CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
Post time 10-8-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 10-8-2022 01:12 PM
blastoff replied at 9-8-2022 11:21 PM
Di video kat bawah ni ada kenyataan yg di buat oleh tokki PPIM yg membuka pekung nya sundrik ke khal ...


Tu elok jer cemolot dengan KJ? Mosti?

Sah ler mereka in bed sleep together gether.


Ppim ni macam control opposition.
Both side dalam gengaman Gov.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 01:31 PM | Show all posts
slavehunter replied at 10-8-2022 01:10 PM
Tu elok jer cemolot dengan KJ? Mosti?

Sah ler mereka in bed sleep together gether.

Yang ni base on benang sebelah kes kematian Baby dia lepas dilahirkan duk kat NICU, yang kes macam ni banyak orang missing the point, they thought dah cucuk aman2 jer hidup boleh mengandung,dah beranak yeayyyy happy2 time.

Tup tup Bioweapon tu dah disalur ker saluran darah anak dia baby tu sehingga lah Innalilah, anak Syurga,Wildan mama tu jer lah mereka duk ulang2.
Simpan sini buat kenangan.

Kalau hidup pun baby tu ada masalah pernafasan, masalah jantung, darah putih tak okay, macam2 komplikasi. Nama pun Bioweapon, cucuk satu target 20 orang.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 01:59 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 10-8-2022 02:00 PM
slavehunter replied at 10-8-2022 01:10 PM
Tu elok jer cemolot dengan KJ? Mosti?

Sah ler mereka in bed sleep together gether.

Bukan stakat penjilat KJ , tapi tokki PPIM turut menjadi penjilat KKM ....bukti trang tang tang di artikel kat bawah ni yg terbentang kat website PPIM sundrik,
Tengok tarikh artikel , di ketika seluruh malaysia tak pakai dah App MYSEJAHTERA tu lani kannn ,

tuptup tokki kepingin bebenor agar semua rakyat di linkkan maklumat peribadi ke APP MYSEJAHTERA just utk mohon bantuan subsidi petrol je pungg

tentunya agar setiap kali nak boh minyak kat pam stesen semua terpaksa tunjuk app tu lah bagi membolehkan tukang pam tahu yg mana perlu di beri harga bersubsidi atau tidak ,

so secara tak langsung semua rakyat terpaksa guna semula lah APP MYSEJAHTERA seperti yg di idamkan KJ dan KKM selama ni.

Nampak camna tokki secara tak langsung memperjuangkan apa yg dimahukan oleh KJ dan KKM ?

Malah dgn dia mengutamakan "pengurangan beban kerajaan" melalui kurangnya subsidi itteww nampak bebenor dia tak peduli chain reaction dari pengurangan subsidi yg akan menimpa pengguna melalui kenaikan harga brg melantun2 di pasaran kelak ...so dia memijak kepala para pengguna lah melalui suggestionnya tuh !

Dia yg mengaku membela para pengguna selama ni tu sebenarnya dah pecah amanah kaw kaw lah tuuu sebab bersekongkol dgn kerajaan zalim utk kenakan para pengguna kekdahnya.









\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.ppim.org.my/hapuskan ... usan-tv-28-07-2022/

HAPUSKAN SUBSIDI PETROL KURANG BEBAN KERAJAAN – PPIM – UTUSAN TV – 28/07/2022written by NurulSyaida 29/07/2022

Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan menegaskan, perkara itu perlu dilakukan bagi mengurangkan bebanan kewangan yang ditanggung kerajaan ketika ini.
Menurut beliau, kerajaan telah membelanjakan lebih RM3 bilion setahun untuk subsidi petrol sahaja.
Sebaliknya, Nadzim mencadangkan supaya kerajaan memperluaskan skim permohonan subsidi bahan api itu dengan kaedah lain.
“Jumlah itu sangat tinggi sedangkan golongan berkemampuan tidak sepatutnya menerima subsidi.
“Bayangkan golongan berpendapatan tinggi yang memiliki pelbagai jenis kenderaan boleh dapat subsidi minyak tidak kira berapa banyak pendapatan mereka,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Mengulas lanjut, Nadzim berkata, skim subsidi petrol perlu melalui kaedah permohonan secara terus.
Antara kaedah yang boleh menjadi medium permohonan, kata beliau adalah aplikasi MySejahtera atau dikembarkan bersama sistem cukai jalan negara.
Jelas beliau, kaedah itu melibatkan cukai jalan mengikut keupayaan enjin dengan pemberian subsidi boleh diberi menerusi kaedah sama.
“Jika golongan berpendapatan tinggi berasa tidak mahu dan mahu mohon, silakanlah tetapi pihak kerajaan harus bijak menangani isu ini,” jelas beliau.
Artikel oleh: Utusan TV







Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 02:13 PM | Show all posts
primarikey replied at 10-8-2022 12:23 PM
PPIM ni geng dgn YYCC kn
YYCC plak slalu kutip derma utk semakan kehakiman...aku memg xde la nk de ...

dia ada geng lawyer nya sundrik yg handle kes2 ittew semua.... so caj lawyer nya tu tentu akan bertambah apabila kes di tunda tak hengat dunia, yg bermakna duit sumbangan org ramai terpaksa di pungut nonstop selagi kes tak settle utk bayar caj2 lawyer nya tu

soalan cepumas,

Lawyernya buat duit manyak maaa selama mana kes di tunda tak henti2 dari duit sumbangan org ramai...errr brapa plak dia dpt dlm bentuk komisen kerana provide kes kat depa ?

Adakah itu boleh dipanggil money laundering ? Memakan hasil sumbangan orgramai dgn menjadikan fee lawyer sebagai tool utl legalize kan aktiviti pelahap duit sumbangan orgramai ittew ? Tanya je .

Lu pikir sundrik laa masing2 ada otak  

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 10-8-2022 02:13 PM
dia ada geng lawyer nya sundrik yg handle kes2 ittew semua.... so caj lawyer nya tu tentu akan bert ...

Geng2 antivaksin ramai yg berkuntum kt telegram ppim dan yycc...dorg jd penyumbang utama utk semua semakan kehakiman tu..kesian jgk tengok...manjang kes kena tunda...harap dorg diberi kesedaran utk berfikir secara waras...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 10-8-2022 01:59 PM
Bukan stakat penjilat KJ , tapi tokki PPIM turut menjadi penjilat KKM ....bukti trang tang tang di  ...

Part ni macam keji lak PPIM ni, yea yea fight for victims, tapi sekongkol juga dengan Mysj app cost 70M tu.
Dia jadi tempat collect data jer la sambil jual products, tapi yang merana tetap the recipients juga kan? Padan muka la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 08:38 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 10-8-2022 08:39 PM
primarikey replied at 10-8-2022 02:31 PM
Geng2 antivaksin ramai yg berkuntum kt telegram ppim dan yycc...dorg jd penyumbang utama utk semua ...


ibarat jatuh ditimpa tangga ayam berak ataih kepala....dah lah berdepan dgn majikan2yg dok paksa depa ambik badshit

lepas tu depa pi bergaul plak dgn "penyelamat" KJ yg berlakon seolah2 mahu menyelamatkan depa tapi depa punya laaa taruh kepercayaan tak berbelah bagi sampai dah jadi mcm cult pun adaaaa yes man memanjang

Bukan boleh pi post kat channel2 tu yg bertentangan dgn agenda ketua2 depa nescaya cepat je kena delete...

penipu mana nak membenarkan pekungnya didedahkan tambah2 apabila dia berkuasa penuh utk stop pendedahan ittew lagi2 lah cepat je di delete ban itu ini ler utk tutup penipuan kekdahnya.  






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 10-8-2022 07:00 PM
Part ni macam keji lak PPIM ni, yea yea fight for victims, tapi sekongkol juga dengan Mysj app cos ...

produk2 yg dijual situ ada yg claim boleh hilangkan toxic hingga boleh sembuh aefi shedding bla bla bla

kalau betul2 produk tu mampu buat gitu, tentu depa kalut kutip duit sumbangan utk beli produk2 tu je laaaa agar yg kena aefi dlm group depa boleh di provide dgnnya sesegera yg mungkin utk kembali segar bugar badan.... nak tunggu merana aefi meleret2 buat apa lagi kan kan kan kalau dah ada solution yg boleh solve problem depan mata

the fact that depa perlu riuh rendah naik turun court buat vc buat pc sesambil yg kena aefi dok merana tu lah tunjukkan produk tu cuma scam semata2

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 10-8-2022 10:00 PM
blastoff replied at 10-8-2022 09:29 PM
produk2 yg dijual situ ada yg claim boleh hilangkan toxic hingga boleh sembuh aefi shedding bla bl ...

To be frank, products yang boleh sembuh ni semua pun masih dalam fasa "try and error". So masih dalam percubaan or peringkat "ikhtiar" la juga.

Perhaps it can delay the symptoms, but to be completely wipe out the toxicity macam impossible.
Bekam can take out the clot, tapi after bekam? when you back to ussual life? The toxic still producing.

Untuk percubaan still boleh lah. Coz the Bioweapon target rosakkan your organ dalaman, selama ni sihat, dua tiga hari tetiba rasa sakit, pergi Hosp Dr kata organ dalaman semua dah rosak. Jadi lah macam adik ni.

