CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
Post time 24-7-2022 02:39 PM | Show all posts
blastoff replied at 24-7-2022 02:36 PM
hampa yg dah vaksin bawak kenderaan ramai2 di jalanraya, suka tak suka bila hampa suffer SADS ketik ...

jadi berapa banyak kes SADS dah jadi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 la cerita keburukan vaksin ni..apa Malaysia punya bijak pandai xde ke yg bole kaji kesian vaksin booster semua ni...Kita ni rakyat ikut je la perintah kerajaan...dah dikata Kita kena wabak..bila dah vaksin keluar pulak xbagus la apa la....buat aniaya org la mcm ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:26 PM | Show all posts
Parit.Hilton replied at 24-7-2022 02:39 PM
jadi berapa banyak kes SADS dah jadi?

Selang tak sampai sebulan 2 kemalangan ngeri yg mengorbankan 2 family sebanyak 10 org mati ......bukan 2 ni aje kemalangan ngeri camni tau yg berlaku tempoh maasa rapat2 camtu .... banyak lagi nanti aku paste masuk kalau aku free.

jun 28,  the whole 5 family members dalam kereta termasuk 2 org kanak2 dan sorang bayi mati kesemua , kereta yg di pandu si bapa dah swerve masuk laluan lori treler , lori tu cuba elak tapi tak sempat lalu berlanggar head on.
Jul 23, the whole 5 family members termasuk budak 5 tahun mati kesemua apabila yg pandu alza berlanggar hilux , 2 cedera teruk dlm hilux

So apa berlaku pada pemandu2 tu sebenarnya hingga boleh masuk lorong lain , pi hentam kereta lain dalam kelajuan tinggi hingga semua mati seteruk tu sekali ? Adakah pemandu2 tu suffer SADS ketika tu ?

Jarak tak ssampai sebulan 2 family lenyap dari muka bumi. Oh kalau kau nak kata aku tak dapat membuktikan pemandu2 tu suffer SADS, kau jugak tak dapat buktikan depa tak suffer SADS . The fact that kemalangan ngeri meningkat dgn dahsyat nya sedangkan tahun2 sebelum kewujudan jab cov nak tengok whole family mati mcm ni setahun sekali pun payah is very telling lah.



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Five family members killed in crash with trailer




KUANTAN: Five members of a family, including two children and a baby, died when the vehicle they were travelling in was involved in a crash with a trailer on Jalan Kuantan-Segamat, here on Tuesday (June 28).
Kuantan police chief ACP Wan Mohd Zahari Wan Busu said in the 3pm incident, the couple Muhammad Rosli Ibrahim, 33, Nor Afiqah Abdullah Sani, 35 and their children Nur Safwa Irdina, 7, Nur Sofea Raida, 6, as well as a baby boy died at the scene.

He said initial investigations found that the accident was believed to have occurred when Muhammad Rosli, who was driving a Toyota from Muadzam Shah towards Kuantan, entered the lane used by the trailer.
"The driver of the trailer on the Kuantan-Segamat route tried to swerve to the left of the road, but collided with the car head-on," he said in a statement on Tuesday.
He said the 26-year-old trailer driver did not suffer any injuries and all the victims, with addresses in Perak, were sent to Tengku Ampuan Afzan Hospital for autopsy.
Meanwhile, a spokesperson of the Pahang Fire and Rescue Department (JBPM) said that they received an emergency call at 3.17pm before 13 members and officers from the Chini Fire and Rescue Station and Taman Tas were dispatched to the scene. - Bernama

https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/06/28/five-family-members-killed-in-crash-with-trailer




\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\




Pix taken from VIRAL PERAK official page


5 in family killed in accident on East-West HighwayFMT Reporters -

July 23, 2022 9:07 PM





PETALING JAYA: A family of five were killed when their car collided with a pickup truck on the East-West Highway near Banjaran Titiwangsa today.
According to the New Straits Times, the five were travelling in a Perodua Alza on the Gerik-Jeli road before they crashed into a Toyota Hilux at about 3.40pm.
Two others suffered serious injuries, said a spokesman for the Perak fire and rescue department.
The injured victims were admitted to Hospital Jeli in Kelantan for treatment.

