CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: blastoff

[Tempatan] Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?

  [Copy link]
 Author| Post time 2-8-2022 10:00 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 2-8-2022 10:17 AM
slavehunter replied at 1-8-2022 11:52 PM
Ada small Plane perhaps 2 seater baru crash? Udah di embekshit ker pilot2 tu semua?
Tudm pilot kat ...

Kat USA tahun lepas je , dekat 600 pekerja syarikat penerbangan termasuklah pilots telah di pecat , semata2 kerana tak mahu di vaksin punya pasai , ternyata kat sana depa rela hilang mata pencarian dari amek jab bioweapon maaa.

depa SEDAR dah tak de choice suka tak suka hilang gak kerja kok mana pungg , kerana kesihatan tiptop sepanjang masa adalah syarat utama nak jadi pilot.

Tak cucuk di pecat kerana engkar vaksin mandate , tapi cucuk pung di pecat gak nanti kerana kena AEFI punya pasai , so lebih baik tak cucuk tak yah perit sakit kena AEFI kankankan

So para pekerja syarikat penerbangan di USA sedarlah yg AEFI is real, kapilari blood clot is real !







\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\




https://abcnews.go.com/Politics/pilots-warn-vaccine-mandate-holiday-travel-chaos/story?id=80279239


Pilots warn vaccine mandate could cause holiday travel chaos
Unions say the 60-day-timeline could impact the season.

BySam Sweeney
September 29, 2021, 1:42 AM



United Airlines fires hundreds of unvaccinated employees





The airline said it has begun terminating up to 593 employees who failed to comply with the company’s vaccine mandate, with seven staffers already filing lawsuits in response.

The unions representing American and Southwest airlines pilots are asking lawmakers and the White House for an exemption or an alternative to the federal mandate requiring companies with more than 100 people to get vaccinated.
Roughly 30% of American Airlines pilots are not vaccinated, according to the Allied Pilots Association, the union representing American’s 14,000 pilots. Southwest's pilot union could not say how many of its members were unvaccinated.

"Some of APA’s members are unable to undergo vaccination for documented medical reasons, while others are reluctant to get vaccinated based upon concerns about the potential for career-ending side effects," union president, Captain Eric Ferguson wrote in a letter to more than 15 people at the DOT, White House, and Congress.
Commercial airline pilots adhere to strict medical requirements and some pilots fear vaccine side effects like blood clots or heart problems could prevent them from maintaining a medical clearance, thus ending their careers as pilots.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-8-2022 10:31 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 2-8-2022 10:33 AM

Dari tahun lepas lagi pfizer dah mengorak langkah utk mengedarkan ke klinik2 di seluruh dunia badshit mRNA yg ditukar nama jadi flu vaccine maaa.

kerana pfizer sedar ramai tak kesah di cucuk badshit influenza selama ni  ...

so yg tak nak booster tu bakal tertipu lah jugak nanti kalau dok anggap badshit influenza tu tak merbahaya padahal dua2 produk tu sama je , sekadar di tukar nama je la haih.... Tipah tertipu tertipah




\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.biopharma-reporter.com › 2021/09/16 › Pf...

Pfizer mRNA flu vaccine candidate set to enter clinic
17 Sept 2021 — Pfizer's mRNA flu vaccine joins candidates from Moderna and Sanofi in hoping to provide greater protection against influenza than existing vaccines.






Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2022 12:02 PM | Show all posts
blastoff replied at 1-8-2022 08:58 PM
banyak yg terus pi cucuk tuuu lagi dan lagi kerana ambik pendekatan style nih  "selagi tak berlaku  ...

tk sempat kot dia nak pikir silap amek pendekatan..dh matinya pun mengejut kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2022 01:04 PM | Show all posts
TRAP yg KJ create utk kenakan semua org yg ada kanak2 di seluruh Msia ... boleh baca kat thread baru aku di link nih https://b.cari.com.my/forum.php? ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2022 01:28 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-8-2022 12:02 PM
tk sempat kot dia nak pikir silap amek pendekatan..dh matinya pun mengejut kan

well.... memandangkan depa terima pakai idea penyangak nombor 1 msia bernama kj tu hingga depa terkorban dibuatnya dek mati mengejut, serve them right lah .
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2022 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 2-8-2022 10:00 AM
Kat USA tahun lepas je , dekat 600 pekerja syarikat penerbangan termasuklah pilots telah di pecat , ...

