2022 12:51 PM
Bestnyee nak dapat baby lagi. Semoga dipermudahkan.

Mekasih shayang..ni iollss tengah prepare tggu due je
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
HO/MO O&G yg keje kat gomen asek komplen busy tahap depress jekkk …. celah mana kekurangan. nak suruh busy sampai tak balik rumah 3 hari cam zaman dulu2 ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:30 PM | Show all posts
kalo mampu, beranakkan lebih sikit utk cover kami yg masih single
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk yg tak daftar kot.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 6-8-2022 02:52 PM
mojarean_X replied at 6-8-2022 02:30 PM
kalo mampu, beranakkan lebih sikit utk cover kami yg masih single


Jgn cakap sebegitu, ramai mereka bekeluarga pinjam wang sana sini, ada bayar ada tak, seperti satu kampung pergi sara mereka anak beranak
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 4-8-2022 03:55 PM
Da knp pengarah hospital swasta sibuk nk cerita pasal kelahiran? Dan knp suka2 nk kasi data dkt di ...

i scroll balik. lerr yg buat statement pengarah hospital swasta sendu… kat hospital swasta mmg ada je yg sendu, Dr pakar o&g mmg boleh tidur nyenyak masa on call… mmg dari dulu , kini dan selamanya… buat2 terkejut plak Dr Rafi ni. nyampah la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 6-8-2022 02:33 PM
Byk yg tak daftar kot.

yg buat stetmen ni sbnrnya tuju kat golongan educated yg mampu beranak kat hospital swasta. Dia nak kata la org keje2 (read as: yang akan beranak kat hospital swasta, kayakan geng2 dia) kadar kelahiran rendah. yg beranak free masih beranak macam biasa kan…. tak caya tanya la bidan gomen/hosp swasta/ JPN.  Selfish betul yach..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 03:15 PM | Show all posts
mungkin statistik kat hospital swasta yang nmpk kadar kelahiran sikit...hospital kerajaan ook jer
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadar kelahiran rendah juga boleh kurangkan lobai2 penunggang igama gila dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 05:59 PM | Show all posts
syamzana replied at 4-8-2022 05:47 AM
branak ramai2 kalau tak cukup makan merana anak2 tu buat ape. redha je la kalau diambang negara berp ...

kalau dapat mentua tak faham bahasa pun susah juga
kahwin masa PKP sibuk suruh menantu bersanding bulan july.
dah tau orang tu hilaang kerja. pastu kerja tak seberapa.
tinggal berapa hari lagi nak bersanding.... anak kena sembelih
dengan menantu.

padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:19 PM | Show all posts
trisnalovezul replied at 4-8-2022 03:52 PM
alhamdulillah laki malaysia yang nikah sama wanita indonesia pasti dapat anak.ada kawanku ex mantan  ...

ni friska version brape?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by surfin_net82 at 6-8-2022 06:31 PM

Kejayaan di pihak nurse gomen yg kuat perli dan selalu suruh makan perancang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 6-8-2022 07:08 AM
yg buat stetmen ni sbnrnya tuju kat golongan educated yg mampu beranak kat hospital swasta. Dia na ...

Ada betul nya. Kalo tgk yg miskin mintak bantuan kebanyakannya mcm beranak setahun sorang je. Bersusun...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 pompuan nak rasa pengalaman beranak.......roger saya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 6-8-2022 09:54 PM
Mana2 pompuan nak rasa pengalaman beranak.......roger saya

Acik batu kikir ni bidan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
surfin_net82 replied at 6-8-2022 06:30 PM
Kejayaan di pihak nurse gomen yg kuat perli dan selalu suruh makan perancang.

... dan juga porumer-kalau-miskin-jangan-beranak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang yg 3..4 ank tu dh kira ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 6-8-2022 09:56 PM
Acik batu kikir ni bidan ke?

read between the lines
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 10:00 AM GMT+8 , Processed in 0.105257 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list