CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
 Author| Post time 27-7-2022 09:30 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 27-7-2022 09:33 PM

Nak tahu mudaratnya sesuatu mende tak perlu jadi ahli makmal haih.

Tengok impak mende tu ke atas badan yg dah ambilnya pun dah boleh sedar ia bahaya atau tidak ....

kalau sorang mati kerananya tapi yg lain tak mati lagi ,

itu tunjukkan yg lain tu pun belum tentu selamat lah kannn kerana di masa depan boleh je yg lain tu pun mati gakk .

Itu simple logik tuuu pun dah boleh nampak buruk ke idak sesatu mende .

Kenapa nak tunggu semua mati baru nak sedar plakkk kan kan kan . Sorang nyawa pun tetap berharga tak terkira menurut Islam .



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 27-7-2022 09:30 PM
Nak tahu mudaratnya sesuatu mende tak perlu jadi ahli makmal haih.

Tengok impak mende tu ke atas ba ...

Biarlah mati ramai2 pun. Minyak masak packet berebut, MCD kena beli M size, Large takde, resource bumi tak cukup, so we need Depop.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial kj.lps bapak aku booster penyakit x sangka trigger dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 09:59 PM | Show all posts
slavehunter replied at 27-7-2022 09:51 PM
Biarlah mati ramai2 pun. Minyak masak packet berebut, MCD kena beli M size, Large takde, resource  ...

habis tu dah pekedai semua mati kerana SADS, sapa nak jual benda tu kat kau nanti ?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 10:00 PM | Show all posts
aemon replied at 27-7-2022 09:57 PM
Sial kj.lps bapak aku booster penyakit x sangka trigger dia.

apa symptom yg bapak kau alami ?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 10:54 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 27-7-2022 10:58 PM

Nabi dah bagi tahu yg dah nak dekat kiamat akan muncul mati mengejut, the fact that Nabi perlu beritahu camtu tunjukkan ia sesuatu yg amat luarbiasa, bukan sedikit bilangannya dan berlaku worldwide lah. Ia bukan kes sekali sekala mati sakit jantung yg manusia lalui zaman berzaman hokay .

SADS akan dialami oleh berpuluh juta yg telah fully vaccinated tuuu, bukan skali skala berlaku kerana lagi manyak dos booster dlm badan lagi ramai jumlah yg dah di vaksin bakal mati serentak jadinya , hingga sampai ketika dimana ribuan bakal simply drop dead all at once...

So ia menepati hadis bawah ni lah .






أن من أمارات الساعة أن يظهر موت الفجأة
رواه الطبراني في الصغير والأوسط وحسنه الألبلني في صحيح الجامع (5775)
Dari Anas, bahawa Nabi saw bersabda,” Di antara tanda-tanda dekatnya Kiamat ialah munculnya fenomena mati mengejut”. HR Tabrani, disahihkan oleh al-Albani, sahihul Jaami’, no 5775


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 11:04 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 27-7-2022 11:05 PM
slavehunter replied at 27-7-2022 09:51 PM
Biarlah mati ramai2 pun. Minyak masak packet berebut, MCD kena beli M size, Large takde, resource  ...

so , apabila semua ofis nak di fully vaccinated, semua kedai nak di fully vaccinated , habis kena SADS nanti , org yg masih hidup waktu tu nak survive camne tak dakkedai makna tak dak brg keperluan yg boleh di beli, tak dak ofis bermakna tak dak servis yg boleh di tawarkan ? So najis tak berangkut, air paip tarak, letrik tarak , kedai2 tutup ....


Penduduk biasa dunia bukannya duit berlambak mcm globalist the great reset tuu , so how to survive nanti apabila yg tinggal sedikit je manusia waktu tu? Jeng jeng jeng ..soalan cepumas ler tu.

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 27-7-2022 09:59 PM
habis tu dah pekedai semua mati kerana SADS, sapa nak jual benda tu kat kau nanti ?

