CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: anggeriklatifah

Agent2 dan stokis inai Nunha merungut inai tak abis dijual.Ada yg masih ada lagi 300 box tak terjual.Ramai cancel order. Post #79 Jahlop bagi AMARAN kat reseller yg merungut nnt akan ditendang keluar!

    [Copy link]
Post time 24-7-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa jual tudung pun konsep mcm ni. Kena ambil banyak2 dan setiap bulan mesti ada sales. End up kesian kat penjual lah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
scarflicious replied at 24-7-2022 01:27 AM
Masa jual tudung pun konsep mcm ni. Kena ambil banyak2 dan setiap bulan mesti ada sales. End up kesi ...

.
Org tamak selalu rugi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:34 AM | Show all posts
Pak.dolla replied at 24-7-2022 09:17 AM
.
Agent² dia suka kot dh kena bahan xda adab...masih ada yg setia tu...takut derhaka ka?


Derhaka segala nya. Derhaka banchuhan air. Derhaka measurement. Tak ikut pantang larang.
kenape? kerana Derhaka

Kata Jah bungkosan pak gad kutilopak





Menjak jadi isteri ostad jadi jadian .... Senang2 je Si Bungkosan Menderhakan orang



Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sr10 replied at 24-7-2022 01:23 AM
Bancuh minum je la, kot hilang benak tu

Dalam keadaan ekonomi sekarang ni apa pekdahnya pun tak t ...

.
Benak² tu semua yg aku dpt tau ramai yg jenis, kais pagi makan pagi...kais petang mkn petang...

Mcm sherot tu penerima brim kan? Ada lg sekor yg suka mkn maggi dlm besen tu...ramai lagi yg miskin...

Sbb tu depa berlelah nk jual produk lembaga...dah benak mulut puaka niang rapik siapa nk beli?

Benak jd agen...benak jgk tukang beli..cuba benak² tu bukan kaki fitnah atau bukan kaki menghina dan bukan kaki gaduh ...mungkin peminat seteru pun sudi nak beli barang² korang...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 24-7-2022 01:34 AM
Derhaka segala nya. Derhaka banchuhan air. Derhaka measurement. Tak ikut pantang larang.
kenape? ...

.

Derhaka pd yinai tak berdosakan bg mat....tp mcm mana kalau derhaka pd bapa kandung sendiri?

Salah satu rezeki tak berkat dan selalu bermasalah sebab derhaka pada ibu dan bapa dan memutuskan silaturahim dgn bapa, adik-beradik dan sedara mara kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 23-7-2022 12:11 PM
Founder ckp , agen semua jgn nak merempan kat media sosial. Dia tak teragak-agak menghilangkan dari  ...

Kaudu sungguh hati Jahlop ni ya.
Video2 dia semua dok persalahkan org lain sesaja, nama kata dia nk merendah diri or minta maaf mmg tak la
Inai hauk tak menjadi, dituduh pembeli derhaka
Dikatanya founders lain nk menjatuhkan
Agents, stokist tak puashati, diugut cara gini.

Jaga2 Jah, jgn smpai kena panah petir
Ramai org yg teraniaya disebabkan nko..tidak sekarang mungkin esok lusa ada doa2 mereka ini dimakbulkan.
Cepat or lambat kifarah tu tetap ada.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
puanserama replied at 24-7-2022 12:59 AM
Ni apa ni masalah dalaman pun xleh handle sendiri ke, kena canang jugak kat medsos.. bodohnya.. da ...

Yang lawak tu dia bagi amaran pada agent jgn merempan kat media sosial, kalau tak dia tak teragak-agak hilangkan depa, tapi dia sendiri merempan kat media sosial. Patut bagi amaran & setel dlm group jer lah.
Ni , founder sendiri yg basuh baju kotor ....kita makan kopok lekor..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang bodoh adalah stockist and agent…cukuplah jadi agent artis-artis. Lebih baik jual benda lain. Bila lah business model macam ni nak stop kat malaysia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 24-7-2022 09:20 AM
Diorang memang keluarkan duit untuk simpan stock ni ke??? Demmm

Memang gitulah kekdah founder pun.. Sebab tu stok dekat hq licinn. Walhal stok ada pada agen yg perlu commit amik sekian2 quantity pd total harga tertentu.. haa x heranlah founder jd kya raya juta2 terus
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 24-7-2022 09:47 AM
Kaudu sungguh hati Jahlop ni ya.
Video2 dia semua dok persalahkan org lain sesaja, nama kata dia n ...

