CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
 Author| Post time 17-8-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by blastoff at 17-8-2022 09:24 AM

soalan cepumas.... kenapa pencemaran udara digembar gemburkan sebagai bahaya sesgt oleh aktivis2 dunia barat?

Kerana depa guna alasan sains utk fear mongering penduduk2 negara membangun dan negara miskin agar tak beralih kepada industri perkilangan manyak2 laaa agar negara2 tu kekal di bawah tapak kaki negara maju dari segi ekonomi dan kecanggihan teknologi.

Padahal negara2 maju tak pernah hapuskan pungg semua kilang2 yg dok memuntahkan ASAP toxic tebal ittew selama nih.

Itu tunjukkan the so called air pollution hanya lah propaganda dunia barat semata2 yg kemudian di pick up plak oleh aktivis2 negara membangun ler utk fear monger  masyarakat nya plak kekdahnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2022 10:36 AM | Show all posts
Kiranya isu chemtrail PPIM pun kena tipu la atau saja jadikan isu.

Betul semua kejadian alam ni berlaku dgn izin Allah. Jahat mana pun perancangan dorg berlaku dgn izin.

Lawyer yg konon fight sampai ke mahkamah antarabangsa tu apa cerita sekarang.
Yang pasti nampak NGO2 banyak perlukan duit utk heret kes2 aefi/diskriminasi ke pengadilan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2022 03:37 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 17-8-2022 03:43 PM
kyrana replied at 17-8-2022 10:36 AM
Kiranya isu chemtrail PPIM pun kena tipu la atau saja jadikan isu.

Betul semua kejadian alam ni ber ...

kat PPIM tu berlambak2 di iklan kan maknenek jenih "ubat detox" ,
so chemtrail di gembar gemburkan camtu kat channel itteww ,

agar yg dok berkuntum kat channel depa tu akan rasa phobia tak terkira dok sangka habih dahhhh udara di langit penuh toksik lalu setiap kali sakit sikit je akan dianggap badan depa ikut jadi beracun blaka2 ler ,
Dlm keadaan panik terdesak diselubungi phobia gitteww akan timbul rasa terpaksa bergantung kat "ubat detox" yg di jual geng2 PPIM tu lah utk pulihkan racun dlm badan kuang3

Taktik fear mongering utk melariskan ubat detox agar boleh buat duit manyak2 atas kesengsaraan mental dan emosional hasil cetusan phobia terhadap udara beracun gitu adalah manipulasi licik penipu nak kaut duit cara tak halal je.

The more ppl yg dapat aefi , the more ppl yg menyangka dlm diri dan persekitaran depa penuh racun, lagi untung geng2 yg jual ubat detox tu lerr kerana bakal pelanggan semakin meningkat kannn dibuatnya lah ..sebab tu depa collect data yg kena aefi agar depa boleh appproach org2 tu utk menawarkan ubat detox utk buat profit maaa.  

Kalau nak bawak ke court plak derma di pungut sana sini , boleh buat profit gakk kannn atas nama "management fee" plak lahhh . Untung berkandaq2

It's all about buat untung atas kesengsaraan manusia lain .
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 03:52 PM | Show all posts
blastoff replied at 17-8-2022 03:37 PM
kat PPIM tu berlambak2 di iklan kan maknenek jenih "ubat detox" ,
so chemtrail di gembar gemburkan ...

Gitu kisahnye..penuh fitnah dunia sekarang. Bukan klinik swasta je berebut2 nak buka yang baru, rupanya penunggang agama pun ramai jual produk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 01:58 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 20-8-2022 03:56 PM

Satu lagi yg aku nak debunk adalah mengenai HAARP .