Pilots having cardiovascular issue causes flight cancelled too, ada Airlines quietly hire Unvax pilot sebab dah tau what vaxed could do.

Menteri besar Selangor tu yang baru arwah pun dah di jabbed last year April, memang la ada comorbid, but what succumb him kerana jangkitan kuman.
Jangkitan kuman or virus spread all over dah jadi norm dah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2022 06:36 AM | Show all posts
blastoff replied at 2-8-2022 10:31 AM
Dari tahun lepas lagi pfizer dah mengorak langkah utk mengedarkan ke klinik2 di seluruh dunia badshi ...

dari dulu terfikir flu ni selsema hidung berair dan bersin tu ke?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-8-2022 09:56 AM | Show all posts
kumurkumur replied at 3-8-2022 06:36 AM
dari dulu terfikir flu ni selsema hidung berair dan bersin tu ke?

selsema atau /dan sakit tekak atau/dan batuk....mcm yg budak2 kat sekolah dok kena sejak turun temurun tuu lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-8-2022 10:02 AM | Show all posts
slavehunter replied at 2-8-2022 03:12 PM
Pilots having cardiovascular issue causes flight cancelled too, ada Airlines quietly hire Unvax pi ...

one day nanti dah depa pakat ramai2 kena aefi, camna nak buat kerja dgn berkesan , lalu kualiti kerja di mana2 yg depa ada tu bakal merosot teruk ler, for sure lembab servis sebab pekerja kurang dek MC manjang  ....kat memana di dunia pungg sama lah yg akan berlaku camtu ler.
Last last cari yg unvax balik ler utk tampung kerja yg tak mampu di laksanakan oleh AEFI sufferers kan kan kan so Allah takdirkan yg unvax tu wujud sihat walafiat ada hikmah lah utk survival hidup manusia sejagat lah jugak agar the dark force tak leh pupuskan manusia yg dia tak berkenan sesuka hati depa je




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2022 10:34 AM | Show all posts


https://www.astroawani.com/berit ... 2007-ke-atas-373216

Bagi tujuan penguatkuasaan, pegawai yang dilantik dan diberi kuasa dibenarkan membuka bagasi, bungkusan, atau bekas lain dan memeriksa produk-produk tembakau, bahan merokok, peranti merokok atau peranti merokok tiruan dan sebagainya yang terkandung di dalamnya.

Selain itu, pegawai tersebut diberi kuasa untuk memberhentikan, menggeledah dan menyita apa-apa pengangkut sekiranya pegawai itu mempunyai sebab munasabah untuk mengesyaki suatu kesalahan di bawah peruntukan rang undang-undang berkenaan sedang atau telah dilakukan.


Menurut rang undang-undang itu, seseorang pegawai yang dilantik boleh menggeledah dan menyita tanpa waran sekiranya mempunyai sebab munasabah untuk mempercayai bahawa penangguhan dalam mendapatkan waran geledah akan menjejaskan penyiasatan.





\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Tengok kuasa tanpa had yg KJ nak beri pada pegawai2 lantikan DG dlm akta rokok seperti yg tertera kat artikel atas tu,

Pernah wujud ke sebelum ni di malaysia seorang menteri yg introduce akta style KJ nak buat yg memberi kuasa penuh 100% tanpa had pada penguatkuasa lantikannya utk buat sesuka hati dlm rumah rakyat jelata ?

Tak pernah lagi tawwww .....ini pertama kali berlaku dlm sejarah m'sia.