Those who died were Rodhi Othman, 58; his wife Sharifah Rohana Syed Sagaf, 59; their daughter Siti Aishah, 32; their son-in-law Ahmad Khomaini Abu, who was in his 30s; and their five-year-old granddaughter, Zara Hana.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2022/07/23/5-in-family-killed-in-accident-on-east-west-highway/











Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:38 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 24-7-2022 03:40 PM

fikir lah,
bapa mana yg ketika bawa anak kecil dan bayi dlm kereta nak suka2 pi hentam lori pi langgar kereta yg lebih besar dari keretanya mcm tu ?

Selama ni yg dok terjadi mati style tu ketika balik kampung time nak raya je mungkin kerana letih ya amat buat perjalanan jauh mlm2 atau pagi2 buta , tapi ini ketika time biasa2 maaa waktu pun biasa2 boleh berlaku mcm tu ,

hanya bapa yg something happen kat dia yg menyebabkan dia totally tak berdaya langsung aje yg senang aje kereta yg dipandunya tu swerve dan hentam kereta lain .

Itu lah kebolehan SADS , tak kira dalam keadaan apa pun boleh membuatkan yg suffernya jadi totaly helpless tak boleh kawal langsung apa yg sedang di buat sebab dah mati mendadak punya pasai lah .

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia booster sblm gi jepun. Entry requirement masuk sane tak iktiraf sinovac waktu tu. So dia cucuk awal booster pfizer sblm pegi jepun. Unless la menteri dpt special treatment utk masuk negara luar then tak tahu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tunggu kemunculan @Dwdrum, pakar baksin WHUS..........utk beri kata alu alu...


Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 24-7-2022 01:16 PM
kalau benarlah bioweapon seperti yg hang dakwa, hang sibuk pasaipa.

biarlah orang amik vaksin ni  ...

Hehehe paragraph yg akhir tu memang deep.  Iols rasa back to the future zaman planet of the apes nanti jadinya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 06:29 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 24-7-2022 06:39 PM

Kemalangan yg ni memang dahsyat dan seumur hidup tak pernah lagi aku tengok lah ia berlaku kat negara nih. Kejadian berlaku 2.40 ptg 21 julai yakni beberapa hari yg lalu je,

mayat mangsa usia 40 tersepit badannya hingga sekerat dari badannya tu masuk dlm ruang celah tayar kereta tu yg di pandu warga emas.... kereta myvi maaa warga emas pandu nak laju tara mana sgt.

kalau mangsa tu masih hidup ketika memula nak berlanggar tu tentulah moto dia simply menghentak rim tayar atau badan kereta lalu dalam cubaan utk mengelak yg merupakan tindakbalas drastik tubuh badan manusia yg masih hidup ketika berdepan kecemasan tu dia jatuh lah kan bersama motonya tu dgn cedera sana sini badan dia. Itu yg selama ni berlaku kalau moto berlanggar dgn kenderaan dari arah sisi kereta.

The fact that setengah badan ada celah tayar kereta tu tunjukkan dia dah mati even sebelum impak kemalangan tu berlaku , yakni ketika dok bawak moto tu dia alami SADS , lalu momentum moto yg dah tak di kawal sesiapa tu simply menghentam ke tayar kereta tu dalam keadaan tubuh badan dia yg siap2 longlai tu lah dgn kepalanya menjunam ke tayar lalu di kisar tayar lah jadinya hingga setengah badan masuk ke celah tayar di buatnya.



Ngeri - Mayat tersepit di tayar Myvi.

berita HARIAN
21 Jul 2022













Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-7-2022 06:42 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 24-7-2022 07:20 PM

sapa yg tak tahan nengok dan baca kemalangan ngeri2 jgn masuk thread ni kang dapat nighmare plak malam nanti


dan bagaimana plak keadaan emosi dan psikologi warga emas tu tengok mayat terjulur kluar dari tayar keta nya? Mau phobia jadinya nak drive keta , ntah2 dok terbayang mayat kat tayar setiap kali tengok tayar keta sapa pun nightmare forevaaa

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 24-7-2022 02:27 PM
Dos penggalak ke dua tu ada beza ka dari segi ingredient dgn dos penggalak pertama ? Sama je kan ?  ...

