CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
 Author| Post time 26-7-2022 12:50 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:54 AM

Kemalangan ngeri gak nih pun sebab kereta hilang kawalan berlanggar dgn 3 kenderaan lain lalu boleh mendarat atas bumbung rumah lah plak, pemandunya tu mati tapi yg 3 kenderaan lain cuma cedera ringan je , aku rasa rumah nih mesti lebih rendah dari jalanraya tu.  
Boleh Phobia laa tuan rumah jadinya memikirkan mayat atas bumbung rumah Sesapa yg rumahnya terletak depan jalanraya yg sibuk dgn kenderaan lalu lalang ibarat boovy trap lah haih, better pindah je lah sebelum lori rodong rumah kelak .



Jun 16 2022

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
https://www.nst.com.my/news/nati ... es-lands-house-roof

Man dies after car crashes, lands on house roof

By Melvin Joni - June 16, 2022 @ 11:44am


SERIAN: A man in his 50s died on the spot after his car crashed and landed on the roof of a house in a three-vehicle accident along Batu 29, Jalan Kuching-Serian this morning.
Apart from the victim's Toyota Innova, the incident, which took place at 6.55am, also involved a Perodua Kancil and a motorcycle.
Bilong Usat, Serian Fire and Rescue Station's operations commander, said the victim, who was alone in the car, was found dead and still pinned to the driver's seat when the medical team arrived.
"The Serian fire and rescue team helped remove the victim from the vehicle and handed the body over to the police for further action,' he said.
The three other victims, he said, sustained minor injuries. They received first aid from the Serian Emergency Medical Rescue Services (EMRS) personnel before being sent to the Serian Hospital for further treatment.









Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-7-2022 12:56 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 01:00 AM

So far yg aku paste dah 10 kemalangan ngeri kaw kaw membabitkan kematian dahsyat2 wooooo dalam jangkamasa lebih kurang 2 bulan antara satu sama lain yg kesemuanya kenderaan hilang kawalan rodong kenderaan lain maaa. Yg nak claim nih kejadian normal elok pi check mental.
Lagi mau kata bad$hit selamat kaaa




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 01:35 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 01:37 AM
slavehunter replied at 25-7-2022 10:40 AM
Yang kat Melaka tu, kena sawan pg langgar semua kereta kat depan dia. Tu pun naya orang juga.
Kal ...

letih terlampau , sakit kepala , pening ...3 simptom kapilari blood clot nih amat bahaya bagi para pemandu lori yg selalu buat perjalanan jauh atas highway maa,

ia boleh menyebabkan depa hilang fokus lalu hilang kawalan jadinya hingga boleh senang2 rodong kenderaan lain lah ,

walau depa tak mati akibat SADS tapi side effect ba$hit yg depa suffer tu dah cukup utk buat kenderaan lain yg di rodong treler dan lori depa lah mati ramai2 plk.

Aku simpati nasib keta2 yg ulangalik gi kerja day in day out di jlnraya yg banyak treler dan lori muatan berat , boleh phobia jadinya.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 01:41 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 01:43 AM

kes covid boleh plak announce jumlah berapa banyak tak henti2 tiap hari , kemalangan ngeri yg dok berlaku seluruh malaysia lani tarak menteri mana pungg peduli nak announce jumlahnya berapa banyak. Nampak sgt they don't care to find out the real cause .

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 10:31 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 10:44 AM

Lagi kemalangan ngeri bulan ni akibat SADS yg membabitkan manyak moto sekaligus, 17 julai 2022

Kes mat rempit yg sedang race ramai2 mati di penang pada 17 julai memang pelik, pertama sebab selama berpuluh2 tahun memang jalanraya penang tu kalau tengah2 mlm terutama during weekend memanjang je ada mat rempit yg dok racing tapi tak pernah berlaku accident mcm tu pungg..... tup tup di ketika makin ramai yg suffer SADS tu lah berlakunya.

Tengok video bawah ni ..... moto yg mula2 sekali nak crash tu tetiba saja melencong dgn kelajuan tinggi dari laluannya tanpa wujud kawalan brek atau handle moto tu oleh yg bawak moto tu langsung , seolah2 dia dah longlai baru moto melencong tanpa kawalan at high speed jadinya .

Setelah moto2 dan kereta2 pun banyak yg berhenti utk tengok crash tu dari dekat , masih ada lagi moto yg merempuh depa ni plak walau terang benderang area tu di penuhi cahaya kereta dan moto yg membentuk halangan besar di seluruh jalanraya kat situ ,
seolah2 yg merempuh tu tak aware keriuhan perkumpulan kereta2 dan moto2 yg membentuk halangan amat besar yg bercahaya terang di tengah jalanraya tu ....how come ?

Adakah lebih dari dua org yg dok race tu suffer SADS ketika tu hingga apa yg didepannya tak mampu dia nampak dari jauh utk elak atau at least try perlahankan moto langsung jadinya ?  


https://youtu.be/kRiP_l-9SrA












Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 10:58 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 11:34 AM

dalam bulan ni jugak lah berlakunyaaa lori rempuh 11 kenderaan di tambak johor...

si pemandunya seolah2 tetiba je jadi tak mampu kawal stress yg terlampau2 yg sedang dialaminya lalu dia jadikan kereta2 di depannya tu sebagai punching bag.....

tak pernah2 berlaku lori bertindak gitu selama ni kat tambak johor .

