CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4091|Reply: 44

Fashion Valet Bungkus? 'Kami Masih Di Sini'

  [Copy link]
Post time 28-7-2022 07:48 PM | Show all posts |Read mode




Kami masih di sini.


Demikian kenyataan usahawan terkenal, Vivy Yusof apabila media sosial hangat memperkatakan mengenai perhentian operasi laman e-dagang fesyen terkemuka miliknya, FashionValet (FV).


  



Sebelum ini, pengumuman penutupan tersebut mendapat perhatian ramai dan mengejutkan banyak pihak.



Kredit foto -  Buzzkini


Isu ini menjadi bualan ramai di media sosial kerana ramai mengetahui perniagaan ini diusahakan secara bersama Vivy dan suaminya Fadzarudin Shah Anuar sejak 12 tahun lalu.



Lebih-lebih lagi umum mengetahui ia turut menerima suntikan kewangan dari agensi dana kekayaan negara, Khazanah Nasional Berhad yang dimiliki penuh oleh Kementerian Kewangan Malaysia (MOF).



Kredit foto - Twitter


Kredit foto - Facebook




Menjengah ruang komen di media sosial, rata-rata tidak berpuas hati FV menggunakan dana kerajaan untuk membina empayar perniagaan yang menjual produk dengan harga yang mahal.



Setiap tahun tiada keuntungan dicatatkan tapi pasangan ini hidup mewah.



Kredit foto - Facebook



Tetapi, merujuk kenyataan terkini pemakluman bahawa FV masih beroperasi di hantaran instagramnya, Vivy turut mengumumkan membuat jualan diskaun produknya.



Kami Masih Di Sini - Fashion Valet Bungkus?





Mungkin kah ini sekadar teknik pemasaran beliau? - CARI



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2022 09:40 PM | Show all posts
takziah.........
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Statement dia menganjing, tapi acah2 molia ya
Dasar sangat. Siapa yg layan brand itik bodoh ni, mmg bodoh. Kau acah2 golongan atas lah, pakai brand ni, sedangkan owner dia haktuih kan sajok ko.
Dia Kayaraya, kau donate lagi duit kasi dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
-Aku masih di sini.-


Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 10:19 PM | Show all posts
tergelak tengok muka laki dia, kemain lg ya tak reti sebut nama sayur dlm bm
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 10:23 PM | Show all posts
Kalau founder relax jer apasal orang lain pulak gabra. Ada lah tu biz plan diaorang.
Kita tak payah nak support ada jer nanti T20 yg support. Better jangan bagi limelight langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 28-7-2022 10:19 PM
tergelak tengok muka laki dia, kemain lg ya tak reti sebut nama sayur dlm bm

What is kobis?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 10:33 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2022 10:51 PM | Show all posts

Uols sorry tertekan profile lol kdg2 tertekan profile org hermmm tp taknak lah org pikir kita ni nak busybody
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Meanwhile anak dia si Maryam awal2 dah pesan kalau Vivy kiok (sambil buat isyarat tgn kiok kat leher), dia akan ambil alih bisnes mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
We’re touched you care katanya. Orang care sebab dapat tahu korang ambik duit khazanah jota2 tapi habuk pun tarak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Satukan jerlah ngan benang fashion vallet yg ada..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 10:10 AM | Show all posts
asal2 nak katup tak jadi, sbb jadi isu hangat.ok lah kita tak jadi tutup,tapi takat jual duck dgn lilit.Like seriously.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 10:11 AM | Show all posts
tak pernah support itik ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 28-7-2022 02:19 PM
tergelak tengok muka laki dia, kemain lg ya tak reti sebut nama sayur dlm bm

Kan. Muka kobis ja pun ada hati tak kenal kobis dalam Bahasa Melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 10:47 AM | Show all posts
Itu sbb meolss tak nak bayar  cukai. Dpt surat kene cukai pon meolss whoyuss kan sajorrkkk
Tak dapt gi luar negeri ada aku kesh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah bapak mentua die pn scammer terulung katenye.
Ntah la labu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 28-7-2022 10:33 PM

Patutnye malu nk post sbb bkn nmpk bijak tp nampk bodoh
Sedangkn bangs a lain pn thu bahasa melayu

G je la yurop sane
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 02:33 PM | Show all posts
pemberhentian la wartawan oiii...  kejadahnya perhentian...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 02:38 PM | Show all posts
missyL replied at 29-7-2022 02:29 PM
Patutnye malu nk post sbb bkn nmpk bijak tp nampk bodoh
Sedangkn bangs a lain pn thu bahasa melayu ...

masalahnya dengan muka rupa pisang camtu
orang kokesen pun mesti ingat dia asylum je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 09:30 PM GMT+8 , Processed in 0.083446 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list