CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
 Author| Post time 25-8-2022 01:28 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-8-2022 01:50 PM

Kat UK manyak ahli sukan terkenal mati muda2 , dlm keadaan mendadak mengejut style kematian . Lepas cucuk badshit dapat habuan merentas alam .




\\\\\\\\\\\\\




Mark Steyn questions why young healthy people are dying across the UK
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-8-2022 01:42 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 25-8-2022 01:46 PM

mati tengah baring kat katil dua hari lepas menang acara sukan negara , partner dia sebelahnya kat katil waktu tu pungg tak mampu buat hapa ....sihat walafiat tak pernah ada simptom pepe sebelum mati


\\\\\\\\\\\\\\\\\


https://www.cyclingweekly.com/ne ... ning-scottish-title


Mountain biker Rab Wardell dies two days after winning Scottish title

Wardell won elite men’s title at the Scottish MTB XC Championships in Dumfries and Galloway last weekend








(Image credit: Scottish Cycling)


Mountain biker Rab Wardell has died in his sleep aged 37, just two days after taking victory at the Scottish championship.


Last weekend Wardell won the elite men’s title at the Scottish MTB XC Championships in Dumfries and Galloway. The cyclist then appeared on BBC Scotland’s The Nine programme on Monday evening to talk through his achievement, mentioning that he had overcome three punctures to take the honours.


Wardell’s partner and double Olympic track cycling champion Katie Archibald was at home with the 37-year-old when he died. According to the Daily Telegraph (opens in new tab)Wardell is believed to have suffered an apparent cardiac arrest.

On Wednesday morning, Archibald posted a short statement on social media(opens in new tab) confirming the news.


“I think you’ve heard that Rab died yesterday morning,” wrote Archibald, “I still don't understand what's happened; if this is real; why he'd be taken now - so healthy and happy. He went into cardiac arrest while we were lying in bed. I tried and tried, and the paramedics arrived within minutes, but his heart stopped and they couldn't bring him back. Mine stopped with it.


“I love him so much and need him here with me. I need him here so badly, but he's gone. I can't describe this pain. Thank you to those making tributes. I can't bear to talk about him in the past tense to say anything myself. You mean everything to me, Rab. I love you.”


Glasgow-based Wardell had been racing mountain bikes since his teenage years, although only turned professional earlier this year.




In 2020 the hugely popular rider completed the West Highland Way(opens in new tab) in a new record time, Wardell completed the 96 mile course in 9-14-32. His win last weekend at Kirroughtree Forest(opens in new tab) was described by Scottish Cycling as a “show of incredible resilience”.


Reacting to the news of his passing, Scottish Cycling(opens in new tab) shared a short message which said: “We are devastated to confirm the news that international mountain biker & former employee, Rab Wardell, has passed away today.


“We have very little information at this stage, but we send our love & support to his family, friends & all those in our community who knew him. We ask that you respect Rab’s family’s privacy at this incredibly sad time.”


British Cycling also issued a statement(opens in new tab) on Wardell to say he will be “sorely missed”, it read:

“Everybody at British Cycling is deeply saddened to learn of the death of Rab Wardell.


Rab was a brilliant rider, friend and ambassador for our sport, and will be sorely missed by so many. Our thoughts are with his family and many friends at this incredibly difficult time.”


Former Olympic cyclist and Tour de France yellow jersey wearer David Millar said: “So very sad to learn of Rab Wardell leaving us. Properly hard to comprehend.”












Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2022 09:13 AM | Show all posts
Sejak tahun lepas lagi maaa apabila dah berdos2 di cucuk , peningkatan kematian mendadak berlaku .....tengok carta bawah ni .......tahun 2020 yg merupakan tahun covid dikatakan mengganas punggg tak banyak yg mati .












This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2022 09:29 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-8-2022 09:36 AM



Pergi ke ruangan komen di video youtube bawah ni , nearly 20k pendapat dah di utarakan .....tak semua org buta matahati nampaknyaaa.


