CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NekNgah

[DRAMA MELAYU] Honeymoon [Slot Lestary, TV3 : Zara Zya, Ben Amir, Wanns Ahmad, Hanna Aqeela]

  [Copy link]
Post time 20-7-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Laku betul Zara zya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-7-2022 08:40 AM | Show all posts

Hahaha.. muka dia dalam drama pukul 7 & 9 malam.  Tapi watak Moon tu macam overacting sikit, patutnya relax-relax sudah.  Jangan kena kecam sebab stereotype kan orang besar dengan pelahap, kurang ajar & clumsy.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2022 08:43 AM | Show all posts
Episod ke 2 malam tadi dah lebih baik dari episod pertama.  Banyak watak dah keluar dan tak semua watak tu pak lawak.

Saya agak sibuk semalam, sampai tak sempat post teaser.  Tengoklah petang nanti kalau ada kesempatan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 21-7-2022 08:40 AM
Hahaha.. muka dia dalam drama pukul 7 & 9 malam.  Tapi watak Moon tu macam overacting sikit, patut ...

Alah nek. Cerita malam tak tengok. Try cari kat tt. Hahaha. Cringe sangat ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2022 04:42 PM | Show all posts
Missfadh replied at 21-7-2022 03:36 PM
Alah nek. Cerita malam tak tengok. Try cari kat tt. Hahaha. Cringe sangat ke?

Tak adalah cringe tapi macam slapstick sikit.  Pergerakan badan & muka yang dibuat-buat untuk jadi lawak.  Sebenarnya boleh aje buat lawak yang subtle, tak perlu melebih-lebh.

Berjaya juga saya habiskan episod 3 di Disney++ tadi.  Pelakon-pelakon lain elok aje berlakon.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 21-7-2022 04:42 PM
Tak adalah cringe tapi macam slapstick sikit.  Pergerakan badan & muka yang dibuat-buat untuk jadi ...

Ohhh. Nak try follow. Yg pukul 7 kita follow.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2022 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 21-7-2022 04:42 PM
Tak adalah cringe tapi macam slapstick sikit.  Pergerakan badan & muka yang dibuat-buat untuk jadi ...

Betul2.. sgt dibuat2.. nenek jaharah tu pon nampak sgt buat2 lakonannya.. jd x best plak.. nasib baik ben maintain je mcm biasa.. x over mcm masa cerita sang pewaris.. yg tu nampak ben over  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 11:35 AM | Show all posts
Edited by NekNgah at 1-8-2022 10:34 AM
babycc replied at 23-7-2022 11:37 AM
Betul2.. sgt dibuat2.. nenek jaharah tu pon nampak sgt buat2 lakonannya.. jd x best plak.. nasib b ...

Dalam episod 1, Ben nampak terikut juga rentak boss spy dia.  Ngah dah suspense juga, janganlah slapstil sepanjang drama. Turn off betul.
Episod 5, bertiga dengan Moon & Jiman dekat jeti pun dah nampak bunga-bunga Ben nak terikut rentak slapstick tu.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-8-2022 09:01 AM | Show all posts
Rengsa dengan episod 1 yang sangat slapstick.  Tapi bila dah episod belakang-belakang ni dah boleh enjoy.  Kelakar gila.

Wanns tu boleh adlib smooth aje, bagus dia ni.

Ben macam biasa subtle tapi bila dia buat perangai teringat Ikhman dalam Semusim Rindu.  Hilarious, boleh gelak terbahak-bahak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 03:58 PM | Show all posts
NekNgah replied at 4-8-2022 09:01 AM
Rengsa dengan episod 1 yang sangat slapstick.  Tapi bila dah episod belakang-belakang ni dah boleh e ...

Si Ilham ni lepas kawin boleh tahan gatai miang ye.
ingatkan nak cool cover hensem. kemain ajak moon masuk bilik senyap2 depan neneknya.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2022 08:53 AM | Show all posts
46BlueBerry replied at 4-8-2022 03:58 PM
Si Ilham ni lepas kawin boleh tahan gatai miang ye.
ingatkan nak cool cover hen ...

Hahaha... tak cover lansung.  Depan nenek pun boleh bagi signal.
Yang Moon pulak macam blur-blur, nervous tak habis.
Nenek pun 'buatlah apa yang patut' hahaha... tak bolehlah diorang ni.  Tak bagi kita relax lansung.

Nasib romcom kalau tak dah jatuh kategori soft porn pulak hahahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Korg nal tanya sikit...dynas tu mmg dh bertuding labuh irl ke? Sb iols tgk dlm drama ni, sheol pakai hand socks lps tu tudung labuh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2022 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 5-8-2022 09:08 PM
Korg nal tanya sikit...dynas tu mmg dh bertuding labuh irl ke? Sb iols tgk dlm drama ni, sheol pakai ...

Taklah, pakaian itu untuk watak Hajjah Aminah aje.

Dekat ig Dynas masih free hair. Tapi mrnjadi watak Hajjah Aminah tu, lembut aje bila bercakap.

Semestinya kita berharap dan berdoa semiga semua muslimin & muslimat akan mendapat pengakhiran yang baik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 7-8-2022 07:01 AM
Taklah, pakaian itu untuk watak Hajjah Aminah aje.

Dekat ig Dynas masih free hair. Tapi mrnjadi w ...

Oo...
Btw mmg sesuai lah zara jd anak dia..diorg ni mcm ada iras2 mak n anak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Watak Maira tu jadi.. sejenis sepupu yang tak paham bahasa. Geram je tgk dia jadi gedik2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2022 10:08 AM | Show all posts
Episod 1 cringe. Episod seterusnya gelak-gelak.  

Lepas tu dah rasa macam soft porn pulak, asyik scene dalam bilik aje.

Tinggal 5 episod aje lagi, bila nak start conflict yang sebabkan Moon jadi kurus?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tertengok drama ni kat tv episode 7 ke 8 entah .Eh best pulak drama ni .Not bad jugak chemistry zara & ben .Chemistry moon & mak bapak dia pun sempoi .Maybe sebab ni second time Dynas jadi mak zara (sebelum ni dlm Korban kasih ) ,jadi dah ada chemistry anak beranak tu walaupun Dynas tua 2thn je drp Zara .Pelakon2 lain pun best .Sengih sorang2 jgk iols Tak memasal iols subscribe disney hotstar sebab nak tengok dari  episode 1 .After years tak baca novel ,iols order jgk novel ni kt shopee
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Novel dah smp & dah go through sikit novel nya .Bagi iols novel tu agak meleret .Rasanya drama ni best sebab dialog dia yg cuma ambik the best parts dari novel .Lagi satu watak jahat dlm drama ,cth watak Jiman dlm novel dah ala ala sarip dol tapi watak Jiman dalam drama kita tak rasa nak benci pun
Epsd 16 & 17 dah ada konflik ,bagus jgk drama ni cuma 20 epsds ,tak drag sangat konfliknya .Sedih lah ada lagi 3 episods je .haha dah lama iols tak kemaruk dgn  drama melayu mcm ni .Selalu drama korea yg buat iols sengih2 mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.instagram.com/reel/ChHdIX1J5Vo/?igshid=YmMyMTA2M2Y=


https://www.instagram.com/reel/ChEzakFpqeZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

mcm mana entah nak tepek bts ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
X sangka ngam plak ben & zara .. comel je tgk dedua.. tgk pon sengih2.. hehe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.108384 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list