Kat bawah ni info yg muncul di channel telegram gpmc mengenai HAARP yg dikatakan sejenis jana kuasa power kaw kaw , yg boleh pancarkan ke memana saja lokasi sasaran, kat memana saja di bumi nih, utk manipulasi cuaca agar menjadi senjata merbahaya lahh kenkononnyaa, dlm bentuk banjir besar2an, hurricane , tornado blablabla

Depa claim hanya 3 negara adanya iaitu US, EU dan Rusia. Makna depa nih percaya segala bencana yg ada link dgn cuaca yg dok berlaku di seluruh dunia lani adalah ciptaan mastermind the great reset guna jana kuasa ittew ler.

Secara tak langsung depa menyakini yg Tuhan tak melindungi langit lah kan dari kuasa syaitan , cuaca kan di langit , so depa telah menidakkan ayat Quran yg menyebut Tuhan melindungi langit dari tiap2 kuasa syaitan ler. '

Pakai logik pungg dah boleh nampak yg HAARP hanya "senjata cuaca " merepek je for the fact that kalau dah boleh simply manipulasi cuaca je secara directly berulangkali utk matikan manusia dimemana saja yg diingini yg ambik masa lagi cepat maa , so buat apa nak susah2 pakai badshit bunuh org yg jenuh dok kena guna berdos2 from time to time hingga perlu tunggu bertahun2 baru nak selesai depopulation kan kan kan

The fact that depa yakni mastermind the great reset dok kalut soh world population ambik dos booster from time to time tuuuuu memperlihatkan depa tarak keupayaan nak manipulasi cuaca utk ikut kehendak depa lah tuuu so depa perlu fokus pada penggunaan badshit lah utk capai pengurangan populasi dunia.

Cuba bayangkan kat KL tu kalau HAARP boleh menyebabkan banjir besar kaw kaw dgn pancarkan jana kuasa je ke arahnya , stakat 10 kali jadi banjir camtu berturut2 pung dah boleh menyebabkan ramai mampus hingga tak de yg berani nak pi duduk situ ....kan cepat depopulation sekelip mata je langsai jadinyaaa .... tapi tak berlaku gitu pung kannn kann kannn ...itu tunjukkan HAARP senjata cuaca hanya idea haprak yg tak selari dgn lumrah alam !











This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 02:13 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 20-8-2022 04:01 PM
kyrana replied at 17-8-2022 03:52 PM
Gitu kisahnye..penuh fitnah dunia sekarang. Bukan klinik swasta je berebut2 nak buka yang baru, ru ...

Rusia pi invade ukraine pakai conventional weapon je, sementara USA plak terpaksa tolong ukkraine guna conventional weapon lah jugakkk dan jugak terpaksa sanction secara ekonomi ke atas Rusia,  

eerrrrrr kalau masing2 ada HAARP tentulah Rusia dah gunanya terhadap ukraine dan USA dah gunanya terhadap Rusia plakk, lalu kita boleh lah lihat bencana cuaca besar2an berlaku kat rusia dan ukraine kannn tapi tak de pung camtu yg berlaku ....

So geng2 penunggang agama dan penunggang sains yg dok post info di channel2 telegram seperti GPMC dan yg sewaktu dgnya tak reti nak fikir secara logik pungg .....depa cuma telan je setiap info yg dihamburkan oleh iblis yg telah memperdaya depa dgn guna teknik "kalau ia dari geng prosafe barat mesti betul dan benar so perlu percaya je buta tuli"

Fitnah akhir zaman camtu yg dtg dlm bentuk islamik dan saintifik bercampur2 mcm rojak tapi ia sekadar manipulasi ilmu oleh iblis yg boleh membuatkan manusia jadi kufur kalau main telann je bulat2 maaa, so perlu berhati2 menerima mesej2 style tu ler.




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 02:42 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 20-8-2022 02:44 PM

Dalam bab turunnya hujan, sebab musabab hujan turun pungg nabi tak benarkan dikaitkan dgn bintang itu ini hingga yg mengkaitkannya Nabi dgn jelas melabelkannya sebagai telah kafir pada Tuhan , yg bermakna matahari yg merupakan bintang terdekat dgn bumi tu tiada kaitan langsung lah dgn hujan kok mana pung lah haih sebenarnyaaa.

Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda,
Tahukah kamu, apakah yang difirmankan oleh Tuhanmu?” Mereka (para sahabat) menjawab, “Allah dan Rasul-Nya yang lebih mengetahui.” Beliau pun bersabda, “Dia berfirman, ‘Pagi ini di antara hamba-hamba-Ku ada yang beriman dan ada pula yang kafir. Adapun orang yang mengatakan, ‘Hujan turun kepada kita berkat karunia Allah dan rahmat-Nya, maka dia beriman kepada-Ku dan kafir kepada bintang, sedangkan orang-orang yang mengatakan, Hujan turun kepada kita karena bintang ini atau bintang itu, maka dia kafir kepada-Ku dan beriman kepada bintang (HR. Bukhari, no. 1038).


Kalau dah matahari yg begitu besar saiznya begitu penuh dgn energy itu ini luar dalamnya tak ada kuasa dan tak mampu memberi apa2 kesan pada proses penurunan hujan di muka bumi, tentulah jana kuasa HAARP yg tak sehebat kuasa solar dari matahari tu lagi lagi lahhh tak mampu memberi kesan pada hujan kok mana pungg lah utk menyebabkan banjir itu ini .




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 03:13 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 20-8-2022 03:55 PM

Kelmarin baru berlaku ....treler terbabas ketika melalui jejantas hingga terjunam ke jlnraya bawah.

treler bawa brg2 keperluan itu ini, sok sok nih dah selalu sgt kemalangan , chain reactionnya mesti terjejas teruk bekalan brg lah jadinya dah asyik tergendala penghantaran di buatnyaaa .

Pelik woooo kes terbabas membabitkan manyak teler sejak badshit di cucuk berbooster2 ke badan pemandu2 teler...


Sebuah lori kontena hilang kawalan serta merempuh besi penghadang jalan sebelum terjunam dari atas jambatan di Jalan Kuala Kangsar, Ipoh pada tengah hari Jumaat.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-8-2022 03:23 PM | Show all posts
ini video mengenai treler konkrit jatuh gaung yg berlaku seminggu lepas , dahsyat nyaaaa kemusnahan kat tempat kejadian mcm bom meletup lah plak,  mcm tak di brek langsung lah treler ittewww ketika terbabas !





Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
gx5448 replied at 11-8-2022 01:34 PM
Ppim pon sama jgk kaa?..aku ingat sejenis yg memerangi vaksin booster segala ni..nak harap sapa la ...

Kalau semua dah tak boleh harap..kita serah jer pada blastoff..pakar terpaling pakar.nanti dia ada ler produk kesihatan mujarrob.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 06:53 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 21-8-2022 07:03 PM
Belibis replied at 21-8-2022 01:51 PM
Kalau semua dah tak boleh harap..kita serah jer pada blastoff..pakar terpaling pakar.nanti dia ada ...

Tiada siapa di kalangan manusia yg boleh hentikan kesan badshit yg dah masuk dlm sel2 badan itteww maa kerana ia adalah bioweapon yg di cipta semata2 utk membunuh sebanyak2 manusia.

Yg dok claim kata boleh neutral kan kesan badshit tu penipu besar jer laaa.

Nabi dah beri clue mengenai pembunuhan (Al Harj) yg amat banyak berlaku yg makin meningkat kaw kaw , yg bermakna tak ada yg mampu kurangkannya dgn menyelamatkan menyembuhkan etc lah kannn , simple logik je tuh.

