CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2507|Reply: 48

Normalisasikan Rogol? Pengerusi Kem Tahfiz Dikecam Netizen

[Copy link]
Post time 21-7-2022 09:51 AM | Show all posts |Read mode




Gurauan mengenai rogol tidak kelakar dan mereka yang dianiaya perlu bersuara. Normalisasi jenayah seksual antara punca mangsa rogol 'diam'.

Terbaru, seorang pengerusi sebuah kem tahfiz membuat hantaran jelik menerusi hantaran Facebooknya berikutan isu seorang penceramah bebas didakwa merogol pelajar bawah umur.



Kredit foto - Facebook



Tidak diketahui apa motif lelaki ini membuat hantaran sedemikian. Hantaran tersebut telah mendapat perhatian netizen dan rata-rata mengecam tindakan lelaki tersebut.







Kredit foto - Facebook





Walaubagaimanapun, tinjauan mendapati, hantaran tersebut telah dihapuskan selepas mendapat kecaman netizen. Setakat ini semua akaun media sosial termasuk nombor telefon lelaki ini telah disebarkan.




Sesungguhnya isu dan jenaka rogol ataupun gangguan seksual tidak boleh dijadikan sebagai satu bahan jenaka atau gurauan oleh mana-mana pihak.


Sudah tiba masanya untuk kita memandang lebih serius jenaka rogol dan berhenti menjadikan wanita sebagai simbol perbualan lucah, dan hapuskan normalisasi tersebut daripada diterapkan secara berterusan.



Perlu kita tanya diri sendiri kemusnahan, keruntuhan akidah dan isu moral hari ini bermula dari mana? Jika bukan tangan kita sendiri.  -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2022 10:19 AM | Show all posts
kalau bab ni compare lobai dengan laki urban / liberal / kapir, helok lagi hat yg later
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 11:12 AM | Show all posts
Kat fb/medsos habis mamat ni kene kick dari group.. padan muka pedo vavi
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 11:24 AM | Show all posts
kurang ajar... mmg tak leh terima apa yang dia cakap tu.. afterall seks diluar perkahwinan adalah satu zina...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha....mmg kaw2 kna kenduri ngn netizen sampai xcukop lauk. Pendek kata dewan dh tutop pn ada lg yg mai nk mkn kenduri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa mamat celaka ni? Patutlah setat2 feeling entitle boleh buat sesuka hati. Celaka babi punya ustaz.. mohon mati cepat. Tak berguna satu sen pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 12:23 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 21-7-2022 12:27 PM

bila lobai kongkek budak, feeling2 dia pulak yang kena rogol.

mentaliti lobai akhir jaman,
memang spesis manosia paling hina di bawah langit

DARIPADA Ali bin Abi Thalib RA, beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Sudah hampir tiba suatu zaman apabila tiada yang tinggal daripada Islam itu kecuali namanya sahaja dan tiada tinggal daripada al-Quran kecuali tulisannya sahaja. Masjid dibina indah, tetapi kosong daripada hidayah. Ulama mereka adalah sejahat-jahat makhluk yang berada di bawah langit. Daripada merekalah keluarnya segala fitnah dan kepada mereka fitnah itu kembali." (Hadis Riwayat Baihaqi)


Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan pun bila lelaki buat lawak rogol lg nak bela.. serius xfaham..
Mmg suka dirogol agak nye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2022 12:44 PM | Show all posts
semalam dia cabar netizen suruh tularkan dia, siap tak sabar dan tanya kenapa dia masih belum diserang. hujung2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 12:46 PM | Show all posts
Lawak2 genre sebegini memang dah lama bergentayangan bezanya dulu belum ada platform nak tunjuk bodoh so ramai yang tak tau.

Sekarang dah tau kan?

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 12:49 PM | Show all posts
kan dah kataa...penunggang akn bekap sesama geng penunggang walau dgn apa jua cara sekalipun
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 01:18 PM | Show all posts
mmg *&%$#&!!% yang mempermain kan isu ni.. boleh buat gurau2 pulak.. kalau orang gurau ngan dia ..anak dia boleh try ke tak ha boleh ke dia terima... cam tulah kita its just not acceptable to make fun of the issue...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 04:56 PM | Show all posts
name and shame jantan sangap tuh. semoga diliwat dan dirogol dgn batang kaktus.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu ajer aku nak type
CELAKA
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 05:06 PM | Show all posts
dia senang cite
kalau badigol2 guna DP baju smart2 ni
selalunya mmg gila perhatian
boleh tgk org cmni komen dan mengharapkan dpt like byk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2022 05:47 PM | Show all posts
cuba anak dia or suka sakat dia yang kena...sanggup ke tulis ayat gitu...

eh bodoh la...benda gini buat lawak...

Ezzat ke Izat ke apa nama dia ni...patut la bnyk gorup kat FB kick dia...pakaian jek gaya mcm ada otak. tapi buat ayat mcm xde akal...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 06:09 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 21-7-2022 10:09 AM

Instant cash. Good riddance.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 11:04 PM GMT+8 , Processed in 0.090016 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list