Tak perlu hingga tahap diluluskan lagi haih, sebaliknya ketika dia introduce je akta ittewww pungg dia dahhh salah guna kuasa dah punggg

Sebab selaku menteri tugasnya adalah memastikan rakyat jelata terpelihara dari pencerobohan pemilikan sewenangnya mcm tu , sebaliknya dia yg nak buat akta utk lakukan pencerobohan style tu , so dia dah pun abuse kuasa menterinya tu lahh

Malah akta dah pungg wujud melarang rumah orgramai dicerobohi maaa

]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

https://ms.wikipedia.org/wiki/Ka ... Melakukan_Kesalahan

Akta 574 ini dibahagikan kepada 23 Bab yang meliputi 511 seksyen:-
442. Pencerobohan rumah


]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]


Apa yg di buat oleh semua MP dan ADUN lain terhadap KJ yg dah pungg abuse power depan2 muka depa di dewan rakyat dan parlimen ? The are all helpless to do anything to him

Dia tak pun di kenakan tindakan tatatertib, jawatan menterinya tak terancam kok mana pung malah dia terus dibenarkan MENGETUAI acara nak ubahsuai akta tu dgn kerjasama puak pembangkang agar diluluskan jugak2 lah plakkk nanti .


Itu tunjukkan menteri yg abuse power lepas bebas tanpa batas maa di malaysia



kalau dah dia dgn berani luahkan hasrat nak abuse power camtu di depan semua org tanpa perlu berdepan dgn apa2 akibat buruk  , bermakna dlm diam2 selama nih memang dia dah dok buat camtu laaa , cuma lani dia cuba lakukannya secara legal je plak .

So apa jaminan yg boleh diberi oleh sebuah sistem DEMOCRAZY yg membiarkan pemimpin abuse kuasa berdepan2 camtu ? Zerooooo , rakyat tarak boleh harap apa2 jaminan lah samada sekarang atau di masa depan dari sistem yg 100% corrupt camtu .

Pemimpin2 bodoh lah tu yg ada dlm parlimen dan dewan rakyat apabila depan mata depa abuse of power oleh KJ berlaku pung depa helpless nak bertindak terhadapnya sampai mcm tu sekali ,

Nabi dah perjelaskan yg kalau pemimpin bodoh pegang kuasa , siapa saja yg sokong dan bantu pemimpin2 ittteww , maka nabi tak mengaku umat lah ye pada yg dok pi sokong jilat , undi , puji dan suka pada pemimpin2 style bodoh camtu .

Jgn harap nak masuk syurga lah kalau dah nabi pungg tak mengaku umat ....so taubat nasuha cepat2 yg dok jadi cipel para pemimpin politik naaa sebelum kena SADS kang.



Rasulullah ﷺ pernah bersabda kepada Ka’ab ibn ‘Ajrah, “Semoga Allah melindunginya dari kepemimpinan orang bodoh, wahai Ka’ab.” .
.
Ka’ab lantas bertanya, “Apakah yang dimaksud kepemimpinan orang-orang bodoh, wahai Rasulullah?” Nabi menjawab, “Sepeninggalku nanti, akan muncul para pemimpin yang tidak mengikuti petunjukku dan tidak pula mengambil sunnah-sunnahku” .
.
“Barangsiapa membenarkan kedustaan mereka serta mendukung kezaliman mereka, maka mereka itu bukan termasuk golonganku dan aku pun bukan bagian dari mereka” .
.
“Mereka tidak akan dapat mendekati telagaku. Barangsiapa tidak membenarkan kedustaan mereka dan tidak mendukung kezaliman mereka, maka mereka termasuk golonganku dan aku pun merupakan bagian dari mereka, dan mereka akan mendapatkan bagian dari telagaku.“ (HR. Ahmad & Al Bazzar)






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2022 10:41 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 4-8-2022 10:46 AM

meh kita tengok siapa kah yg telah sokong KJ utk wujudkan akta ceroboh rumah rakyat jelata itteww yg merupakan kebodohan tahap nabi tak mengaku umat  ...jeng jeng jeng ....