Tengok hadis bawah ni .... rentetannya dari 6 hingga 10 , betul2 fit to the t apa yg sedang dan bakal berlaku nanti

6...afflictions will appear...

plandemik muncul,

yakni perbuatan aniaya dlm bentuk sesaja mewujudkan plandemik ,

membabitkan penderitaan amat sgt bukan saja pada tubuh badan tapi juga emosi dan minda ,

di sebabkan oleh penyakit yg sesaja di jadikan lebih parah dgn guna teknik rawatan tak berkesan seperti yg berlaku ketika lockdown dan di tidurkan di ICU ,

ubat2 contoh steroid yg berlambak2 di cucuk dan di soh telan ketika di wad2 dan juga selepas kluar dari wad yg menerukkan lagi kondisi badan jadinya sedangkan ubat sebenar di halang dari di beri,

Dari sekatan ekonomi melalui sekatan travel dlm dan luar negara ketika lockdown , sekatan kewangan dan penyitaan harta benda oleh perbankan , yg sedang dan bakal membangkrapkan amat banyak manusia, yg semua tu ber tujuan utk menganiaya seluruh aspek kehidupan masyarakat di seluruh dunia.

7...Al Harj (killing) will increase ......

badshit yg merupakan bioweapon berperanan utk membunuh sebanyak2 manusia selepas plandemik muncul ,

nampak nabi dgn jelas menyebut ia bertambah dgn banyak ya amat , makna tak ada yg dapat hentikannya ler

dlm erti kata lain yg dah di cucuk tu tunggu masa maut dtg menjemput je la , tik tok tik tok dok tunggu masa je kekdahnya ,

hingga ke peringkat semua yg masih hidup akan sedar amat2 banyak yg mati kerananyaaaa lahhh .

Lani tak banyak lagi , tunggu tahun depan lah kesannya akan lebih drastik dah berbooster2 di cucuk.

8 till wealth will be in abundance ....

HINGGA kekayaan atas muka bumi jadi amat2 banyak yg tiada pemiliknya sebab berjuta2 depa dah mati ketika al harj itteww,

lalu yg hidup nanti waktu tu nak cari org yg nak di beri zakat pun jadi tarak maaa sebab populasi tinggal sikit je ,

sebab semua yg ada pakat kaya raya dek kerana sekeliling harta melimpah ruah yg boleh di ambilnya gitu je sebab tarak pemilik punya pasai lahhh tuuu yg dah habih mati kerana badshit punya pasai .

9 till the ppl compete with one another in constructing high buildings .....

para penduduk yg kaya tak terkira yg punya resource bumi amat banyak ketika itteww plak nanti dok spend time saling bersaing bina bangunan setinggi2 nyaaaa di kalangan depa ler

dah depa sejak lani lagi dok tunjuk depa pakar bab robotic itu ini

dan depa memang telah dan sedang merangka robotic technology utk ambik alih tenaga buruh dek kerana depa tentunya sedar pilihan tu je depa ada dek kerana semua yg kaya je tinggal waktu tu tentu tak mau jadi buruh ler kan kan kan .

so depa akan guna teknologi robotic dlm pembinaan bangunan2 tu lah kelak hingga jadi mencakar langit kaw kaw di buatnyaa dari segi ketinggiannyaaa tuuuu lah.

Nabi dah perjelaskan satu per satu .... fit to the t maaa dgn apa yg sedang kita lalui  , kerana info nabi dapat adalah direct dari Allah yg MAHA tahu segalanyaaa.













This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 08:31 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 21-8-2022 08:45 PM

Nampak camna di artikel bawah ni kerajaan2 di prepare secara mentally utk bersedia menerima teknologi robot akibat dari plandemik yg mengganggu sistem kerja di seluruh dunia

selagi plandemik berterusan selagi tuuu lah yg di buang kerja akan bertambah bilangannya tak terkiraa manyak nyaaa

so suka tak suka kerajaan2 di seluruh dunia yg suffer kekurangan pekerja dek kerana yg mati kerana badshit pungg berjutaan nanti akan terima gak lah robot2 sebagai pekerja KAN KAN KAN .

Lalu robot2 tu plak akan di program utk patuh kaw kaw pada mastermind the great reset ler.


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.govtech.com/news/stu ... aced-by-robots.html

Study: During Pandemic, More Workers Are Replaced by Robots

The coronavirus pandemic is accelerating the trend of robots replacing humans in the workplace, which could result in a recovery from recession that nonetheless costs jobs, according to a new report.September 15, 2020 •
Christian Hetrick,  The Philadelphia Inquirer



Shutterstock/Factory_Easy


(TNS) — The coronavirus pandemic is accelerating the trend of robots replacing humans in the workplace, which could result in a recovery from recession that nonetheless costs jobs, according to a new report.