Kiamat ler, takde jual beli. Duk dalam Syurga time tu. Aminnn.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-7-2022 12:03 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 28-7-2022 12:26 AM
slavehunter replied at 27-7-2022 11:24 PM
Kiamat ler, takde jual beli. Duk dalam Syurga time tu. Aminnn.

mastermind the great reset plan utk hapuskan seluruh generasi manusia2 yg depa tak perlukan dan depa anggap menyemak dunia ....
tu yg bad$hit nak di beri pada yg tua hingga ke bayi kekdahnya diseluruh dunia agar terhapus seluruh generasi tak tinggal sorang pungg lah haih....

lalu apabila semua ofis dan kedai serta tempat tinggal tak berpenghuni kerana pakat2 mati kerana SADS, mastermind the great reset nak simply take over the whole world lah tanpa tentangan sesiapa .....

dan tentunya yg tinggal pun di kalangan yg cucuk dan tak cucuk bad$hit kalau tak mati dlm accident di hentam pemandu2 yg alami SADS lah kann, amat2 sedikit jumlahnya lahhh ,  tak leh nak survive sebab dah tarak mende waktu tu jadinya yg dapat di beli langsung....


Itu yg diplan oleh mastermind the great reset lah kan kan kan

Tapi cuba fikir secara logik,

1.....apabila dah mati kerana SADS hingga tak berpenghuni jadinya amat manyak tempat di seluruh dunia, bermakna tak perlu beli lah utk dapat brg keperluan, simply masuk ambik je lah sebab dah tiada pemiliknya lagi dah , tak di namakan curi kalau dah pemilik pun tak wujud dahh

2.... disebabkan tamak haloba tak terkira , mastermind the great reset secara tak sedar telah memusnahkan sistem pemerintahan jahiliah yg wujud di dunia nih termasuk kapitalist, komunist , demokrasi etc apabila dibunuhnya penduduk2 dunia yg jadi pengikut sistem pemerintahan2 tuuu .

3... waktu ketika mastermind the great reset yg sedikit je jumlahnya tuuu merasakan depa dah menang,
yakni ketika kezalimann menyeluruh dah berjaya disempurnakan dgn kematian berjuta2 manusia hingga lengang dunia di buatnya ,

waktu tuuu lah Allah munculkan imam mahdi yg dengan mudah dapat binasakan global elit yg dah tinggal sedikit je tuuu,

lalu semua harta di dunia yg memang dah tiada pemiliknya tu bakal di bahagikan oleh imam mahdi pada penduduk2 yg tinggal waktu tu lah dgn penuh keadilan dan kesaksamaan ....

dan Allah akan limpah ruahkan bumi nih ketika pemerintahannya tu yg lebih kurang berlangsung 9 tahun. So betul lah kau kata akan wujud syurga tapi ia kat dunia, harta melimpah ruah ditangani oleh seorang pemimpin yg , beriman , bijaksana dan adil seadilnya tapi cumanya bumi tak kiamat lagi je waktu tu lah

Bertepatan dgn hadis ni ler.



Telah bersabda rasulullah
: "Sungguh, bumi ini akan dipenuhi oleh kezhaliman dan kesemena-menaan, dan apabila kezhaliman serta kesemena-menaan itu telah penuh, maka Allah akan mengutus seorang laki-laki yang berasal dari umatku, namanya seperti namaku, dan nama bapaknya seperti nama bapakku (Muhammad bin Abdullah)
.Maka ia akan memenuhi bumi dengan keadilan dan kemakmuran, sebagaimana ia (bumi) telah dipenuhi sebelum itu oleh kezhaliman dan kesemena-menaan. Di waktu itu langit tidak akan menahan setetes pun dari tetesan airnya, dan bumi pun tidak akan menahan sedikit pun dari tanaman-tanamannya. Maka ia akan hidup bersama kamu selama 7 tahun, atau 8 tahun, atau 9 tahun. (HR. Thabrani)




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 12:21 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 28-7-2022 12:22 AM

Segala maknenek penipuan sedahsyat2 nyaaaa yg dirancang oleh global elit the great reset takkan menyebabkan depa dapat kuasai dunia maa, kerana Allah dah berjanji they will not win kerana dunia ni Allah yg punya bukannya depa punya!