Mak aihhh, punya manyak nyaaa NGO2 bodoh penunggang agama yg menjadi penjilat KJ naaa , 51 yg termasuk ABIM, IKRAM bla bla bla .

Well ,well ,well dah terdedah lah watak sebenar NGO2 nih yg hanya merupakan penjilat pak menteri je sebenarnyaaa tapi berlagak mcm islamik lah sangatttt tapi sanggup jadi cipel tahap gaban kepada menteri zalim kaw kaw




\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


https://www.sinarharian.com.my/a ... embakau-dan-Merokok


Ahli Parlimen digesa sokong Akta Kawalan Tembakau dan Merokok


oleh NUR IFTITAH ROZLAN 22 Julai 2022 11:08am Masa membaca: 2 minit


Rakyat Malaysia terutamanya yang beragama Islam diharap dapat bersama-sama memberi sokongan dan berdoa agar akta Akta Kawalan Tembakau dan Merokok diluluskan di peringkat Dewan Rakyat dan Dewan Negara.Tangkap layar kenyataan 51 NGO Islam pada Jumaat.

SHAH ALAM - Sejumlah 51 persatuan dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Islam di Malaysia menggesa semua ahli Parlimen terutamanya yang beragama Islam untuk menyokong penuh pengenalan Akta Kawalan Tembakau dan Merokok dan mewujudkan peruntukan berkaitan Generasi Penamat dalam sidang kali ini.
Gabungan NGO itu dalam satu kenyataan bersama berkata, sokongan itu merupakan tanggungjawab ahli Parlimen untuk melindungi setiap nyawa rakyat Malaysia.

Kenyataan itu ditandatangani oleh antaranya, Persatuan Perubatan Islam Malaysia (IMAM), Persatuan Kesihatan Ikram Malaysia (Ikram Health) dan Pertubuhan Doktor Islam Malaysia (Perdim), serta disokong oleh antaranya, Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA) dan Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (Pemadam).







Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2022 10:56 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 4-8-2022 10:59 AM


Pheeewittt ..... tahun lepas ABIM si NGO bodoh penunggang agama dan penjilat KJ dok pulun kejan kerajaan utk vaksin warga emas dari rumah ke rumah ....lani dah ramai yg kena AEFI hingga mati mengejut sana sini errr adakah puak2 ABIM nih ada rasa bersalah ? Hmmm atau simply blame rokok je pandai ?



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


https://www.malaysiakini.com/news/576483


Abim hantar kertas kerja vaksin rumah ke rumah di Kelantan


Siti Hajar Husna Che Hassin

Diterbitkan:  May 28, 2021 11:51 AM

Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) Kelantan menghantar kertas kerja kepada wakil Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk mencadangkan program vaksinasi rumah ke rumah terutamanya dalam kalangan warga emas.
Naib Pengerusi Abim Kelantan, Muhammad Aqil Iqbal Mohd Zulkifli berkata, pihaknya sudah menghantar kertas kerja tersebut semalam, dan masih dalam proses perbincangan bersama beberapa pihak yang terlibat.
“Kita dah siap satu kertas kerja yang melibatkan cadangan untuk membuat vaksinasi dari rumah ke rumah terutamanya kepada golongan warga emas dan ianya sudah dihantar kepada wakil KKM, semalam," katanya.