Workers whose jobs can be done by machines suffered more layoffs per capita than those with jobs that aren’t as easily automated, the Federal Reserve Bank of Philadelphia said in a report released Monday
. People of color were especially harmed, possibly because of their concentration in service jobs at risk of automation.

The report noted that most job losses during the health crisis are expected to be temporary. Yet, cashiers, hotel staffers, parking attendants, and others are at risk of permanently losing work if companies become satisfied with labor-saving technology, or if fears over future pandemics convince firms to stick with machines. The report added that previous recessions resulted in technology replacing laid-off workers too, leading to “jobless recoveries.”

There has already been anecdotal evidence that the coronavirus has exacerbated job losses to machines. Besides harming business balance sheets, COVID-19 has forced companies to limit contact between customers and employees. The result has been hotels replacing humans with self-check-in kiosks, meatpacking plants deploying slaughterhouse robots, and call centers using artificial intelligence to hold conversations. The study specifically cited the Pennsylvania Turnpike Commission, which went cashless and laid off 500 toll workers.

“Policymakers need to rethink how to improve the safety net for workers abruptly displaced by the pandemic, who also face an imminent risk of being replaced by technology, as well as how to prepare for the complex workforce transitions ahead,” the report said.

The study by economists Lei Ding and Julieth Saenz Molina compared automatable jobs — such as shuttle drivers, retail salespersons, and bank tellers — to occupations at a low risk of being taken by robots, including nurses, plumbers, and teachers. Workers with automatable occupations lost 4.2 more jobs per 100 than the low-risk workers as of August. There were 2.6 million jobs nationwide at risk of permanent automation last month, the study said.


The Philly Fed found that automatable jobs held by workers of color were particularly hit hard, suffering 5.1 more job losses per 100 jobs than those held by whites. A possible explanation could be that Blacks and Latinos are concentrated in jobs that can be done by robots and can’t be done at home, such as food service or customer service, the report said.

“Pandemic-induced automation is also likely to exacerbate many preexisting racial and economic disparities,” the report said. “The jobs threatened by automation are not evenly distributed across society.”

If the coronavirus crisis becomes a prolonged economic crisis, many jobs could be permanently taken by machines, the report warned. It noted that something similar happened during the years-long recovery from the Great Recession.

“The actual impact of automation thus could be either relatively modest or quite serious, ultimately depending on when the coronavirus can be contained and how firms and the government respond to automation technologies,” the report said.


©2020 The Philadelphia Inquirer. Distributed by Tribune Content Agency, LLC.











Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 08:48 PM | Show all posts
Soalan cepumas ..... adakah 5G yg kalut di pasang di seluruh dunia ittteww sebenarnya sebagai persediaan utk pengawalan secara langsung oleh mastermind the great reset terhadap sistem robotic yg akan di perkenalkan ke seluruh dunia kelak apabila dah manyak ya amat2 para pekerja yg mati kerana AEFI kelak ? Jeng jeng jeng.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 09:22 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 21-8-2022 09:32 PM

Yg depa plan adalah robot ala2 manusia bentuk nya dari segi fizikal ler, yg depa boleh kawal dari jauh utk patuh pada arahan depa guna teknologi 5G ......makna askar2 depa lah yg terdiri dari robot yg berlagak mcm pekerja2 yg di hantar ke seluruh dunia kekdahnyaaa

Dgn cara tuuu laa depa PLAN nak kawal segalanya atas mukabumi nih .... baca artikel bawah ni yg mana sejak sebelum tahun 2019 lagi depa dah fokus mengembangkan teknologi robotik ke semua aspek pekerjaan lah haih kalau boleh

humanoid robots aim depa hokkayy apabila depa instal tiang2 5G tu di seluruh dunia , bukannya depa nak kawal yg dah di vaksin yg tentunya sedang dlm proses di terminatekan oleh AEFI yg depa perlu tunggu je pungg utk dapat hasil so buat pe depa nak guna 5G plak utk kawal manusia2 yg badan pungg dah huru hara kang oleh AEFI kan kan kan



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

What does 5G mean for robotics? | TechRadar

What does 5G mean for robotics?

