CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Kadar kelahiran Malaysia mencapai tahap krisis

  [Copy link]
Post time 4-8-2022 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 4-8-2022 01:58 PM
Of course hospital umra ni menggalakkan orang beranai ramai sbb dia hospital bersalin.

Da knp pengarah hospital swasta sibuk nk cerita pasal kelahiran? Dan knp suka2 nk kasi data dkt dia? Plus, mmg doktor suka mencapub kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2022 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tahun lepas masa i ols dalam labor room menahan sakit contraction 14 jam,, macam tiap masa je dengar org beranak ,, suara baby2 nangis. siap masa nak warded pun tak shukupp katil yach ramei wanita mahu beranak masa tu. camna boleh kata kurg lak org beranak ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 4-8-2022 02:01 PM
Mungkin bila ramai akan lebih terjaga?

More citizen can be taxed?

kasi middle finger jah kat lehnat2 tu sume
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko suruh je la kayangan kawin 4 lps tu suruh bini2 diorg produce anak min 10..kalau tak capai 10 , cerai, kawin baru, ulang lagi smapai sperma laki kayangan tu lemah
B40 m40 t20 kena family planning, susah sb kais pagi mkn pagi kais ptg mkn ptg.tak de eluan gomen nk sara 7 keturunan
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
trisnalovezul replied at 4-8-2022 03:52 PM
alhamdulillah laki malaysia yang nikah sama wanita indonesia pasti dapat anak.ada kawanku ex mantan  ...

dia suruh rakyat malaysia beranak banyak2 mcm tikus sistur..ntah2 dorang sendiri anak 1@2 saja
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:08 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 4-8-2022 04:37 PM

fenomena biasa negara moden satu dunia, ratio semua bawah 2.0,
kecuali indonesia, negara asia selatan dan negara afrika.

china pun dah menurun kadar kelahiran, dgn dasar 1 anak nya dulu,
sekarang dah upgrade naik limit 3 anak,
tapi rakyat reject tak mahu beranak ramai, kos hidup tinggi.



Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 4-8-2022 03:59 PM
kasi middle finger jah kat lehnat2 tu sume

Setakat middle finger dari rakyat, flip hair sajork lahnat lahnat pemimpin serta pengubal dasar negara ...

Sebab depa semua tahu rakyat ni jiwa dan hati nya mudah dibeli dan disogok juga...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:25 PM | Show all posts
Friska replied at 4-8-2022 03:37 PM
Target saya 4 orang anak. 1 sudah lahir tinggal 3 lagi. Sekarang usia saya sudah 32 tahun, masih ada ...

hye buddy. hidup lagi kau ni ye madu jusa c minus
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2022 04:33 PM | Show all posts
kos da makin meningkat..anak ramai kang gomen nak tanggung ke,nanti salah kan kita balik
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 4-8-2022 03:37 PM
Target saya 4 orang anak. 1 sudah lahir tinggal 3 lagi. Sekarang usia saya sudah 32 tahun, masih ada ...

32 nak mengandung apa lagi? Xpenat ka nk bawak perut..nk hadap sakit beranak..nk berjaga mlm..nak bawak ank p playground
lain kali kalau nk ank ramai kawin awai..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:07 PM | Show all posts
Come on la, obvious kot living expen-sed menyebabkan orang family planning. Gaji dah tak sync dengan keperluan harian lagi nak nambah anak apenye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 4-8-2022 03:21 PM
kalau kt thread anak meninggal lemas dalam kolam tu ramai acik-acik terpaling pandai jaga anak. patu ...

Itu je ke definasi nak ramai anak..
Jgn bg anak mampos n gamble salah sorg anak jd ok.. Yih..

Org nak kualiti bukan kuantiti..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 4-8-2022 05:19 PM
Itu je ke definasi nak ramai anak..
Jgn bg anak mampos n gamble salah sorg anak jd ok.. Yih..


Dah kata nak ramaikan anak memangla tengok kuantiti uols. Lgpun acik2 terpaling claim pandai jaga anak,anak-anak diorg serba serbi terpaling la jugak tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua dah mandul semendjak kena cucuk booster
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 4-8-2022 05:30 PM

tak payah risau..pilak projek ic,rohingya,indon bapa Msia,mak indon,indon friska,trisa,12 strong bangla,ditambah 1 juta cina mainland lg..boleh dh wawasan atok capai 70 juta...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Andartu (Anak dara tua) dengan Andalusia (Anak dara lanjut usia) tak laku-laku tersenyum sinis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2022 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Blaja habis lambat kawen pon lambat. Mmg la dpt anak sikit. Umur da byk nak pregnant risiko. Skrg da la mak2 mngandung senang je dpt gdm. Adoii laa..cuba la dr2 n nurse plak ngndung reramai. Sapa nak jaga wad?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 06:01 PM | Show all posts
adakah faktor pemakanan jadi kurang subur?? atau ubat pelik2??? atau kadar stress tinggi buat sukar nak hamil???
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelahiran tinggi pun tapi membiakkan mat rempit mat lajak je apa pekdahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 07:04 PM | Show all posts
Friska replied at 4-8-2022 03:37 PM
Target saya 4 orang anak. 1 sudah lahir tinggal 3 lagi. Sekarang usia saya sudah 32 tahun, masih ada ...

ko ada lubang ke? celah mana friskis?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 10:20 AM GMT+8 , Processed in 0.107685 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list