Muhammad Aqil Iqbal Mohd Zulkifli
Menurutnya, pihak Abim Kelantan bersama Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) Kelantan sudah menyediakan beberapa keperluan asas untuk menjayakan program sukarelawan ini.
“Jika pihak Kementerian Kesihatan kata bahawa pihaknya kekurangan sukarelawan untuk buat kerja ini, tiada masalah kerana kami akan bantu dan sediakan sukarelawan untuk sama-sama bantu.
“Buat masa sekarang, pihak kami sudah kumpulkan seramai 100 orang sukarelawan untuk bantu pihak Kementerian Kesihatan bagi melancarkan program ini.
“Kami sudah mempunyai sukarelawan yang dibahagikan kepada daerah masing-masing untuk memudahkan pergerakan kerana sekarang pergerakan agak terhad kerana kita perlu jaga prosedur operasi standard (SOP).
“Kami hanya tunggu panggilan, jika pihak kerajaan setuju, kami akan gerakkan sukarelawan untuk bantu program vaksinasi ini,”jelasnya.
Muhammad Aqil berkata, pendekatan ini dilaksanakan apabila berita mengenai 10,000 penduduk di Kelantan khususnya golongan warga emas (berusia 60 tahun ke atas) dikesan gagal menghadirkan diri untuk menerima vaksin tular di media sosial.
Terdahulu, pada 24 Mei lalu, Malaysiakini melaporkan seramai 10,000 penduduk Kelantan yang khususnya terdiri daripada golongan warga emastidak dapat hadir ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) atas beberapa faktor.
Malaysiakini juga ada melaporkan berita berkenaan Mufti Kelantan, Mohamad Shukri Mohamad mencadangkan kerajaan menyediakan khidmat suntikan vaksin dari rumah ke rumah khusus untuk golongan warga emas yang tidak berupaya.
Sementara itu, Muhammad Aqil mengulas lagi bahawa tiga masalah utama kegagalan program vaksinasi telah dikenal pasti oleh pihaknya dan mereka sedang berusaha untuk menjayakan program ini.
“Kami mencadangkan supaya kita turun padang untuk program vaksinasi ini terutamanya kepada golongan warga emas kerana ada beberapa masalah yang kita kena selesaikan.
“Contohnya, kekurangan akses internet untuk daftar vaksin dan juga kekurangan pengangkutan oleh sesetengah pihak ini misalnya, golongan warga emas,” jelasnya.
Dia berharap agar kerajaan akan mempertimbangkan cadangan ini supaya program vaksinasi di negeri Kelantan khususnya, akan berjaya.
“Saya berharap, pihak berwajib akan mempertimbangkan inisiatif ini supaya kita dapat sama-sama membantu antara satu sama lain dalam menjayakan program vaksin dan membendung penularan Covid-19 ini,” katanya.







Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2022 02:12 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 5-8-2022 02:15 PM

Kemalangan ngeri hari ini, kereta masuk laluan bertentangan lalu merempuh treler , lalu treler hilang kawalan pi rempuh kereta lain plakk.... SADS

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.msn.com/en-my/news/b ... -pahang/ar-AA10knCi


3 maut, 4 cedera dalam nahas di Pahang

FMT Reporters - 4h ago



PETALING JAYA: Tiga maut dan empat lagi cedera dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di KM126 Jalan Kuantan-Segamat, Rompin malam tadi.




© Provided by Free Malaysia TodayKeadaan bahagian depan Perodua Axia yang remuk selepas terbabit dalam nahas di KM126 Jalan Kuantan-Segamat, Rompin malam tadi. (Gambar JBPM Pahang)


Mereka yang maut adalah Abdul Raziz Mohdal, 40, Mohd Khairol Md Tahir, 36, dan Zairulzaimy Jambi, 18.
Ketua Polis Daerah Rompin, Azahari Mukhtar berkata, nahas itu membabitkan sebuah treler, Proton Iswara dan Perodua Axia pada 8.50 malam Khamis.
Katanya, siasatan awal mendapati Proton Iswara dari arah Segamat dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan treler dari arah Kuantan menghala Segamat.
“Kemalangan itu menyebabkan treler hilang kawalan dan masuk ke laluan bertentangan lalu bertembung Perodua Axia dan terus terjatuh ke bawah cerun di sebelah kanan jalan.
“Akibat kemalangan itu, kelindan treler, Raziz; pemandu Proton Iswara, Khairol dan penumpang belakang Iswara, Zairulzaimy meninggal dunia di tempat kejadian.
“Empat mangsa lain iaitu pemandu treler, dua penumpang Iswara dan pemandu Axia yang cedera dibawa ke Hospital Muadzam Shah, Rompin untuk mendapatkan rawatan,” katanya menurut laporan Harian Metro.
Kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Dalam pada itu, 15 anggota dan pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Muadzam Shah serta BBP Chini di Pekan bergegas ke tempat kejadian.
Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, mangsa tersepit dalam kenderaan terpaksa dikeluarkan menggunakan peralatan menyelamat.
“Tiga mangsa yang meninggal dunia diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.”











Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2022 02:19 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 5-8-2022 02:22 PM

Treler merempuh manyak2 keta nih dah banyak kali jadi dlm 3 bulan nih , tup tup jadi lagik kelmarin..... adakah kepenatan yg terlampau yg sering di alami penerima booster menyebabkan depa jadi senang leka dibuatnya lalu jadi tak peka terhadap persekitaran depa ?
Tiada kematian lah tapi keta plak jadi rosak manyak2 camtu sekaligus


[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[


https://www.kosmo.com.my/2022/08 ... -sempat-tekan-brek/

11 kenderaan dirempuh treler tidak sempat tekan brek


NEGARA

Tangkap layar lokasi kemalangan melibatkan sebuah treler dan 11 buah kenderaan


11 kenderaan dirempuh treler tidak sempat tekan brek

  • Oleh ISKANDAR SHAH MOHAMED
  • 4 Ogos 2022, 9:38 pm


Share on facebook

Share on twitter

Share on whatsapp

Share on email

Share on telegram




SHAH ALAM – Gara-gara tidak sempat menekan brek menyebabkan 11 buah kenderaan menjadi ‘mangsa’ dirempuh sebuah treler di Persiaran Tengku Ampuan di sini, hari ini.
Bagaimanapun, kejadian yang berlaku kira-kira pukul 12.09 tengah hari itu tidak melibatkan sebarang kemalangan jiwa.
Kemalangan itu turut tular menerusi video berdurasi 40 saat yang memaparkan keadaan kenderaan dan laluan berkenaan yang mula sesak.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd. Iqbal Ibrahim berkata, ketika kejadian semua kenderaan sedang berhenti menunggu lampu isyarat di persiaran tersebut.
“Namun, sebuah treler yang datang dari arah belakang secara tiba-tiba melanggar sebuah kereta di hadapannya.
“Kemalangan itu dipercayai melibatkan 11 kenderaan di lokasi tersebut dan tiada mangsa dilaporkan cedera,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohd. Iqbal menegaskan hasil siasatan mendapati pemandu treler tidak sempat menekan brek apabila kenderaan di hadapannya berhenti secara mengejut.
Tambahnya, hasil ujian air kencing ke atas individu itu didapati negatif dadah dan semakan mendapati pemandu berkenaan tidak memiliki sebarang rekod jenayah. -KOSMO!ONLINE





Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 07:43 PM | Show all posts
blastoff replied at 5-8-2022 02:19 PM
Treler merempuh manyak2 keta nih dah banyak kali jadi dlm 3 bulan nih , tup tup jadi lagik kelmarin. ...

Saya tolong tepek, sambungan data2 kematian dikalangan Frontliners kita. Ada juga bomba and Nurse, tapi ni saja utk Jabatan Polis Selangor.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2022 01:49 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-8-2022 01:58 AM
slavehunter replied at 5-8-2022 07:43 PM
Saya tolong tepek, sambungan data2 kematian dikalangan Frontliners kita. Ada juga bomba and Nurse, ...

click link bawah nih , manyak ucapan takziah beserta gambar2 ramai polis yg meninggal dunia di seluruh malaysia , dahsyat nyaaa muda2 , camna kematian depa tak dpt liputan media besar2an malah seolah2 depa tak wujud melainkan terselit kat facebook yg tak di ketahui ramai lah plak .