By Cat Ellispublished June 18, 2019



A helping hand without the lag





5G is the next generation of mobile internet connectivity. It will be around 10 times faster than 4G speeds, with far more bandwidth and more reliable connections – and for robotics, that makes all the difference.





Why robotics needs 5G
Latency is an enormous challenge for robot developers; if it takes too long an input to be received and processed, then a movement to be calculated and executed, the robot is severely limited.
Until now, the only way to transmit the vast quantities of data needed to operate robots without lag has been to keep them tethered with a wired connection,
but thanks to 5G networking, that could all be about to change.
Even more excitingly, low-latency, reliable, high-bandwidth mobile networking will allow us to introduce cloud-powered AI to the equation. A robot connected to the cloud via 5G could use machine learning to find the best way of navigating its environment and performing tasks without being specifically programmed in advance.



What will 5G-enabled robots do?
One of the most important uses for 5G in robotics will be medicine – specifically remote surgery, carried out by an experienced surgeon operating robotic tools.

Surgery via telepresence isn’t completely new, but 5G will allow it to happen in real time, and with far greater precision. With the right equipment, a specialist (such as a brain or cardiac surgeon) could carry out operations on patients on the other side of the world, which could be life-saving when time is short and transport impossible, such as a stroke patient in a rural community.

5G-enabled robots will also find a home on the factory floor. Industrial robots are already commonplace (it’s rare to find a car not welded together by mechanical limbs), but the advent of 5G will enable to creation of what the Finnish telecoms giant Nokia calls the “conscious factory(opens in new tab)”.

This is a type of smart factory, equipped with sensors that provide a constant flow of information about each aspect of the manufacturing process. This volume of data would be too much for current mobile networks to handle, but one of the key advantages of 5G is the ability to divide bandwidth into ‘slices’, which could be allocated to particular tasks.

Meanwhile AI-operated robots using a different slice navigate the conscious factory without rails, using cloud computing to carry out the hard work of calculating their movements, while others (known as ‘cobots’) can work safely alongside human workers on particularly complex tasks that require human intuition.

Elsewhere, 5G-equipped robots could help feed the world’s growing population through advances in agriculture. 5G RuralFirst is a UK-based project involving Cisco, the University of Strathclyde and various business partners, which is dedicated to establishing a test bed for 5G in rural communities well away from major cities.

Some of the project’s ideas have been pretty left-field ideas (health-tracking collars for cows(opens in new tab), for example) but also some very practical uses of robotics that could dramatically increase crop yield and make farmers more productive.

In 2017, one of 5G RuralFirst’s projects, Hands Free Hectare(opens in new tab), succeeded in planting, growing and harvesting a crop without human hands touching so much as a blade of grass. All the work was carried out by automated tractors and drones, with extra data provided by tiny sensors at soil level. The project repeated the feat in 2018, and looks set for a third harvest this year.

Robotic farm equipment could drastically cut the amount of labor needed to grow crops, making it possible for a single farmer to manage far more land – and do so more effectively thanks to a constant flow of data on soil conditions, pests and weeds.


What about 5G-enabled humanoid robots?
They’re already here. In November 2018, Toyota and Japanese phone operator NTT Docomo demonstrated how a life-size humanoid robot could be controlled via 5G in near real time. The robot (named T-HR3) was controlled by an operator in full-body controller. When the operator moved their arms, the robot did the same; when the operator made a fist, so did the bot.

The controller provided the operator haptic feedback, so they could feel the amount of force being applied when the robot carried out various tasks, including stacking blocks and holding a ball with both hands – all without wires, and with low latency. As Toyota’s video below demonstrates, the robot responds almost instantly.