Mmg xkisah pn bro..org yg suka cr pasal ckp ape pn diorg nk create issue
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 10:06 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 24-7-2022 10:07 PM
Minami2013 replied at 24-7-2022 03:47 PM
Dia booster sblm gi jepun. Entry requirement masuk sane tak iktiraf sinovac waktu tu. So dia cucuk a ...

so maksud kau 29 okt dia terima dos penggalak sinovac lepas tu tak sampai sebulan kemudian dia terima dos penggalak pfizer sebab nak masuk jepun punya pasai...err 2x dos penggalak tak sampai sebulan tu yg boleh berbeza tarikh lain kat news dan lain kat cert ?

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 24-7-2022 03:47 PM
Dia booster sblm gi jepun. Entry requirement masuk sane tak iktiraf sinovac waktu tu. So dia cucuk a ...


Betul la tu sebelum gi jepun dia booster, ermm tak habih 2 lagi pasal ni ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 10:25 PM | Show all posts
iraizz replied at 24-7-2022 10:14 PM
Betul la tu sebelum gi jepun dia booster, ermm tak habih 2 lagi pasal ni ke

nombor batch kat cert dia tak wujud dlm sistem maa, so semata2 kerana dia mengaku ambik je kau dah picaya kaw kaw bermakna kau cipel je lah sebenarnya yg akan telan bulat2 apa saja yg KJ kelentong .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 10:39 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 24-7-2022 10:50 PM

Lagi dalam bulan ni pada 11 july dilaporkan berlaku kejadian 4 family members mati di sarawak , termasuk kanak2 umur 4 dan 1 tahun , apabila kereta depa pi rodong lori .

Err so yg aku paste so far membabitkan 4 kemalangan ngeri kaw kaw tak sampai sebulan jaraknya antara satu sama lain .....normal ka sampai mcm ni punya dahsyat kekerapan dan kengerian nya tu ?

yg kanak2 jadi mangsa ramai plak tu hanya kerana ketua kluarganya berdos2 ambik bioweapon lalu suffer SADS yg menyebabkan dgn nyawa kanak2 turut jadi mangsa.  

Lagi mau kata biar lah sapa nak ambik pon berapa dos pun ....hmmm mcm tarak empathy langsung lah plakkk yg dok nak orgramai dicucuk lagi dan lagi camtu, gemar tengok darah kanak2 mengalir kaaa ? Dah tahap psikopath kaaa ?

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.freemalaysiatoday.co ... railer-lorry-crash/


4 members of family killed in car-lorry crashFMT Reporters -

July 11, 2022 3:29 PM









The crash between the family’s car and the lorry took place in Saratok, Sarawak, this morning. (Sarawak fire and rescue department pic)
PETALING JAYA: A family of four died after their car crashed into a lorry near Simpang Roban in Saratok, Sarawak, this morning.
The victims were a couple, aged 30 and 28, and their children, aged four and one.
A spokesman for the Sarawak fire and rescue department said firemen, who rushed to the scene after an emergency call was received at 6.53am, found the family trapped in their car.
Berita Harian quoted the firemen as saying they had died at the scene.
The driver of the lorry escaped unhurt.










Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 07:18 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-7-2022 07:26 AM

Kemalangan ni plak adalah bukti kaw kaw yg tidak dapat di nafikan lagi dah yg ia adalah SADS , period.

Pemandu lori ittew badan terputus dua maaa turut melayang nyawa kelindan sebelahnya sekaligus di buatnya.

Dilaporkan pada 24 may , jam 5 pagi atas jambatan pulau pinang,

treler berhenti tepi jln kerana rosak , lori tiga tan tu plak pi rodong rempuh treler tu dlm kelajuan tinggi kaw kaw ,

dari gambar bawah ni kita boleh tahu yg kedudukan treler tu ada tepi bahu jalan dan bukannya di tengah2 jln di jambatan tu ,

dan lori 3 tan tu plak posisinya dalam keadaan menyerong ketika menghentam setengah dari bontot treler tu.

...menunjukkan tiada aktiviti menekan brek langsung dan tiada tindakan drastik cuba kawal stering langsung yg di buat pemandu lori tiga tan sebelum hentakan berlaku,
makna kata stering lori tu simply tak dikawal sesiapa lagi dah ketika bergerak dlm kelajuan tinggi di tengah jalan lalu swerve ke arah bahu jalan merodong bontot treler dlm kelajuan kaw kaw lah .