https://www.facebook.com/TabikPolis/


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-8-2022 11:53 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-8-2022 11:54 AM

bunyi facebook tu sedap dengar "tabikpolis" tapi kematian depa akibat depa terlalu taksub dok tabik KJ hinggakan nyawa depa sundrik melayang akhirnya ...dlm peperangan bioweapon kalau nak selamat jgn jadi kakitangan kerajaan zalim lah ye sebab senang dihuruharakan KESIHATAN BADAN dgn booster tak henti2
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2022 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-8-2022 01:49 AM
click link bawah nih , manyak ucapan takziah beserta gambar2 ramai polis yg meninggal dunia di selu ...

Selama hidup berbakti kepada rakyat dan negara, sumpah setia bersama pemimpin dan Gov, tup tup baru cucuk setahun dah Innalilahhh beramai ramai.

Polis ni ada activities main bola, tup tup lepas main bola beramai kena heart attack.
Menteri tak kesah, next next gitu. We can replace you.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2022 06:20 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-8-2022 06:38 PM

Jalan licin dipersalahkan, tapi keta dia je lost control sebaliknya keta lain tak berlaku camtu pungg waktu tu

tengok tayar keta tu, style tu tayar punyalah besar berbunga sakan yg offroad berlumpur pungg mampu redah inikan plak jln bertar elok je , so mustahil jln licin sket je boleh terbabas sedahsyat itteww maa

berlaku 11.24 mlm 5 ogos , pemandu keta hilang kawalan langgar tiang konkrit flyover , keta jadi seremuk itu sampai terpelanting kluar 2 penumpang makna tengah high speed tanpa ada tanda brek di tekan ler ketika berlaku swerve ittteww.... SADS lagik
Ayah kena SADS, family lain satu keta dgn nya semua ikut jadi mangsa..... betul2 sad lah


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.sinardaily.my/article/177812/malaysia/national/slippery-road-sees-father-son-pinned-under-vehicle-during-crash

Slippery road sees father, son pinned under vehicle during crash

06 Aug 2022 10:12am









OTA KINABALU - Three in a family died while a four-year-old boy sustained serious injuries after the four-wheel-drive vehicle they were in was involved in an accident at Jalan Lintas here last night.

Kota Kinabalu district police chief ACP Mohd Zaidi Abdullah said in the 11.24 pm incident, the 44-year-old driver of the vehicle, his 16-year-old daughter and 11-year-old son were pronounced dead at the scene by a medical team.

"The seriously injured boy believed to be a relative is currently receiving treatment at a hospital,” he said in a statement today.

Zaidi said initial investigations revealed that the victims were coming from Angkasa Apartment, Rampayan and heading towards the Kota Kinabalu International Airport when the incident occurred.

He said the incident was believed to have happened when the driver lost control of his vehicle and crashed into the concrete pillar of a flyover near the Luyang Clinic intersection.

"The impact of the crash caused two victims to be flung out of the vehicle while the driver and his son were pinned in the vehicle,” he said.

It was believed that the road was slippery due to rain when the accident happened. - Bernama



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2022 06:30 PM | Show all posts
slavehunter replied at 6-8-2022 02:49 PM
Selama hidup berbakti kepada rakyat dan negara, sumpah setia bersama pemimpin dan Gov, tup tup bar ...

Apabila polis2 yg dah booster berbran2 buat penyiasatan apa2 kes , adakah hasil siasatannya tu reliable, rational and concrete memandangkan AEFI boleh mempengaruhi nya mentally and emotionally hingga boleh menjejaskan kualiti siasatan yg di lakukan ler.
Last last rakyat marhein jadi mangsa kerana tak mendapat pembelaan yg sewajarnya dek kerana siasatan polis booster dah jadi cincau2  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 11:02 PM GMT+8 , Processed in 0.251264 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list