Tapi yg aku perasan adalah ramai para pekedai yg telah di bak$hit berdos2 senang dan mudah meledak kemarahan

tetiba je nak marah customer walau perkara remeh temeh yg selama ni depa boleh tolerate

tuptup lepas wujud bad$hit dalam badan menyebabkan terjejas daya tolerasi jadinya dalam diri depa hingga sket sket nak marah....yg memperlihatkan stress tolerance merudum teruk ....
adakah ini turut merupakan simptom kapilari blood clot ?...

Ye laaa apabila the end result adalah stroke yg membawa kepada SADS sudah tentu telah berlaku stress terlampau2 pada badan yg turut boleh menjejaskan emosi terlebih dulu for how long who knows kan kan kan


7 Julai 2022

https://youtu.be/dccE1eBAl80








Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-7-2022 10:58 AM
dalam bulan ni jugak lah berlakunyaaa lori rempuh 11 kenderaan di tambak johor...

si pemandunya seo ...

Memang pun bulan June,July ni banyak accident sekala besar sekala casualties beramai juga, aka genap setahun, jalan biasa, jalan highway,motor,lori kereta semua.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 11:24 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 11:27 AM
slavehunter replied at 26-7-2022 11:18 AM
Memang pun bulan June,July ni banyak accident sekala besar sekala casualties beramai juga, aka gen ...

yg ni lagi nak tergelak kejadian stress tolerance level merudum tahap zerooooo yg dialami wanita plakkk tu di depan org ramai bulan ni..... hanya kerana scratch sket kat keta dia je lalu dia mengamuk hingga nak jadi superwoman tahan keta dari bergerak dgn badan dia


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2022 11:28 AM | Show all posts
bila nak PRU shj memang bersepah sepah berita palsu...dosa pun banyak...pintu neraka terbuka luas...kecuali org sudah kapir..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 11:32 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 11:39 AM
Simunggu replied at 26-7-2022 11:28 AM
bila nak PRU shj memang bersepah sepah berita palsu...dosa pun banyak...pintu neraka terbuka luas... ...

pada kau peningkatan mendadak2 kemalangan ngeri yg berlaku rapat2 jarak masanya tu semua cerita palsu yg ada kaitan dgn PRU kaaa ? Apa kena mengena PRU dgn kemalangan ngeri tu semua plak ? PRU diumumkan pun idakkk lagi , kuang3

Buat apa pak mail nak buat PRU kalau dia boleh guna akta darurat je ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 26-7-2022 11:28 AM
bila nak PRU shj memang bersepah sepah berita palsu...dosa pun banyak...pintu neraka terbuka luas... ...

SJR banyak kat jalan bini tak dapat masuk Mall salah PRU ker salah Antivax?

Tu pun masuk neraka juga,menuduh orang yang tak bersalah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-7-2022 11:24 AM
yg ni lagi nak tergelak kejadian stress tolerance level merudum tahap zerooooo yg dialami wanita pl ...

Aha. Yang kiasu Karen ni memang kelakar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:45 AM | Show all posts
blastoff replied at 24-7-2022 03:51 AM
Menurut doktor dlm video nih,

yg dok mati mengejut lepas covid jab adalah kerana darah beku yg ama ...

Doktor2 dari luar ni lagi berani bersuara daripada doktor melesia, doktor sini siap belakon skali dgn anak2 kejay konon cucuk vaksin. naseb anak sis yg kecik tk vaksin lgi, kalau tak nnt jd lagi senang sakit. dh terbalik plak yg vaksin senang demam yg tk vaksin relex ja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 11:48 AM | Show all posts
slavehunter replied at 26-7-2022 11:40 AM
SJR banyak kat jalan bini tak dapat masuk Mall salah PRU ker salah Antivax?

Tu pun masuk nerak ...

Dalam keadaan aset2 petronas luar negara yg diancam lanun sulu tu,
dgn peningkatan hutang negara akibat kenaikan interest rate oleh fed reserve lagi dan lagi hingga tahun depan tak henti2,

dlm keadaan ekonomi dunia termasuk malaysia meleset teruk dgn terjejas mcm2 supply chain brg2 keperluan akibat dari policy zero covid oleh negara china yg merupakan kuasa ekonomi kedua terbesar dunia yg lani dlm krisis ekonomi teruk tu ....

tuptup pak mail kalut nak buat PRU agar puak pembangkang boleh jadikan isu tu semua utk salahkan dia? Aku tak rasa dia sebodoh tu nak kasi peluang pada pembangkang utk burukkan dia dan geng kabinet dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:49 AM | Show all posts
huk aloh nak kaitkan vaksin dengan kemalangan jalan raya pulak dahhhhh

ni teori paling merapu la aku dengaq setakat ni. ingat ada magnet tu dah habis bodoh dah

kemalangan ngeri ni bukan baru berlaku tahun 2022 la wehhhh

zaman aku sekolah tahun 90an 2000an pun ada kemalangan ngeri

cuma masa tu takdak socmed, takdak page info kemalangan bagai
kena tunggu berita malam atau esoknya baru tahu ada kemalangan maut.