Innalilahh takziah dik.  Nanti kat Padang Masyar ingat yea cari Khairy dan Norhisham dan the Globalist Cabal.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 10:13 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 10-8-2022 10:16 PM
slavehunter replied at 10-8-2022 09:48 PM
To be frank, products yang boleh sembuh ni semua pun masih dalam fasa "try and error". So masih dal ...

kalau dah fasa try and error je, tak leh lah claim dgn penuh yakin ia boleh sembuhkan blood clot aefi shedding bla bla bla ketika iklankan produk tu ....perlu boh camni patutnya " kami nak jadikan hampa tikus makmal utk test produk kami so beli lah ya dgn penuh yakin " Ada ka org yg nak beli ?

Depa dok complain badshit cuma produk experiment je tuptup produk2 depa dok iklankan di channel depa pung sama taraf gakkkk lah ....2x5 lah camtu style tak reti nak berterus terang status produk yg cuma trial and error je tapi dok bohong kata betul2 berkesan blablabla apakehell
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 10-8-2022 11:45 PM
blastoff replied at 10-8-2022 10:13 PM
kalau dah fasa try and error je, tak leh lah claim dgn penuh yakin ia boleh sembuhkan blood clot ae ...


Kalau tulis macam tu takde siapa nak beli.
Mestilah kena guna ayat ayat manis,safe and effective bla bla, dijamin  halalan, endorsed by Prof Dr Madman of Junk Science!

Sambil kita duk tergelak ni.....satu satu dari mereka vaxxed recipients dropping dead.


Nak senyum ker tergelak macam rasa bersalah pulak, tapi dah degil kann.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2022 12:38 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 11-8-2022 12:48 PM
slavehunter replied at 10-8-2022 11:43 PM
Kalau tulis macam tu takde siapa nak beli.
Mestilah kena guna ayat ayat manis,safe and effectiv ...

Seperti yg tertera kat bawah ni janji pembuat produk bahwa yg dah vak boleh ELAK berlaku blood clot dan pertumbuhan spike protein kalau guna produknya itteww,

yg bahaya nya adalah janji camtu membuatkan pengambilan booster berapa dos sekalipun jadi tak bahaya sebab kenkonon dah wujud cara nak meneutralize kan side effect badshit melalui penggunaan produk itteww

so produk itteww actually menggalakkan orgramai ambik booster tak kira berapa dos sekalipung lah kann kan kan kann asalkan boleh melantak produk tuh sepanjang hayat kekdahnya agar si pembuat produk tu jadi kaya raya 40 keturunan kuang3

Tapi hakikatnya ia janji palsu maaa, sebab mustahil utk pembuat produk tu tahu bila masa blood clot mula berlaku dlm kapilari lepas di vaksin so impossible for them to conduct any experiment ler kannn keatas tubuh bdn manusia utk analisa keberkesanan produk tuh

So produk nih tentu KJ sukaaa sebab menolongnya utk menghilangkan phobia orgramai terhadap booster , tengok camna PPIM indirectly tolong KJ dgn paparkan iklan bogus claim di channel PATV GPMC   










This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 11-8-2022 12:38 PM
Seperti yg tertera kat bawah ni janji pembuat produk bahwa yg dah vak boleh ELAK berlaku blood clot ...

Ppim pon sama jgk kaa?..aku ingat sejenis yg memerangi vaksin booster segala ni..nak harap sapa lagik kalo dah camtu gayanyer..

Pernah baca kat group tu jgk..ada komen doktor ni kata kalo dah vaksin booster bagai mmg impossible utk detox kasi buang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 02:40 PM | Show all posts
slavehunter replied at 5-8-2022 07:43 PM
Saya tolong tepek, sambungan data2 kematian dikalangan Frontliners kita. Ada juga bomba and Nurse, ...

terkedu iols baca ni...

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 31-7-2022 04:13 PM
Kesan dr vaksin Pfizer alegik aku makin menjadi2.. sampai dpt kad alegik.. makan ayam pun muka bengk ...

Vaksin influenza ni sapa yg nak pi korea kena amik kan? Cucuk kat swasta ke kat gomen vaksin influenza ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 11-8-2022 12:38 PM
Seperti yg tertera kat bawah ni janji pembuat produk bahwa yg dah vak boleh ELAK berlaku blood clot ...

To be perfectly honest.....your body bukan dijadikan untuk create spike protein. Penjual products boleh janji bulan bintang, tapi yang kena keluar duit juga adalah pembeli.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 11-8-2022 02:40 PM
terkedu iols baca ni...

You cant handle the truth!


