CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NekNgah

[DRAMA MELAYU] Honeymoon [Slot Lestary, TV3 : Zara Zya, Ben Amir, Wanns Ahmad, Hanna Aqeela]

  [Copy link]
Post time 19-8-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 19-8-2022 03:15 PM
Korang baru kenal Ben Amir ek?

Dia memang macam tu.  Bukan mengadap socmed aje, dia ada banyak aje ...

Balik kpg ke yg pi ladang tu..ben tu org mana ek..perak ke..nmpk dia mkn nasi ganja yg famous tu…huhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 19-8-2022 08:53 AM
Kalau ikut novel Moon jadi kurus ke?  Sebab apa Moon kurus.

Nanti iols godek balik .Rasa mcm takde sebab ada jgk part yg iols skip .
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Puteri19 replied at 19-8-2022 01:52 PM
Honeymoon 2 ada benamir ke? Takut paliyahya palau je pemaleh promote drama sendiri. Ada je kat ig ma ...

Hi jah !Haha setelah bertahun2 tak layan drama,kali ni   iols kena sampuk dgn drama Honeymoon ni .Maybe drama romantik komedi & watak hero heroin yg sengal ubi .Best chemistry Zara & Ben tapi idoklah sampai jadi team pengamin
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 03:48 PM
Betul tu..ben dah lama berlakon..tp dlm honeymoon ni menjadi betul chemistry dia ngan zara..dlm ni ...

Huhu kalau nak buat season 2 ,confirm tak best kalau tukar pelakon2 .Even watak sampingan pun kalau tukar feel tu dah lain .cth kalau tukar mak ayah Moon kpd Fauzi nawawi & nisdawati ,sure feel tu lain .Drama ni best sebab watak sampingan mcm Jay & kak Lela tu pun best .Tapi biasa nya ,mana2 drama pun  bila ada season 2 ,yg season 2 tu tetap tak boleh lawan yg first .Zara dgn adi putra ,azlee khairi ,aaron aziz & alif satar dpt bergandingan 2 kali dlm drama rantaian ,harap dgn Ben pun sama lah .haha kalau  lebih drp 2 kali,lagi lah bagus

Iols personally rasa ,Ben ni extra hesmes dlm drama ni sebab faktor usia .Biasa lah lelaki,makin berusia makin matang & macho .Try jgk tgk drama dia yg lama2 ,rasa mcm agak baby face .Tapi dlm Honeymoon lain maciam aura dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 06:07 PM | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 03:50 PM
Balik kpg ke yg pi ladang tu..ben tu org mana ek..perak ke..nmpk dia mkn nasi ganja yg famous tu… ...

Haah, kampung Perak. Area rumah arwan neneknya.

Ben ni city boy, lahir KL, parents pun masih di KL.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 06:11 PM | Show all posts
pauliza replied at 19-8-2022 05:21 PM
Hi jah !Haha setelah bertahun2 tak layan drama,kali ni   iols kena sampuk dgn drama Honeymoon ni . ...

Budak-budak aje yang suka ship pelakon.  Kita tak payahlah.

Kita hadap bila diorang keluar tv aje.


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 19-8-2022 06:11 PM
Budak-budak aje yang suka ship pelakon.  Kita tak payahlah.

Kita hadap bila diorang keluar tv aj ...

Betul..xpyh la nak ship2..sekadar lakonan je..tp masa interview ngan melodi..zara ckp ben ni pendiam dan suka wat hal sndiri..dia yg approach ben..lama2 bru ok..tgk2 kebabom gak chemistry diaorg..lps ni nak diaorg blkon series yg serius pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 06:50 PM
Betul..xpyh la nak ship2..sekadar lakonan je..tp masa interview ngan melodi..zara ckp ben ni pendi ...

Ada terjmp kat youtube ,ig live Ben masa tgh shooting scene honeymoon kt Penang  .Ada org tanya mcm na first time berlakon dgn Zara ? Dia kata "Zara crack dowh ".Zara funny mungkin sebab tu senang build up chemistry .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 19-8-2022 04:15 PM
Korang baru kenal Ben Amir ek?

Dia memang macam tu.  Bukan mengadap socmed aje, dia ada banyak aje ...