surah al-Imran ayat 54
ALLAH berfirman dalam al-Quran “Dan Mereka Merancang(tipu daya),Allah juga merancang(membalas tipu daya),Dan ALLAH sebaik-baik Perancang(membalas tipu daya)”

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 12:53 AM | Show all posts
So don't lose hope  , yg masih survive sekarang di kalangan yg dah di cucuk dan yg tak dicucuk, sesekali jgn pi serah lengan , sebaliknya taubat nasuha dan tingkatkan amal ibadah agar jiwa jadi kuat utk berdepan dgn kegetiran hidup nanti tuh .... dgn pertolongan Allah sajalah yg sukar jadi mudah so ingat Allah dgn seikhlasnya selalu agar Allah angkat segala kesukaran ittew .  



Sabda Nabi s.a.w.:
"Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah s.w.t akan
menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka."
(Riwayat Ahmad,Abu Daud, an-Nasa'i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas r.a.)










Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 01:05 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 28-7-2022 01:18 PM

Ini media statement yg di buat hospital2 yg 4 doktor meninggal tu...

Cuba tengok cara pihak hospital2 beri penjelasan , depa kata depa very much aware yg ramai pihak link kan kematian2 tu pada bad$hit kerana doktor2 tu mati lepas baru je di beri bad$hit. Tapi dgn melulu depa labelkannya sebagai gosip semata2 .

lalu apa yg depa buat utk quash "gosip" tu ? Depa simply deny deny deny ia ada kaitan dgn bad$hit LANGSUNG tanpa beri tahu cause of death 4 doktor tu yg sebenarnya pun .

Doktor Lorne segall je obituary habaq jelas yg dia sakit kanser dah setahun ...tapi yg 3 lagi doktor tuuu depa krik krik krik , tapi depa gak explain kesemua doktor2 tuh gemilang terbilang dalam kerjaya, makna sihat dan kuat gedang, bukannya jenih pesakit kronik ke hapa lah hingga boleh menjejaskan prestassi kerja

So soalan cepumas :

Macam mana pihak hospital2 tu investigate kematian2 mendadak berturut2 4 doktor lepas di bad$hit tu kerana side effect bad$hit ke idak ? Cara yg depa guna utk find out the link tu wujud ke idak camna ?
Bukankah itu yg depa patut explain pada umum to quash the "gosip" instead of just deny deny deny mcm org bodoh?

Kalau baru lepas di bad$hit punggg boleh di simply deny membabi buta je mcm tu tanpa alasan kukuh di provide , inikan plakkk yg dah lama di Bad$hit, lagi lagii  lahh tak diambik peduli langsung jawabnyaaa.

So dari attitude yg ditunjukkkan oleh pihak hospital2 terkemuka tuh , yg hanya merupakan tukang jilat pembuat bad$hit , hingga sanggup mengabaikan kepentingan waris2 doktor2 terbilang iiteww , dah jelas bila masa pung akan dinafikan je kewujudan AEFI seolah2 bad$hit air maksum yg tiada CACATCELA langsung !


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://torontosun.com/news/loca ... eny-vaccine-related
WARMINGTON: Hospitals confirm deaths of four physicians but deny vaccine-related

Author of the article:
Joe Warmington
Publishing date:
Jul 27, 2022  •  8 hours ago  •  3 minute read  •  [size=0.8125]117 Comments


Clockwise: Dr. Lorne Segall, Dr. Jakub Sawicki, Dr. Paul Hannam and Dr. Stephen McKenzie. PHOTO BY SUPPLIED /TORONTO SUNArticle content
Attempting to quash social media gossip and speculation, two GTA hospitals have confirmed the deaths of four staff doctors during one week in July but deny any connection to COVID-19 vaccinations.
Three of the doctors were from Mississauga’s Trillium Health Partners and one was from North York General Hospital.

“It is with deep sadness that Trillium Health Partners mourns the loss of three of our physicians who recently passed away,” said a statement from Trillium sent to the Toronto Sun on Wednesday. “Dr. Jakub Sawicki, Dr. Stephen McKenzie and Dr. Lorne Segall were trusted colleagues who were committed to caring for their patients and community.”