The fact that doktor2 "whistleblowers" dikenakan tindakan di sekat itu ini setelah bersuara meluahkan punca sebenar kematian2 yg sedang berlaku yg di luar patern di luar norma kebiasaan , tunjukkan itu lah puncanya yg cuba di sapu bawah karpet !


There was an unexpected 40% increase in 'all cause deaths' in 2021


https://youtu.be/-GXvV6Pybns



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-8-2022 08:36 PM | Show all posts

Lagi kemalangan ngeri membabitkan lori kontena merempoh trak penunda yg sedang menunda kereta yg rosak...adakah drebar lori kontena mengalami AEFI hingga mudah hilang kawalan kenderaan yg di pandunya ? Sebab terlalu banyak sgt treler yg involve dgn kemalangan sejak dua menjak





\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


https://www.astroawani.com/berit ... ahas-di-lpt1-378158

Empat maut, 12 cedera nahas di LPT1Azee Shafy
Ogos 27, 2022 10:51 MYT





Keadaan kenderaan yang terlibat dalam nahas di LPT1. - Foto JBPM Pahang


TEMERLOH: Empat maut dalam satu kemalangan membabitkan empat buah kenderaan di KM135.7 Lebuhraya Pantai Timur (LPT 1) menghala Kuantan, pagi ini.
Mangsa merupakan tiga lelaki dan seorang wanita, disahkan maut di lokasi kejadian oleh petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian pada jam 3.26 pagi sebelum sepasukan anggota dari Balai Bomba Temerloh bergerak ke lokasi.


"Setiba di lokasi, pasukan bomba mendapati berlaku kemalangan membabitkan empat kenderaan, iaitu lori kontena, lori penunda serta dua buah kereta (Proton Exora dan Proton Waja).
"Empat maut, iaitu mangsa dari kereta Proton Exora dan lori penunda.

"Sementara 12 mangsa lagi yang mengalami kecederaan telah diserahkan kepada pihak KKM untuk mendapatkan rawatan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Keadaan kenderaan Proton Exora yang terjatuh ke dalam gaung pada anggaran ketinggian 12 meter. - Foto JBPM


Katanya, berdasarkan makluman awal, lori kontena dipercayai telah merempuh lori penunda yang sedang menunda Proton Exora yang rosak di tepi jalan, selain sebuah Proton Waja yang turut berhenti di lokasi kejadian.
Akibat rempuhan itu, kereta Proton Exora yang dinaiki 11 orang membabitkan lima kanak-kanak, tiga lelaki dan tiga wanita terjatuh ke dalam gaung pada anggaran ketinggian 12 meter.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-8-2022 08:43 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 30-8-2022 08:46 PM

kalau ikutkan database AEFI kat EUROPE, yg dapat Pfizer paling ramai yg kena sakit otot, mental, serta emotional ....... dalam erti kata lain boleh senang hilang fokuslah yg kena side effect style tu kann, jadi adakah pemandu2 treler yg dok terbabas tuh suffer AEFI camtu day in day out hingga membawa kepada kemalangan waktu tengah memandu akhirnya ?

Database kat malaysia utk yg kena AEFI tak wujud langsung , badan manusia sama je kalau depa kat EUROPE boleh kena AEFI camtu kenapa plak penduduk kat malaysia tak leh kena yg sama padahal dapat produk brand sama je  


]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
https://healthimpactnews.com/202 ... -covid-19-vaccines/


Here is the summary data through July 30, 2022.