Pemandu lori mana yg akan simply rodong treler besaq gedebaq kat tepi bahu jalan dijambatan yg terang benderang dalam kelajuan tinggi sedangkan lorinya tu ada di jalanraya utama yg tak di halang treler tu pungg ? Impossible lah kann, but jadi possible apabila pemandu lori suffer SADS sajalah lalu dia tak mampu kawal lorinya tu lagi dah .

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2022/05/24/badan-terputus-2-maut-dalam-nahas-di-jambatan-p-pinang/


Badan terputus, 2 maut dalam nahas di Jambatan P Pinang
FMT Reporters -

May 24, 2022 3:06 PM



Keadaan lori tiga tan yang merempuh belakang sebuah treler di Jambatan Pulau Pinang pagi tadi. (Gambar Facebook)
PETALING JAYA: Dua maut dalam kemalangan ngeri melibatkan sebuah lori dan treler di KM8.6 Jambatan Pulau Pinang dari arah Prai menghala Gelugor, Pulau Pinang, pagi tadi.
Sinar Harian melaporkan nahas yang berlaku kira-kira 5 pagi itu dipercayai turut menyebabkan badan pemandu lori tiga tan terputus dua akibat tersepit dalam kenderaan terbabit.
Mohd Fazrol Maarof, 39, dan kelindannya, Muhammad Amirrudin Azizan, 19, disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah.
Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang berkata, sepasukan anggota dari Balai Bomba Jalan Perak dan Perai bergegas ke tempat kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pada 5.17 pagi tadi.

Beliau berkata, sebuah lori tiga tan melanggar belakang sebuah treler yang berhenti di atas jambatan itu akibat kerosakan.
“Akibat pelanggaran itu, pemandu dan kelindan lori yang dipercayai dalam perjalanan menghantar serai ke bahagian pulau tersepit di tempat duduk masing-masing.
“Kedua-dua mangsa mengalami kecederaan parah dan disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan yang berada di lokasi, manakala pemandu treler tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya dalam kenyataan.
Beliau berkata, mayat dua mangsa itu berjaya dikeluarkan kira-kira 6.02 pagi dan diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut. Operasi tamat pada 6.16 pagi.








Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 07:31 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-7-2022 07:55 AM

Btw , kat malaysia ni sapa saja yg guna jalanraya , tak kiralah vvip , vip, kayangan, ahli parlimen , adun, rakyat yg dah vaksin dan belum vaksin ....SEMUA berisiko samada pemandu kena SADS atau di rodong oleh pemandu yg kena SADS

Lagi di tambah dos penggalak , lagi cepat lah proses nak suffer SADS berlaku jawabnya pada lagi ramai manusia yg membawa lebih banyak risiko kemalangan ngeri berlaku nanti .

Errr promoter bad$hit yg menggedik utamakan komisen tu juga berpotensi jadi mangsa kemalangan ngeri angkara pemandu SADS, in other word, what you give you get back BIG TIME , melainkan dia dan famili dia boleh terbang ke sana sini lah kot hingga tak perlu drive atau ada di jlnraya langsung baru selamat .

So setiap kali kluar ke jalanraya , elok bertaubat nasuha siap2 dalam keadaan amalan diri di perbetul kawkaw terlebih dulu , sebab anytime malaikat maut boleh rentap nyawa in a blink of an eye seluruh yg dlm kereta boleh melayang nyawa lalu instantly berdepan dgn HUKUMAN dan PENGHAKIMAN ILAHI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2022 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols syukur lah amek see no vek je wlpn brkali2 hritu dihantar msj suh booster, x pgi pun. Antibek separuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 09:47 AM | Show all posts
ikut hang la labuuuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Astaghaa..dah discarymongeringkan dgn kes2 eksiden pulak nohhh..lantak hang laa labuuu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dah kenapa pula nk bunuh org beramai2 dgn vaksin? nanti sapa nk angkat diorg jd capitalist? mestila rakyat marhein ni kan? kurang penduduk kurang la kuli2 nk buat kerja2 utk diorg? mcmana diorg nk jd master kalau sume yg ambik vaksin dah mati? sapa nk buat kerja2 angkut sampah, cuci toilet, tangkap ikan, dll. takkan puak2 elite nk buat sendiri?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 08:25 AM GMT+8 , Processed in 0.235133 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list