Trillium added: “The rumour circulating on social media” that these deaths could be linked to a recent administration of the COVID-19 vaccine “is simply not true.”

The Toronto Sun also received an email from North York General Hospital saying, “we have also received questions about the passing of our Chief of Emergency Medicine recently and wanted to reach out proactively with a short statement in case you have heard online rumours about this as well.”
In that statement it says “North York General Hospital can confirm that the tragic death of Dr. Paul Hannam was not related to COVID-19 or vaccinations of any kind.”

What is agreed upon is that all four doctors were tops in their fields and much-loved and respected.

An obituary for Dr. Segall said “with tremendous grief, we announce the loss of Lorne Segall who passed away July 17, 2022 in his 49th year after a ridiculously unfair and hard fought year-long battle with advanced lung cancer. Adored husband and heart of Trina Liew for 22 beautiful years, he was the doting and proud father to his three children Jake (16), Jessica (14), and Robin (9).”

The obit said, “his second devotion was to his work as an Otolaryngologist at Credit Valley Hospital” in which “Lorne was an intelligent clinician and a talented surgeon” who was “dedicated to his practice and to helping patients.”
With “great sadness” in hearing “the news of Dr. Jakub Sawicki’s passing,” Trillium added, “Dr. Sawicki completed his training at the Credit Valley Family Medicine Teaching Unit in 2013 and has been a member of the Surgical Assisting team at Trillium Health Partners since 2014” and “Dr. Sawicki continued to be involved in teaching family medicine residents at THP” where he “developed a passion for pain medicine and went on to conduct research in this area.”

Trillium called Sawicki a “kind and pleasant person, and he will always be remembered for having a smile on his face. He was an excellent physician, and his patients would open up to his warmth and positivity. Our thoughts and deepest condolences are with his wife and son.”









Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 01:22 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 28-7-2022 01:23 PM

4 top doktor mati berturut2 lepas dicucuk ...... pihak hospital buat statement utk just deny deny deny any kaitan dgn bad$hit tanpa penjelasan kukuh whatsoever.....tak fishy kaaa ? ....hanya cipel tahap gaban super duper tolol je yg akan terima bulat2 situasi tu tanpa persoalkannya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 01:40 PM | Show all posts
Lagi kes SADS membabitkan kemalangan ngeri baru berlaku, click link nih utk bacanya  https://b.cari.com.my/forum.php? ... 5104&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 28-7-2022 12:03 AM
mastermind the great reset plan utk hapuskan seluruh generasi manusia2 yg depa tak perlukan dan dep ...

InshaAllah moga kita semua sentiasa dalam Rahmat Allah swt . Aminnn.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 28-7-2022 01:22 PM
4 top doktor mati berturut2 lepas dicucuk ...... pihak hospital buat statement utk just deny deny de ...

Ofcoz fishy. But see nothing, hear nothing.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-7-2022 12:06 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 29-7-2022 12:11 PM
slavehunter replied at 28-7-2022 09:46 PM
Ofcoz fishy. But see nothing, hear nothing.

Bukan stakat nyawa berpuluh2 jutaan manusia nak di bunuh guna bioweapon tapi pendapatan depa dan apa saja yg depa miliki yg dibeli secara hutang loan riba akan di bangkrap kan hingga tahap sehelai sepinggang lah haih......

Dgn cara camna ?
Fed reserve menaikkan interest rate dah 3 kali berturut2 dlm masa 2 bulan ........ bulan mei 0.25 , awal julai another 0.25, kelmarin another 0.75...

dan OPR akan naik lagi di masa terdekat di kemudian hari plakkk hingga ke tahun depan yg bermakna jumlah pinjaman kesemua negara2 di dunia jadi makin tinggi ler mencanak2,

apabila BNM naikkan gak OPR so jumlah yg bakal jadi bangkrap sebab tak mampu bayar nanti lagi tinggi lah di buatnya....

termasuk lah jugak para peniaga yg dah ambik loan conventional pasti akan menaikkan harga barang jualannya berkali2 lah apabila bulan2 terpaksa bayar loan tinggi kaw kaw setiap kali OPR naik camtu...bersedia utk hrg brg tinggi tahap gaban sana sini ler.
Yg kais pagi mkn pagi pasti akan terjejas kaw kaw lah .


Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 29-7-2022 12:06 PM
Bukan stakat nyawa berpuluh2 jutaan manusia nak di bunuh guna bioweapon tapi pendapatan depa dan ap ...

Next bakalan bankrupt is Pakistan.
And katanye, Nepal dan Bhutan too.

Cambodia,Malaysia,Bangladesh in the making by dark force.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2022 03:23 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 29-7-2022 03:50 PM
slavehunter replied at 29-7-2022 12:18 PM
Next bakalan bankrupt is Pakistan.
And katanye, Nepal dan Bhutan too.

Tuhan dah berjanji yg Dia akan tolong dgn memakbulkan doa, angkat kesusahan dan kurniakan rezeki dgn mudah ya amat , tapi perlu taubat nasuha terlebih dulu lah

tapi manyak bebenor yg dok pi hulur lengan tu terlibat dengan pinjaman beriba yg merupakan dosa amat2 besar hingga lebih besar dari dosa ramai penzina kekdahnya ,

عَنْ عَبْدِ الله بْنِ حَنْظَلَة غَسِيلُ المَلاَئِكةِ قَالَ : قَالَ رَسُولُ الله ِدرْهَمُ رِبَا يَأْكُلُهُ الرَّجُلُ وَهُوَ يَعْلَمُ أَشَدُّ مِنْ سِتٍّ وَثَلاَثِيْنَ زَنِيَّة - رواه أحمد
Dari Abdullah bin Hanzhalah ghasilul malaikah berkata bahwa Rasulullah SAW bersabda,"Satu dirham uang riba yang dimakan oleh seseorang dalam keadaan sadar, jauh lebih dahsyat dari pada 36 wanita pezina. (HR. Ahmad)

jadi kalau taubat pungg cuma kat tikar sembahyang je lepas tu continue bayar hutang riba terus2an, yg bermaknaa continue buat dosa besar berterusan

itu bukannya taubat nasuha lah, no wonder depa rasa tak boleh hidup kalau tak fully vaccinated kerana hilang kerja bermakna hilang segala harta bernilai tinggi ler jadinya di sita bank kelak . Depa jadi putus asa dari rahmat Allah ler tu.

But in the end , depa bakal hilang jugak apa yg di beli secara loan riba, di rampas oleh the dark force great reset dlm keadaan nyawa depa pungg turut melayang kerana SADS . So jadi rugi dunia akhirat trus

Sebab tu sementara nyawa masih ada di kandung badan , perlu cepat2 kluar dari segala hutang beriba  agat taubat nasuha diterima Allah , perlu guna duit yg sepatutnya di bayar monthly interest pada bank tu utk buat preparation berdepan saat getir di kemudian hari .

Sabda Nabi s.a.w.:
"Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah s.w.t akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka." (Riwayat Ahmad,Abu Daud, an-Nasa'i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas r.a.)




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2022 03:32 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 29-7-2022 03:53 PM

Dalam Quran, dah Tuhan pesan kat manusiaa utk buat preparation ketika senang 7 tahun agar mampu berdepan dgn kegetiran hidup 7 tahun mendatang melalui kisah Nabi Yusof tu lah

yg bermakna org2 Islam yg ikut patuh ajaran Al Quran nescaya disekat dark force selama 7 tahun pun mampu bertahan haihhh sebab sentiasa bersedia berjimat dan menyimpan bersedekah seumur hidup kerana Allah ,

so hidupnya dlm keadaan di redhai di tambahi rezeki di mudahkan urusan dimakbulkan doa oleh Allah lalu mana mungkin nak serah lengan bila masa pungg pada dark force itteww

“Bentengi hartamu dengan zakat, ubati penyakitmu dengan sedekah, dan hadapi ujianmu dengan doa.”
Hadis Riwayat Thabrani
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.225723 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list