Total reactions for the mRNA vaccine Tozinameran (code BNT162b2,Comirnaty) from BioNTech/ Pfizer: 22,191 deaths and 2,448,297 injuries to 30/07/2022

  • 72,801           Blood and lymphatic system disorders incl. 315 deaths
  • 84,773           Cardiac disorders incl. 3,205 deaths
  • 768                 Congenital, familial and genetic disorders incl. 69 deaths
  • 31,480           Ear and labyrinth disorders incl. 17 deaths
  • 3,122              Endocrine disorders incl. 12 deaths
  • 35,427           Eye disorders incl. 57 deaths
  • 172,416         Gastrointestinal disorders incl. 887 deaths
  • 628,578        General disorders and administration site conditions incl. 6,073 deaths
  • 2,795              Hepatobiliary disorders incl. 126 deaths
  • 26,839           Immune system disorders incl. 140 deaths
  • 164,955         Infections and infestations incl. 2,300 deaths
  • 43,540           Injury, poisoning and procedural complications incl. 504 deaths
  • 58,107           Investigations incl. 608 deaths
  • 15,362           Metabolism and nutrition disorders incl. 389 deaths
  • 274,956        Musculoskeletal and connective tissue disorders incl. 314 deaths
  • 2,852            Neoplasms benign, malignant and unspecified (incl cysts and polyps) incl. 269 deaths
  • 376,478         Nervous system disorders incl. 2,369 deaths
  • 3,350              Pregnancy, puerperium and perinatal conditions incl. 84 deaths
  • 319                 Product issues incl. 4 deaths
  • 42,571           Psychiatric disorders incl. 250 deaths
  • 8,846              Renal and urinary disorders incl. 332 deaths
  • 102,925         Reproductive system and breast disorders incl. 9 deaths
  • 99,625           Respiratory, thoracic and mediastinal disorders incl. 2,361 deaths
  • 106,932         Skin and subcutaneous tissue disorders incl. 203 deaths
  • 6,403              Social circumstances incl. 28 deaths
  • 26,452           Surgical and medical procedures incl. 283 deaths
  • 55,625           Vascular disorders incl. 983 deaths


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-8-2022 10:35 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 30-8-2022 10:36 PM

Kejadian terbabas baru berlaku, kali ni ke dalam gaung plak, maut kanak2 di buatnya ....ishhhh at this rate punya dok terbabas sanasini normal kaaa ?   Akai ada akai ?



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Kanak-kanak 5 tahun maut kereta dinaiki terbabas ke gaung

Oleh Ahmad Ismail. - Ogos 30, 2022 @ 9:39pmbhnews@bh.com.my







Kereta dinaiki lima mangsa yang terbabas ke gaung menyebabkan seorang penumpang iaitu kanak-kanak berusia lima tahun maut. - Foto ihsan Bomba




SEGAMAT: Kanak-kanak lelaki berusia lima tahun maut selepas kereta dinaiki bersama empat yang lain terbabas ke gaung sedalam tujuh meter di Jalan Buloh Kasap menghala Kuala Paya, di sini, petang tadi.
Dalam kejadian kira-kira jam 2.55 petang itu, mangsa, Riz Haikal Ereyentoo, parah selepas tersepit pada tempat duduk belakang Perodua Kancil itu dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.
Empat yang lain iaitu wanita berusia 39 tahun yang juga pemandu kereta bersama tiga kanak-kanak berusia enam tahun, terselamat dan dihantar ke pusat perubatan berhampiran untuk rawatan lanjut.
Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Segamat, berkata enam pegawai dan anggota bersama jentera dari Balai Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Segamat dikerahkan ke lokasi sebaik menerima maklumat jam 3.06 petang.
Setibanya di lokasi, katanya, kemalangan dikesan membabitkan sebuah Perodua Kancil yang terbebas sendiri ke dalam gaung sedalam tujuh meter.
"Anggota kami membantu mengeluarkan seorang mangsa iaitu kanak-kanak lelaki yang tersepit di tempat duduk belakang kereta.
"Mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian dan mayatnya diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut," katanya.






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2022 06:54 AM | Show all posts
last aku post mengenai accident adalah hujung ogos.... hmmm sekarang dah nak pertengahan nov, kalau di kira accident yg telah berlaku dari awal sept to nov mesti mencanak kaw kaw ler bilangannya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 08:45 AM GMT+8 , Processed in 0.141668 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list