Me too.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 11-8-2022 03:19 PM
Vaksin influenza ni sapa yg nak pi korea kena amik kan? Cucuk kat swasta ke kat gomen vaksin influ ...

Kat swasta... X p pun melancong ke mana2 musim gawat ni..cuma persediaan je la asalnya..ms anak sulung baby dl pernah cucuk ke dia..mmg elok..x sakit,x demam,x selesema  ni bl cucuk vaksin ni terasa darah berjalan kat paru2 panas gitu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2022 06:32 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 11-8-2022 06:33 PM

Ini kereta yg terbabas dlm keadaan pemandunya sihat walafiat memperlihatkan dlm keadaan panik tu dia cuba sedaya upaya kawal steeringnya yg menyebabkan kereta jadi terhoyong hayang dari kawasan berumput masuk balik ke jln raya nyaris kena motor nyaris rempuh keta bertentangan tapi fuhhhh semua selamat je lah haih mcm stunt lagaknya

....berbeza dgn yg kena SADS kalau terbabas keta jadi straight melencong menuju satu arah je tanpa ada tanda pemandu cuba kawal pepe kekdahnyaaa sebab dia dah kiok awal2 lagik gitteww


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2022 07:31 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 11-8-2022 07:42 PM
gx5448 replied at 11-8-2022 01:34 PM
Ppim pon sama jgk kaa?..aku ingat sejenis yg memerangi vaksin booster segala ni..nak harap sapa la ...

Kita sekarang sedang berdepan dgn suatu masa sebijik mcm yg nabi sebut kat bawah ni ler,

Dihadapkan dgn dua pilihan ,

samada nak jadi lemah tapi berada pada landasan kebenaran ...tak nak badshit disekat itu ini hingga ke peluang pekerjaan pun nak direntap , utk melemahkan berbagai sudut kehidupan yg menolak nya ,

atau nak jadi pengampu yg nampak kuat tapi hanya sekadar penjilat penyeleweng semata2... rela di badshit di beri peluang dan kelebihan itu ini utk tingkatkan ekonomi seolah2 depa je berhak hidup atas mukabumi Allah lagaknya

Padahal menyekat punca rezeki manusia lagu tu adalah satu bentuk pencabulan hak , dan hak mencari rezeki yg halal itteww Allah kurniakan pada semua manusia.

Ia adalah fardhu ain yg tidak ada manusia mana pung di benarkan oleh Allah utk menyekatnya dari dapat di lakukan oleh SEMUA manusia tak kira lah muslim atau non muslim ...its a fundamental right of every human being maaa.

So yg melaksanakan sekatan pekerjaan ke atas manusia yg tak nak di vaksin tu benar2 telah menyeleweng dari landasan AL Quran Sunnah dan landasan manusia bertamadun!

Nabi tetap tak benarkan kita ikut jln yg menyeleweng itu walau atas alasan terpaksa sekalipun ....nampak di hadis ni Nabi dgn tegas menyuruh manusia menghindarinya....... tak ada unsur darurat terpaksa buat dlm bab pengkhianatan penyelewengan kemaksiatan yg membabitkan nyawa manusia di apa2 kan !

So where to go utk hindarinya ? Ke jln Allah dan Rasul lah , kembali pada ajaran AL Quran dan Sunnah Nabi ....maka situ lah jln keselamatan . Yg bermakna jgn kerja dgn majikan yg suka cabul hak asasi para pekerja yg dok paksa badshit tu, tinggal kan pekerjaan tu lah. NGO yg bersekongkol dgn kerajaan zalim plak maka kita jgn jadi pengikutnya lah walau nampak mcm islamik sekalipungg kok depan tapi licik melakukan pengkhianatan kok blakang .

Kalau semua buat mcm tu , majikan suka tak suka terpaksa hapuskan syarat tu lah kann sebab kang sapa nak kerja dgnnya ...tapi memandangkan ramai yg ikut kehendak yg menyeleweng camtu maka lagi naik kepala lah jadinya para majikan asyik menekan soh badshit tak kira berapa dos sekali pung lah . So yg ikut kehendak majikan2 tu sebenarnya adalah pemangkin penyelewengan !

Depa bakal end up mati gak kerana SADS nanti dah berdos2 booster di cucuk

so in the end samada

hidup perit dari segi ekonomi tak tahu berapa lama bakal disekat itu ini

atau

senang lah hidup sekejap sebelum AEFI melanda yg membawa kepada maut sekelip mata

Choose ! Itu je dua pilihan yg ada. How you live your life yg penting , adakah tunduk pada Quran Sunnah atau tunduk pada kehendak Iblis laknatulah dan geng2 nyaaa



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:39 PM GMT+8 , Processed in 0.228974 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list