sekarang ni hang rasa banyak sangat kemalangan sebab org fb suka share sana sini.

hang try la join group Dashcam Owners Malaysia kat FB nu baru hang tahu memang ada rakyat Malaysia yang bawak keta serupa noharom
tak payah nak salahkan vaksin sebab sikap pemandu malaysia ni memang dah berkurun tak bertamadun
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:52 AM | Show all posts
blastoff replied at 26-7-2022 10:58 AM
dalam bulan ni jugak lah berlakunyaaa lori rempuh 11 kenderaan di tambak johor...

si pemandunya seo ...

hang tak boleh buktikan vaksin punca SADS tapi hang yakin dan berpegang teguh bahawa vaksin punca SADS dan menjadi penyebab kemalangan ngeri

apa jenis manusia ni?

benda tu hang tak boleh buktikan pun. tapi kemain sebar sana sini.

kemalangan terutama babitkan lori ka treler ka bukan baru 2022 ni jadi la wehhhhh
baru tahun ni ka hang dapat access internet?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-7-2022 11:59 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:02 PM
Parit.Hilton replied at 26-7-2022 11:52 AM
hang tak boleh buktikan vaksin punca SADS tapi hang yakin dan berpegang teguh bahawa vaksin punca  ...

kau boleh buktikan ke yg vaksin tak menyebabkan side effect dalam badan manusia mana pun bila masa pun dalam bentuk apa pun ?

Macam mana kau nak buktikannya tu apabila kau berada dalam badan manusia2 tu pun idak utk tahu kesengsaraan depa ?

Tapi boleh lah plak kau begitu yakin yg vaksin sesuci embun pagi bukan penyebabnya lalu sebar sana sini hingga ke peringkat yg luahkan kesakitan yg depa alami pun kau simply buat tak tau serta menidakkan je penderitaan depa






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 12:26 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:32 PM
tomiko_haza replied at 26-7-2022 11:45 AM
Doktor2 dari luar ni lagi berani bersuara daripada doktor melesia, doktor sini siap belakon skali  ...

Bersuara bakal di tarik lesen maa lalu tak boleh bukak klinik tak boleh truskan kerjaya kedoktoran lah ,  

malah yg dah bersuara mcm Dr. Amir Farid Ishak plak nak di dakwa di mahkamah oleh KKM hanya kerana dia miliki ivermectin ,
  
bukan kerana dia edarkan tapi kerana dia milikinya maaa, itu tunjukkan bukan stakat kebebasan bersuara nak di sekat di kalangan paara doktor tapi ubat yg seluruh dunia ramai bebenor yg gunanya pungg kat sini nak di sekat dgn cara tak masuk akal camtu.

Kenapa guna taktik ugutan style tu pada mende yg bukannya merupakan dadah terlarang mengancam nyawa ? Kenapa KKM takut pada ivermectin sampai camtu padahal ubat tu wujud 40 tahun dah dlm pasaran dunia ?


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 12:38 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:48 PM
slavehunter replied at 26-7-2022 11:40 AM
SJR banyak kat jalan bini tak dapat masuk Mall salah PRU ker salah Antivax?

Tu pun masuk nerak ...

depa tuduh ubat ivermectin berbahaya depa tak rasa berdosa plakkk, padahal selama berpuluh tahun askar masuk hutan gunanya utk elak kena malaria,
malah berpuluh tahun di beri pada binatang2 kerana ia tak menjejaskan kesihatan binatang2 itteww sebaliknya memberi benefit yg banyak

Bukankah apabila saintis menguji ubat utk tengok bahaya atau tidak pada manusia, pertama2 akan di uji pada binatang2 di makmal, lalu apabila tak merbahaya pada binatang2 lah baru di uji pada manusia plak ?

So ubat mana pungg di pasaran adalah ubat binatang lah ekceli kerana badan binatang terlebih dulu yg diguna utk tunjukkan ia tak merbahaya di makmal.

So ivermectin dah berpuluh tahun terbukti tak merbahaya pada binatang2, ia merupakan real life experiment lah tuuu ,  tapi tetap KKM tolak bulat2 sesambil utamakan vaksin yg baru setahun jagung di wujudkan ....kuang3
Yg wujud 40 tahun di pasaran dunia di tolak tuptup yg baru tak sampai 2 tahun diwujudkan plak diutamakan sampai perlu di sekat yg dah wujud 40 tahun tu ..... errr kat mana logiknya tu ?

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-7-2022 12:38 PM
depa tuduh ubat ivermectin berbahaya depa tak rasa berdosa plakkk, padahal selama berpuluh tahun as ...

Dont eat Ivermectin yang dah berpuluh tahun, but Vaccine yang baru setahun jagung disambut dengan meriah?

Ni Vaccine Omicron dah nak sampai? Standby tangan semua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:56 AM GMT+8 , Processed in 0.222717 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list