Ala nek sori la...jgn marah...iols br nk minat ben amir yg hesmes nih tp heols seketul pos promote drama pun yillekk.. zara pun actually tak rajin mana promote tp adalah jgk. Yg rajin si ajuahmad bdk crew rasanya. Hr2 iols stalk beliau..kikiki
Bagus la ben ingat masa depan usaha kebun tak lagha mcm retis lain.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Welkam back @pauliza to porem. Br nk enjoy drama dah abisss...
Iols enjoy tgk drama ni. Hr2 tunggu kat telegram. Ni kategori drama yg boleh repeat tgk byk2 kali masih blh gelak.
Semua pelakon best. Si maira dgn cik som tu pon aku sakan gelak.
"Aku kalau mengamuk, pontianak lalu pon aku cekek!"
"Kau dh lempar najis kat muka aku (dgn muka penuh koyok)!!" Cik som punya dialog mmg sakan.
Lg satu man semperit "bak kata cik ton bey ep ep.." (bff) hahaha dia nganjing mak jiman yg pekat jawa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 07:50 PM
Betul..xpyh la nak ship2..sekadar lakonan je..tp masa interview ngan melodi..zara ckp ben ni pendi ...

Iols br nk ngeshippp...tp bila ingatkan umur zara lg 3 thn nk 40 huhu...& si ben yg muda belia...TAK JADI
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Puteri19 replied at 19-8-2022 07:18 PM
Iols br nk ngeshippp...tp bila ingatkan umur zara lg 3 thn nk 40 huhu...& si ben yg muda belia...T ...

haha tak belia sangat jah .Ben sebaya ex tunang Zara ,jarak 5 tahun .Iols nyatakan fakta saja ,iols tak ngeship .Iols insap selepas  ship iols yg lepas karam di lautan hindi .wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Puteri19 replied at 19-8-2022 07:15 PM
Welkam back @pauliza to porem. Br nk enjoy drama dah abisss...
Iols enjoy tgk drama ni. Hr2 tunggu k ...

haha iols start tgk drama ni lambat nau ,dah epsd 7 baru tertengok kt tv .Betul ,drama ni iols boleh ulang2 tgk berkali2 & tak bosan .Watak2 jahat pun setakat level2 Jiman ,nak benci pun tak sampai hati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 09:22 PM | Show all posts
Puteri19 replied at 19-8-2022 07:09 PM
Ala nek sori la...jgn marah...iols br nk minat ben amir yg hesmes nih tp heols seketul pos promote ...

Ishk.. mana ada marah.

Itulah dia Ben Amir kalau baru nak kenal.

Hanya fans yang betul-betul faham perangai dia aje bertahan selama ni.  Jangan harap dia update ig, tiktok atau twitter dia hari-hari.  Memang bosan.

Bila Ngah kata dia tak online ig, literally dia tak online ye.  Bukan setakat tak post apa-apa.

Jadi jangan harap dia nak promote apa-apa.  Kalau dia nak dia buat, kalau dia tengah kerja, memang dia concentrate kerja aje.  Harap banyak-banyak bersabar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu sedih pulak lps tgk last epsd kat tv .Hrp2 dpt sumbang rating & kalau rating tinggi ,tinggi lah sikit potensi nak ada  season 2

https://www.instagram.com/p/ChcO2deP93x/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Zara share gambar dgn Ben & pelakon2 lain .Hehe mcm biasa ,tak reti tempek .Kat ruang komen majority meratib nak season 2

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tamat dah drama honeymoon!!! Ada season 2 nampak gayanya. Tp janganla tukar plakon. Semua elok dah tu. Ben dgn zara chemistry dia tiptop.
Ben cool gila dlm drama ni, bila dia bercakap je... . Yang zara pulak sengal2 ubi
Syg ben xpromote, ptt heols guna tiktok dia tu. Dia xpromote pun da brtmbah fans, klu promote lg brtmbh2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 10:18 PM | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 07:48 AM
Betul tu..ben dah lama berlakon..tp dlm honeymoon ni menjadi betul chemistry dia ngan zara..dlm ni ...

aku x tgk drama2 Ben yg lain....
tgk ig dia dok promote drama ngan mimi lana ...
chemistry depa x se best ngan zara zya ek....

drama ni chemistry depa menjadi sungguh....
elok laa digandingkan semula...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 19-8-2022 10:18 PM
aku x tgk drama2 Ben yg lain....
tgk ig dia dok promote drama ngan mimi lana ...
chemistry depa x  ...

Kann..mmg menjadi chemistry depa walau jarak umur beza gak..sblm ni cite ben dgn amyra..sy ada gak tgk dulu2..pun chemistry xbrp menjadi..harap2 lps ni ada lagi gandingan zara & ben
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehem...@pauliza sila tgk post br ig zarazyaloverz
Sweet ke idokkk..?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Puteri19 replied at 19-8-2022 11:13 PM
Ehem...@pauliza sila tgk post br ig zarazyaloverz
Sweet ke idokkk..?

hahaha kau jgn macam2 jah

Kat tiktok ada versi video

cut dari long video drama sangat

https://vt.tiktok.com/ZSRB761Hn/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 05:20 PM GMT+8 , Processed in 0.110386 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list