CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
Post time 25-7-2022 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 25-7-2022 07:31 AM
Btw , kat malaysia ni sapa saja yg guna jalanraya , tak kiralah vvip , vip, kayangan, ahli parlimen  ...

Yang kat Melaka tu, kena sawan pg langgar semua kereta kat depan dia. Tu pun naya orang juga.
Kalau nak mati sorang2 takde siapa kesah pun.

Vaccident ni merata negara, China pun tengah peak sekarang, tengah bawak motor scooter pun boleh mati kejang sawan atas motor.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2022 11:16 AM | Show all posts
Sebelum wabak melanda tak ramai nampak orang atas wheelchair tak kira tua ke muda.  Tapi sejak dua menjak ni kalau ke mall dah makin ramai kelihatan mereka yang menggunakan wheelchair sana sini.  Sampai jadi isu pasal penggunaan lif untuk yang ber wheelchair dan tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 11:24 AM | Show all posts
blastoff, I feel lepas covid nie mmg banyak masalh kesihatan. I under line production.. anak2 buah mmg semua sakit deme sume muda2 belaka... tu belum lagi rakan sekerja slip dics la.. frozen shoulder.. gastrik tak yah ceritala... ramai yang kena.. entahla mcm pelik sangat tu I pikirla tapi kalo deme yg sakit tu sensitif kalo kata sebab badsin..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 11:58 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-7-2022 12:15 PM
ladybugz replied at 25-7-2022 10:15 AM
dah kenapa pula nk bunuh org beramai2 dgn vaksin? nanti sapa nk angkat diorg jd capitalist? mestila  ...

Sebab tu lah depa plan nak kuasai kesemua natural resource di seluruh dunia dgn cara global mass murder manusia yg depa tak perlukan  , agar mudah bagi depa utk guna technology robotic bagi meraih sumber alam dimana pun lah agar dpt memenuhi setiap sudut keperluan depa kelak tanpa mana2 tentangan sesiapa pun . They plan it that way but of cause plan Allah mengatasi their plan lah.
Btw, yg mastermind global reset bukannya kapitalist , sebab depa tak mahu penat2 berniaga bersaing dgn sesiapa pun utk kaut untung, depa nak miliki semua dgn petik jari je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 12:10 PM | Show all posts
SpanishOlives replied at 25-7-2022 11:24 AM
blastoff, I feel lepas covid nie mmg banyak masalh kesihatan. I under line production.. anak2 buah m ...

Badan yg wujud microscopic blood clot pasti tidak dapat tidak akan meragam , lagi banyak clot lagi konsisten ragamannya tu , cuma ia berlaku dalam bentuk sakit kepala, sakit urat , sakit badan, senang letih , sakit perut , cepat pening.
Siapa terfikir nak link sebagai side effect bad$hit kalau ia tak berlaku selalu , malah kalau selalu sakit camtu pungg tentu doktor promoter bad$hit akan create seribu satu alasan agar ia tak di linkkan pada bad$hit, payah2 sgt depa nanti blame pada long covid.

tapi hakikatnya yg tak dapat dinafikan yg sakit ramai bebenor setelah berdos2 di cucuk dibandingkan dgn zaman sebelum bad$hit wujud.



Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 12:21 PM | Show all posts
bukan kata dia je. ramai je lagi menteri tak booster kan? x lengkap 2 dose pn ramai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 12:38 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-7-2022 01:15 PM
whimsicalmusic replied at 24-7-2022 01:59 PM
Lama xnmpk blastoff..tp kenapa mcm isu ni sama dgn yg sblm ni

you know what, sejak tahun lepas lagi dah riuh pasal KJ tipu cert booster so banyak pihak terutama NGO2 yg dok "berjuang sebagai penyelamat bagi yg tak nak booster" lani tu memang dah sedar mengenainya .