It’s a fascinating proof of concept, and Toyota suggested that with more development, the bot could find uses in "the home, medical facilities, construction sites , disaster-stricken areas and even outer space".




Another company studying the potential for 5G in humanoid robots is Ericsson. Its engineers are working with industrial robot maker Comau on the trickier challenge of working with fully automated robots, which move in response to input from sensors rather than direct human control.  

Signals from the sensors are sent to the cloud, where they are processed and instructions are sent back to the robot so it acts accordingly.

Until now, the latency and instability of mobile networks has made this type of operation impossible without cables. Not only does a huge amount of data have to be sent to and from the cloud, the system is also very sensitive to lost data packets.

With 5G, the game has changed, and Ericsson has succeeded in transmitting data a virtualization of the robot’s control systems in the cloud, then back to the hardware, where it can carry out an operation with next to no lag.

With robots that can act independently, without human input, the possibilities are endless. It’s time to cut the cable.

5G Uncovered, in association with Samsung(opens in new tab), brings you everything you need to know about the next wave of connectivity - not just how fast it's going to be, but in just how many ways it's going to change your life. Our 5G Uncovered hub is carefully curated to show everything there is to know about the next generation of connection.  











Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 10:15 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 21-8-2022 10:19 PM

Tapi kan, menurut hadis atas tuuu,
setelah berlaku pembunuhan besar2an nanti hingga berjutaan manusia mati kerana al Harj,

puak2 yg rancang the great reset itteww instead of nak fokus pada pengawalan dunia 100% guna robot2 seperti yg depa kalut plan lani dgn install manyak2 tiang 5G ittew ,

tuptup jadi lebih spend masa memodernkan persekitaran depa lah plakkkk bagi tujuan menunjuk2 , kuang3, biasalah manusia dgn harta dunia mana boleh buat tak tau je kan kan kan mesti nak indulge kekdahnyaaa

dlm erti kata lain hawa nafsu depa tu jadi makin serakah hingga nak guna segala resource yg depa berjaya kuasai ketika tu utk memperlihatkan betapa power nyaaa construction yg humanoid robots depa mampu laksanakan dgn jayanyaaa hingga ke ketinggian langit ataih nuuu haaaa

depa anggap manusia2 lain yg tak banyak mana yg tinggal ketika tu di seluruh dunia bukan nak boleh ancam depa punggg kan kan kan so buat menghabih boreh lah depa nak fokus kawal bilangan yg kecik cinonet yg tinggal itteww ler.

Tapi dari bilangan yg kecik ciconet itu lah yg bakal wujudnya Imam Mahdi. Plan Allah mengatasi segala plan manusia sejahat mana pungg la manusia2 itu buat plan .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2022 02:38 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 22-8-2022 02:44 AM

kemalangan ngeri kaw kaw berlaku di Turki, video bawah ni memperlihatkan trak hilang kawalan lalu rempuh dgn amat lajunyaaaa orgamai yg sedang berkumpul ramai2 kat stesen minyak ketika tu .... 20 org maut jadinya.


ngeri nyaaa, aku nasihatkan jgn berkumpul ramai2 ler kat area yg keta lalu lalang kerana ia boleh ber laku di negara kita gak haih . Di memana saja keta trak lori treler hatta moto dah jadi umpama missile maaa yg boleh senang2 hilang kawalan lalu terbabas merempuh apa saja yg ada di laluannyaa







Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2022 09:49 AM | Show all posts
blastoff replied at 20-8-2022 02:13 PM
Rusia pi invade ukraine pakai conventional weapon je, sementara USA plak terpaksa tolong ukkraine g ...

Betul..logiknya negara kafir 3 ada haarp tu sekelip mata je boleh musnahkan apa yg dia nak. Tapi tak jadi begitu.

Bila tengok burung terbang tinggi, pokok2 masih menghijau apakah chemtrail tidak dpt berfungsi. Adakah gas yg dilepaskan tu nak bg sakit org sahaja?