Kan dia cakap, dia dah buat(hilangkan) pada agent tudung, susu & bisnes lain, maksudnya, tak boleh komplen...kena jadi benak angguk jer
Nak dengar yg elok jer, bila ada yg bersuara, bukan nak perbaiki, tapi terus tendang. Tak fikir dia org dah kluar modal nak menjual brg dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:59 AM | Show all posts
Edited by MatDeghem at 24-7-2022 10:03 AM
Pak.dolla replied at 24-7-2022 09:46 AM
.

Derhaka pd yinai tak berdosakan bg mat....tp mcm mana kalau derhaka pd bapa kandung sendiri?
















This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 23-7-2022 11:10 PM
Pelik betul masih ramai lagi sokong produk rega yahudi..inai rani kat mydin rm3 je

Maluu lah nk msuk mydin beli inai nk bayar kt cashier pastu nk up kt ig lg zoom in jari jemari xkn nk letak hashtag mydin je… gtuuuu

Hidup ni sbb nk dpt validation dr public yg x cara pn psl kita tu yg pakai inai pn nk kena tnjuk kotak lawa bleh tag brand owner gtuuu…
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:00 AM | Show all posts
Wahhh, tu hari sound2 competitor nak kantoikan content inai, skg sound kat agen2 sendiri suruh diam, mcm boss mafia jahh skg.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 24-7-2022 09:48 AM
Yang lawak tu dia bagi amaran pada agent jgn merempan kat media sosial, kalau tak dia tak teragak- ...

Entah.. bos gila
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 24-7-2022 09:47 AM
Kaudu sungguh hati Jahlop ni ya.
Video2 dia semua dok persalahkan org lain sesaja, nama kata dia n ...

Dh dpt dh tu balasan nya tp buat2 xtau
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:13 AM | Show all posts
iols meniaga sekadar utk suka2 sb minat, dan pengalaman iols sekadar jd dropship boleh la xnk ambik risiko pegang stok. biarlah untung kecik pun, iols x nak ambik risiko rugi. matilanak kena kecam "bila melayu nak maju kalau semua org mcm you"

btw secara jujur. inai ni c berapa cantik pun iols tgk kat jari si pemakai. mcm kaler gelap gtu..

bila retis jual je semua viral semuaaaaaank jd agent stokis......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 24-7-2022 09:59 AM

Buruknya gmbo jah pregnant..terkangkang camtu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:17 AM | Show all posts
Nak cari gambar ini.....




terjumpa gambar ini.....




Ini agak2 kerana DERHAKA atau kerana  sherot dan pak gad kutilopak





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling jahat skali si miki mouse tu. Ko ajar founder2 jahat ni utk aniaya org. Semoga ko dgn founder2 yg aniaya agen2 ni melingkup sama. Dasar rider. Yg agen2 benak tak sedar diri tu padan dgn muka ko.mmg sesuai muka ko kena cmtu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:23 AM | Show all posts
scarflicious replied at 24-7-2022 09:27 AM
Masa jual tudung pun konsep mcm ni. Kena ambil banyak2 dan setiap bulan mesti ada sales. End up kesi ...

Ya. Kene amik jumlah yang ditetapkan pastu warna takleh pilih2.

Dpt warna merah cili UMNO tu sape nk beli. Kene achieve sales if not kene terminate.

Gitu Jahudi meniaga. Jah kalu berani try buat mcm Khairul Aming. Takde ejen. Niaga purely kt shopee.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 11:03 AM GMT+8 , Processed in 0.251011 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list