Tapi kes aefi dan surat pekeliling yg depa dok kalut kutip sumbangan utk di bawa kemahkamah sampai ke lani tak settle2 ....KJ tetap depa tak sentuh pungg walau depa tau dia tipu ....you want to know why ?

Sebab selagi wujud yg kena aefi dan selagi kes tak settle2 di mahkamah selagi tu lah depa boleh terus minta sumbangan utk legal kos , utk management, utk aktiviti itu ini yg depa labelkan sebagai penting utk create awareness etc

selagi semua masaalah nih berterusan selagi tu lah depa boleh manipulasi ahli group agar beli produk depa, biaya management depa dan segala aktiviti depa.... so its for their own advantage kalau kes AEFI dan case mahkamah dibiarkan meleret2 sampai kiamat kekdahnya.

Dalam keadaan inflasi lani yg duit patutnya di guna utk tolong ramai kaum kluarga yg kehilangan ketua kluarga kerana SADS hingga keperluan asas lintang pukang jadinya, tup tup depa plak kalut dok guna duit orgramai bayar kat lawyer2 yg lebih merupakan kroni2 depa je sesambil menguntungkan sistem kehakiman yg suka melepaskan bapak jerung selama nih.
Nampak sgt kerajaan yg untung dengan kewujudan depa sebenarnya, sebab mahkamah boleh kaut bayaran dari satu kes ke satu kes yg boleh di tunda nonstop agar tak settle2 masalah .


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 12:51 PM | Show all posts
mizruncing replied at 25-7-2022 12:21 PM
bukan kata dia je. ramai je lagi menteri tak booster kan? x lengkap 2 dose pn ramai

mungkin sebab tu kot depa suka dia terus pegang kuasa sebab dia buat buta bab tu so dia dan depa saling garu mengaru lah .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-7-2022 01:17 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:34 AM

Meh kita sambung kes SADS ......nak tengok camna gayanya kereta terbabas ketika laju kaw kaw di highway yg menghentam kereta lain ?

Ni haaa, baru je berlaku , malah beberapa bulan lepas dah pernah berlaku yg sama gak .....so sapa2 yg selalu guna highway tu sepanjang jalan elok mengucap banyak2 , nyawa dah jadi ibarat hujung tanduk . Head on crash maaa, boleh survive ka camtu ? Keta pun bersepai inikan plak tubuh badan manusia !



24 jul 2022
https://youtu.be/2snPy5NTpPg



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
wanawina replied at 23-7-2022 01:46 PM
Wow edisi bangkit dari kuburan ke ni?

ekceli edisi kompilasi yg





end up dlm kubur kerana Sads
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 25-7-2022 11:16 AM
Sebelum wabak melanda tak ramai nampak orang atas wheelchair tak kira tua ke muda.  Tapi sejak dua m ...

sok sok ni hospital2 penuh dgn mangsa accident sampai tak cukup wad.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 25-7-2022 01:17 PM
Meh kita sambung kes SADS ......nak tengok camna gayanya kereta terbabas ketika laju kaw kaw di high ...

Alahai...cian axia tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 25-7-2022 09:57 AM
Astaghaa..dah discarymongeringkan dgn kes2 eksiden pulak nohhh..lantak hang laa labuuu

Haha, biarkanlah si luncai itu terjun bersama labu2 nya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 25-7-2022 02:13 PM
Haha, biarkanlah si luncai itu terjun bersama labu2 nya


dan biarkan lah promoter booster ramai2 terjun ke dlm kuburannya sundrik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 02:44 PM | Show all posts
Promoter bad$shit yg telah berjaya terjun ke dalam kuburannya sundrik.......kalau tengok kat facebook dia rajin bebenor post mengenai apa saja yg WHO dan KKM sarankan , malah dia ada buat video agar orgramai gi cucuk bad$hit....
lepas dia jadi kurus, sakit lutut dan jalan pun jadi mengah, termasuk kena cancer tahap hypersonik speedy nya tuh, akhirnya meninggal sesak nafas kat spital .






Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 25-7-2022 01:55 PM
sok sok ni hospital2 penuh dgn mangsa accident sampai tak cukup wad.

Sekarang pun Hospital penuh, cuba check status V mereka. Also Kids, paed ward tu, kalau tak...cuba check status parents mereka.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 25-7-2022 02:44 PM
Promoter bad$shit yg telah berjaya terjun ke dalam kuburannya sundrik.......kalau tengok kat faceboo ...

Promoter lagi sorang Hazizul Asni Awang. Amacam now?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 12:21 AM | Show all posts
slavehunter replied at 25-7-2022 03:46 PM
Promoter lagi sorang Hazizul Asni Awang. Amacam now?

Dia kena serangan jantung yg dia kata simptomnya sakit dada , dan boleh di detect secara medical imaging , berbeza dgn microscopic blood clot yg deep dlm blood vessels yg tak boleh di detect langsung kekdahnya.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 12:26 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 12:35 AM

Lagi kemalangan ngeri kelmarin rasanya,  treler hilang kawalan lalu rodong kereta head on, bayangkan dihempap kenderaan seberat tu , remuk bukan stakat body kereta ler


24 Jul 2022
(21447) Dashcam moment | Treler terbalik hempap kereta - YouTube



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 12:41 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-7-2022 10:08 AM

2 lagi Kemalangan ngeri  11 dan 13 jun 2022 ,
kereta mewah bertembung 2 kereta lain , pemandunya maut , kereta mewah ka kereta cokia ka , tak terkecuali dari dikemekkan mcm tin minuman .


dan kereta bertembung lori hingga mati 3 sahabat .....




=================================================






Porsche Macan driver killed in Bentong accident

12 Jun 2022 A 22-year-old driver of a Porsche Macan was trapped inside it and died after the car he was travelling in collided with two other vehicles along the Karak-Kuala Lumpur Highway in Bentong on Saturday (June 11).










]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]






Three dead, two critically injured in Teluk Intan car-lorry collision


13 Jun 2022 Three men died while another two suffered critical injuries after the car they were in collided with a lorry at KM7 of Jalan Maharajalela-Teluk Intan in Perak








https://www.melakahariini.my/tig ... yak-di-teluk-intan/

Tiga sahabat maut kereta bertembung lori tangki minyak di Teluk IntanBy
Bernama -

Monday, 13 June 2022 @ 13:15 0
393







Tiga rakan maut manakala dua lagi cedera parah selepas kereta dinaiki termasuk ke laluan bertentangan lalu bertembung dengan lori tangki di Km 7 Jalan Maharajalela-Teluk Intan malam tadi. Foto ihsan PDRM / Bernama
TELUK INTAN, 13 Jun – Tiga sahabat lelaki maut manakala dua lagi cedera parah apabila kereta yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lori tangki minyak di Kilometer 7 Jalan Maharajalela di sini, malam tadi.
Ketua Polis Daerah Hilir Perak ACP Ahmad Adnan Basri berkata kejadian pada pukul 9.40 malam itu dimaklumkan oleh orang awam kepada pihak polis yang melibatkan mangsa lima sahabat lelaki berusia lingkungan 19 hingga 26 tahun yang menaiki kereta Volkswagen.
“Pemandu kereta berusia 26 tahun dan seorang penumpang berumur 19 tahun mengalami cedera parah manakala pemandu lori tangki minyak itu tidak cedera,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Katanya siasatan awal di tempat kejadian mendapati kereta Volkswagen itu dari arah Hutan Melintang menuju ke Teluk Intan sebelum bertembung dengan lori tangki minyak tersebut.
Menurutnya kesemua mayat mangsa dihantar ke Hospital Teluk Intan untuk bedah siasat.
— BERNAMA




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 10:01 AM GMT+8 , Processed in 0.239774 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list