Semua kejahatan yg dirancang akan berlaku dgn izin Allah jua.

Lagi satu betul ke orgonite yg dijual beratus2 tuh berfungsi neutralkan chemtrail

Malam tadi PPIM claim pine needle tea adalah antidote vaksin.


Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2022 09:55 AM | Show all posts
blastoff replied at 21-8-2022 09:22 PM
Yg depa plan adalah robot ala2 manusia bentuk nya dari segi fizikal ler, yg depa boleh kawal dari ja ...

Robot jadi doctor..cuak pulak kena operate robot.

Btw kematian doctor2 muda makin byk sekarang.
Terbaru abg uyaina, heart attack.
Jiran depan rumah wife doctor pun baru meninggal 2 hari lepas. Tetiba ada kanser tahap 4.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2022 11:54 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 22-8-2022 12:09 PM
kyrana replied at 22-8-2022 09:49 AM
Betul..logiknya negara kafir 3 ada haarp tu sekelip mata je boleh musnahkan apa yg dia nak. Tapi t ...

orgonite tu resin campur dgn metal shaving serta quartz lalu di buat dlm bentuk bongkah piramid kemudian di anggap boleh hindari bala dgn cara cuci udara , energi tak baik , radiasi blablabla yg semua tu kita tak nampak dgn mata kasar ler , so ia serupa mcm claim tangkal boleh jauhkan dari bala.....menurut Islam ia perbuatan dan kepercayaan khurafat sebab tarak direct contact secara langsung dgn badan utk ia memberi kesan pepe punggg pada badan maaa

Pine needle tea tu kalau ia antidote vaksin, adakah ia boleh kantoikan peranan graphene oxide (GO) ? Sebab GO yg manyak terdapat dlm badshit yg masuk ke dlm salur darah kemudian masuk ke dlm sel2 utk membuat huru hara pada sistem badan ...

So far aku tak pernah dengar pungg di PPIM tu provide solution utk neutralkan GO......hmmm kat situ pungg dah nampak depa buat riuh bab spike protein utk bagi org lupa bab GO je laaa. Licik mengalih perhatian , itu tugasan depa sebenarnya kot naaa ?  

Buat riuh kata ada solution agar org jadi tak takut utk amek booster ler walau berulangkali dgn menyangka solution yg depa provide tu berkesan .....tuptup SADS akhir nyaaa gakkk , naya je


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2022 12:08 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 22-8-2022 12:23 PM

Geng PPIM kata yg tunjukkan product detox depa tuuuu berkesan adalah badan jadi rasa segar, pening hilang, makna simptom yg dialami selepas amek badshit hilang lepas guna product depa lalu itu yg depa jadikan bukti ia berkesan

Tapi, yg dok kena SADS tu bukannya ada simptom pepe pung kann yg depa rasa day in day out , tengah dok sembang kat press conference pungg dlm keadaan gelak ketawa suka ria makna sihat walafiat tarak rasa sakit lah tuuu , tuptup tumbang lalu kiok

Jadi camna dlm badan org yg tak tunjuk simptom langsung camtu product detox depa tu nak perlihatkan keberkesanannya ? Impossible lah kannn , itu tunjukkan claim depa tu pelesu je lah ...

Lagi satu , kalau search kat internet mengenai peranan pine needle tea sebelum tahun 2019 , ia cuma product herba yg ada vit itu ini termasuk antioksida lalu depa kaitkan dgn boleh hindari cancer, tapi tak ada sebut pungg ia di guna utk prevent blood clot ke hapa .

Errr kalau dulu tak pernah guna utk settle blood clot bilamasa punggg , camna plak tetiba saja lani jadi begitu potent kaw kaw hingga mampu hindari blood clot kapilari badshit ? Tak logik sungguh lah haih produk tu tuptup tetiba je ada superpower antidote bioweapon plak tuuu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:59 PM GMT+8 , Processed in 0.357619 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list